懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係做ivf , 9/1放胎 , 25/1 confirm bingo , 今日(8/2)返醫院照超聲波 , 醫生話見到心跳 , 好似粒米咁大閃閃吓o既 , 不過我睇得唔清楚 ,但因為太細未度到size , 要10日後返去再照 , 醫生話照計今日係6w5 , 請問未度到size正常嗎??

複式洋房

我之前 未夠 7 week 都度到胎囊 size, 而家你 bb 已經有埋心跳, 點解 度唔到 size 呢?

伯爵府

我e生o個時冇同我度size,最初只係見有個胎long,後來先見到心跳。

其實只要e生話冇問題就冇問題架喇!個胎而家仲咁細,唔好擔心太多野啦!放鬆心情,對你同對個bb都好架!

大宅

我都唔記得咗醫生有無話見唔見到個胎囊, 我淨係記得見到一舊黑色嘢 , 黑色嘢裡面o既旁邊有一個細圓形, 醫生話嗰個係營養囊(好似係咁o既名) , 係供給bb營養o既地方 , 隔離就係粒閃閃吓o既米仔 , 醫生話呢粒就係心跳喇!
不過醫生都話而家係一切正常 , 可能真係我太緊張啦 !

伯爵府

原帖由 moniz 於 10-2-8 15:27 發表
我都唔記得咗醫生有無話見唔見到個胎囊, 我淨係記得見到一舊黑色嘢 , 黑色嘢裡面o既旁邊有一個細圓形, 醫生話嗰個係營養囊(好似係咁o既名) , 係供給bb營養o既地方 , 隔離就係粒閃閃吓o既米仔 , 醫生話呢粒就係心跳喇 ...

係咪即是係囉!係long中有long架,有一個係真係for營養架!

咁安心啦!

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

照到有心跳已經足夠,醫生都話下次再量,你咪聽醫生講囉!唔好擔心呀!

原帖由 moniz 於 10-2-8 13:40 發表
我係做ivf , 9/1放胎 , 25/1 confirm bingo , 今日(8/2)返醫院照超聲波 , 醫生話見到心跳 , 好似粒米咁大閃閃吓o既 , 不過我睇得唔清楚 ,但因為太細未度到size , 要10日後返去再照 , 醫生話照計今日係6w5 , 請問未 ...

大宅

Thanks All !
我會盡量放鬆心情!

首頁

尾頁

跳至