親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

兩大兩細, 應該要預備幾多錢先夠呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

我自己去,依家睇緊資料,發現最貴是搭車,你跟團已有車接送,睇下自己買嘢會唔會好勁囉!通常個團幾多錢,就再帶幾多CASH,不中亦不會遠了.
想八卦下你跟團去日本邊度?幾多天?要幾多錢呢?因我發現如果包食同搭車之後,自由行同跟團可能差不多價錢,如方便第日去日本都是跟團算了.

別墅

Adult: $6899, children: $5899

Included; Disneyland, Hello Kitty Land, Thomas Land (just entry)

Only 3 meals not included.

So I don't know should bring how much $$ is enough.

珍珠宮

好媽媽勳章

三餐其實好多錢,因為一碗麵都七八十元港紙了.

大人$6899加了機場稅等沒有?小費呢?

我地四個大人一個小朋友會帶三萬元左右港紙過去自由行,食飯搭車入場費用,都唔諗住會買好多嘢.

原帖由 Chin-Chin 於 10-2-5 12:05 發表
Adult: $6899, children: $5899

Included; Disneyland, Hello Kitty Land, Thomas Land (just entry)

Only 3 meals not included.

So I don't know should bring how much $$ is enough.

別墅

Not included 機場稅, 小費: $500 per head (5 days).

I also suppose not to buy too much. So if I bring around $12000 hk dollars, is it enough.

珍珠宮

好媽媽勳章

HKD$12000跟團都ok的,在大公司買嘢可以簽卡嘛!

你個團好抵,因我自己book完自由行,人地話我知跟團要過萬了,我自己book五日四夜連酒店機票都要around$4900啊!不過包稅同唔使小費,but要食好多餐同搭車都係錢囉!

原帖由 Chin-Chin 於 10-2-5 15:31 發表
Not included 機場稅, 小費: $500 per head (5 days).

I also suppose not to buy too much. So if I bring around $12000 hk dollars, is it enough.

男爵府

我半年前跟團去日本東京(全包樂園及只有一餐自費), 旅行社建議我們每人帶8k, 因rate 浮動大所以他不建議用credit card, 而且很多時買野在舖仔買是不可以用咭的,只有大公司才收,終於我們3人都帶了HK$2萬多些, 後期怕唔夠YEN用, 所以在大的百貨公司買手袋之類的野用credit card, 返來月結單銀行收的rate真的貴了很多,所以我建議妳帶多少少以防萬一好些。

原帖由 Chin-Chin 於 10-2-5 15:31 發表

侯爵府

唔係講笑, 我個妹一家4口, 跟團去東京5日, 帶左6萬yen , 仲洗唔哂tim..

伯爵府

我地兩大1細跟團去,老公預2萬港紙唱Yan,另外帶5千港紙做後備

首頁

尾頁

跳至