懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我突然間一邊頭痛... 問e生, 佢話只要有其他麻痺情況, 就係普通頭痛...

但已經痛左2個多星期... 又唔敢食頭痛藥...

有冇媽咪試過呀...

大宅

I had 偏頭痛 when I was having my twin BB...same as you, I wasn't daring to take any pills at all. Dr said it was caused by the Hormone changed......if you can stand it better don't take the panadol, although Dr said you can take if you can't stand the pain...try to have some massage on the head and sleep a bit....^_^

別墅

我都係有偏頭痛,我個醫生話可以食paracetamol因為我之前有個水溜令我好痛,所以都一定要食,之後我頭痛到頂唔順,都有食過一粒
原帖由 cecili 於 10-2-3 21:33 發表
我突然間一邊頭痛... 問e生, 佢話只要有其他麻痺情況, 就係普通頭痛...

但已經痛左2個多星期... 又唔敢食頭痛藥...

有冇媽咪試過呀...

珍珠宮

好媽媽勳章

我未有bb前都好易頭痛, 而家有咗成日瞓得唔好, 重容易頭痛, 我都唔想成日食panadol, 但有一兩次好難頂都有食, 因為就算瞓覺都無用, 瞓完個頭重痛, 好唔舒服

複式洋房

多謝咁多位媽咪分享呀, 聽完都放心d... 我都係堅持唔食頭痛藥... 雖然e生話冇事...唯有忍...
原帖由 blackypurin 於 10-2-7 11:47 發表
我未有bb前都好易頭痛, 而家有咗成日瞓得唔好, 重容易頭痛, 我都唔想成日食panadol, 但有一兩次好難頂都有食, 因為就算瞓覺都無用, 瞓完個頭重痛, 好唔舒服 ...

首頁

尾頁

跳至