在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

份工係舊老闆叫我過去.. 本來簽晒約.. 但因為工作環境會好忙.. BB而家幾個月大...考慮清楚後都係想比多D時間呀B.. 今日turn down左.. 個心都好唔開心.. 覺得自己辜負左舊老闆.. 人地幫我做左好多野.. 我一句話唔去就唔去

怪就怪自己一早唔諗清楚..

別墅

唔好後悔啦, 比多啲時間 bb 都係我哋做媽咪的責任 (of course 爸爸都需要陪 bb), 有時為自己及bb都無辦法架啦~

大宅

咁又係呀, 要做番小小o野補償o羅.....say Sorry都要啦!!

原帖由 卡樂B~ 於 10-2-10 02:56 發表
份工係舊老闆叫我過去.. 本來簽晒約.. 但因為工作環境會好忙.. BB而家幾個月大...考慮清楚後都係想比多D時間呀B.. 今日turn down左.. 個心都好唔開心.. 覺得自己辜負左舊老闆.. 人地幫我做左好多野.. 我一句話唔去就 ...

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係啦...好似皇帝唔急太監急咁..
你一句唔做就.....

公爵府

樓主bb好可愛, 比心機照顧bb丫~
祝bb身體健康呀~~

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

You're so lucky! I've been trying to look for another job but no luck at all.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

無話啱同錯, 錯在唔啱 timing 啫!

珍珠宮

最重要係你舊老闆明白, 好好解釋吓, 唔好burn bridge. 出嚟搵工, 關係比能力重要.
BB咁細, 比多啲時間都應該. 過咗1歲先出返嚟做嘢會好啲.

禁止發言

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好同意你講: 出嚟搵工, 關係比能力重要 (特別係响私人機構)

原帖由 mizuho 於 10-7-1 17:48 發表
最重要係你舊老闆明白, 好好解釋吓, 唔好burn bridge. 出嚟搵工, 關係比能力重要.
BB咁細, 比多啲時間都應該. 過咗1歲先出返嚟做嘢會好啲.

首頁

尾頁

跳至