論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我工人賓賓G都好好架, 我老公有時都會將D散紙, receipt留低喺衫褲袋度, 每次洗衫前佢都一定check清楚D袋, 拎晒D野出黎先洗架, 咁當然會畀番我哋啦. 另外, 我仲想講多一樣佢嘅誠實野畀大家知 :

前幾個星期六朝早, 佢帶我個囝返興趣班, 由於我講緊電話, 佢哋出門口先, 我行行吓離遠見到佢喺路邊草叢堆摷野, 我行到埋去問佢揾乜, 佢話~我喺地下「汁」到個手提電話, 冇咗個電池蓋, 我睇吓會唔會喺草叢揾得返姐. 之後佢遞咗個電話畀我, 叫我打畀機主攞番電話. 我話妳自己打咪得囉, 點之佢話~呢個電話係舊款形號, 相信機主唔係時下年青人, 我擔心佢唔識聽英文, 麻煩妳幫我畀番佢la. 喺之後嘅兩個鐘頭內我都contact唔到機主, 佢個傻婆知道後又走番去附近再揾個電池蓋. 最後雖然都係搵唔到個蓋, 我將個情況話番畀機主聽, 佢都好appreciate, 仲畀咗排朱古力答謝我哋添. 我好欣賞佢唔貪心想幫人嘅表現.

男爵府

winnie,

你姐姐
係bun定yan?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你地d姐姐都真係好

我個姐今個sun放假返黎,都專登share左半盒提子比我女(我見百佳packing,無咁驚),佢知我女鐘意食,仲拿拿臨洗埋浸埋請女女食。我都好appreciate佢!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 foggyao 於 10-2-9 17:15 發表
你地d姐姐都真係好

我個姐今個sun放假返黎,都專登share左半盒提子比我女(我見百佳packing,無咁驚),佢知我女鐘意食,仲拿拿臨洗埋浸埋請女女食。我都好appreciate佢! ...

大宅

我個泰傭好多時放假去完街都會攞d玩具俾我d囡架...
有d係佢朋友送既...

佢生日果日...我俾左$100佢...
果日本來佢放假...但因為我要返工...佢無得放...
佢問准我...去屋企附近間麥記食野...
佢朋友嚟同佢慶祝...帶埋我d囡...
仲請埋我d囡食野添...

首頁

尾頁

跳至