跳至

首頁

尾頁

大宅

有無小朋友參加過元朗通利音樂親子班呀? 想報名, 不過唔知好唔好, 有無mami可以分享吓呀?

大宅

My son start from Music Wonderland (age 3), now continue to JMC (2 years course), so far, he enjoys the lessons. I think is GOOD for him, at least have fun everytime.

My younger son will start at age 3 too.

禁止訪問

大宅

請問幾歲可開始學. 2年後可學到什麼呢?謝謝分享.

大宅

原帖由 薯媽 於 10-2-14 11:21 發表
1.我仔好喜歡上(我亦喜歡上)
2.JMC可訓練彈琴, 聽, 唱, 動作, 看 "豆豉", 不同樂器的聲音....
3.報名先考慮: 2年課程, 家長要有時間陪小朋友上堂(個人反對工人陪上), 比只1:1學琴會慢(但我覺得JMC可提升小朋友對音樂 ...

你係咪join TomLee架JMC course? full唔full架?

別墅

我都想知呀~~~
爸爸媽媽愛囝囝 ^3^

大宅

好媽媽勳章

我都好想知多 d 詳情, 有無媽咪幫到手

大宅

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 +3金熱血 畀面勳章

乜呢個JMC course 元朗有課程咩? 我之前睇過佢個網, 好似紅磡、尖沙咀、太子....先有呢個course, 咁元朗會幾時有呢? 我都好想知, thank~

大宅

Yes, Yuen Long Center also has JMC course (Junior Music Course), u can go and apply, they will have a waiting list, if have new course, will call u. My son already start JMC for 6months.

大宅

我囝囝之前都JOIN左Music Wonderland,3月升班(JMC),想報元朗班既可以打去問下,據我所知同班差不多全部人都繼續升班,但班中有一個位係之前有人中途退出。

別墅

原帖由 KarenKwan 於 10-2-24 00:54 發表
Yes, Yuen Long Center also has JMC course (Junior Music Course), u can go and apply, they will have a waiting list, if have new course, will call u. My son already start JMC for 6months.

But their course lecture time is not so convenience and suitable for the parents who have their own work on weekday. E.g Fri 4.00pm or Mon 4.00pm

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 suenyuki 於 10-2-24 13:26 發表
我囝囝之前都JOIN左Music Wonderland,3月升班(JMC),想報元朗班既可以打去問下,據我所知同班差不多全部人都繼續升班,但班中有一個位係之前有人中途退出。

可能我地係用學仔wor!

大宅

哈哈.......大家都係long。諗到我係邊個吧!~

原帖由 lyctina 於 10-2-25 22:28 發表

可能我地係用學仔wor!

大宅

原帖由 薯媽 於 10-2-25 22:01 發表
我仔學元朗通利Ms Tsang 果班,老師教得幾好
1. 星期四有5-6, 6-7, 7-8pm幾班,其他時間要打去問
2. $500/4堂(2年課程$10,000, 最好不要中途退學,會浪費$及時間); 要買CD, DVD, 書...等支出
3. 2年有book 1至4. 每20堂/bo ...

你小朋友是否一開始就報讀JMC? 要唔要先報讀music wonderland架?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 suenyuki 於 10-2-25 23:07 發表
哈哈.......大家都係long。諗到我係邊個吧!~

3月3日升班了,朗朗成日問我,依幾個星期3係咪要返音樂班.....但入到去佢又扮晒怕羞!頂佢唔順....

子爵府

我喺屯門 sat 學, $600/4堂, 乜weekend貴咁多。
不過我都係揀番sat, 時間唔駛咁趕, 而且weekday我都冇可能放工後趕得及番元朗上。

原帖由 ginnytsim 於 10-2-25 23:26 發表

你小朋友是否一開始就報讀JMC? 要唔要先報讀music wonderland架?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

首頁

尾頁

跳至