在職全職

跳至

首頁
23456...12

尾頁

侯爵府

哦......你話果個"血的子"呀 我家有個呀,酌爸前年公司抽獎抽到的,我個人來講就覺得唔好用,酌爸就話一般喎。

我始終覺得人手按係最好的

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-17 16:34 發表
有冇人識人係osim買野優惠呀?我想買個個按摩頭罩

侯爵府

多謝晒汶滔媽尋日的款待呀
酌b玩得好開心呢

真係好耐無齊人得咁緊要,好開心見到大家,每個媽咪都傾到計,真好:)

同埋真係個個都大個左,有互動,有溝通喎,雖然大部份時間都係各自各玩,但一齊玩的時間又好ok喎,爭toys的場面無咩點出現啦,so good

侯爵府

ka媽,
你真係"喳"啦,我無事喎:lol 好明顯你係熱底人啦。飲返d涼茶啦or焗杯花旗參水加dd粗鹽(勁掂)

汶滔媽,
哈哈,真係失禮喇,我同ka媽兩個狂剝你d瓜子,剝到停唔到手 所以我決定下一年買兩大包瓜子來同你拜年,一包比你,另一包等我同ka媽即時解決晒佢啦:lol

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-18 22:37 發表
幣!幣!幣!
唔知係咪新年食得太多熱氣野,再加上頭先食左汶媽成坐山ge瓜子................我依家有d喉確確呀

侯爵府

mavis,

我同酌b就搭bus走的,酌b都係啦,一上車後狂問左一輪問題之後就靜晒,因為已經豬左

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-19 00:14 發表
今日真係好齊人又熱鬧!
多謝汶滔媽的款待, 逸陶玩到唔願走, 一到馬路口就瞓左啦! 逸希就坐坐下MTR頂唔住瞓左之後回家後就醒左啦...反而細佬就瞓到6:30(成2小時), 好在食左晚飯之後, 正常時間又瞓晒! ...

侯爵府

我尋日感到好安慰的場面:

1) 酌b玩緊,hoiyau問佢"我地一齊玩啦?",酌b話"好呀!"

2) 分別在逸陶同hoiyau喊的時候,酌b都自動行埋去問:"你有無事呀?":)

3) hoiyau送禮物時,酌b去左toilet,佢出來後識得去問返hoiyau拎禮物,酌b識得去爭取佢要的野,真係大個仔

侯爵府

原來都有 嘻,不過真係少左d爭吵同扭計的喊啦,個個都大個仔大個女,叻叻啦

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-19 15:46 發表
爭toys的場面 --- 逸希/逸陶同浩恩都有D呀! 不過好容易咁平息左姐!

侯爵府

係囉,真係一時一時架喎,今日同酌b去到嘉年華時,又走去嚇/話其他比佢細的小朋友,真係比佢激c

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-19 15:52 發表
OK啦...小朋友係咁架啦, 唔同時候/階段都有大大小小的問題, 我地都係一齊要去學習同面對啦!

侯爵府

真係有d似"血的子"o麻

唔得啦,酌爸把口就話ok啦,但佢又耐唔耐會用架,尤其係比我"哦"完之後佢更加需要用,咁你諗o下佢會用o既機會率有幾個呢

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-19 21:57 發表

嘩....哈哈,血的子

因為我比較喜歡按頭,但我試過唔算100%舒服,但又覺得ok唔錯,所以想平平地買就覺得值d囉...所以問有冇識人囉....
喂~honey呀,如果你唔用,不如2手平d賣比我呀? ...

侯爵府

唔覆其他post住,要準備吃飯,但不得不講的一件超級吹脹事件.......

今日去到jc的嘉年華,知道騎真馬已經無晒額後,就馬上同酌b去排隊同shetland pony影相啦,諗住無得騎都同真馬影o下相o麻;好喇,辛辛苦苦排左一輪,到我地啦,我滿心歡喜諗住酌b一定會好興奮或者會去摸o下隻馬啦,呵呵,點知一行埋去,酌b係話:"好臭!!"+ 9秒9彈開,點拉佢都唔肯行埋隻馬度影相,比佢激c

所以,好彩無千辛萬苦去同佢踢波羅分去騎真馬囉,如果唔係佢實唔肯騎,我實dup佢啦

侯爵府

oh,原來你地之後仲要去上堂,我以為你地會約heiyee婆添

我地就要先去拜年囉,你地今朝都見到酌爸同埋果個大果籃啦 我地結果成2點鐘先開始玩囉 =3=

原帖由 CottonCandy 於 10-2-20 19:46 發表
爸爸唔可以幫, 一定要小朋友自己射到龍門分牌先得. 職員話太多人想騎馬, 唔可以人人都有份...

咁d職員都好nice嘅, 見heiyee咁細粒, 就將足球放到好近個龍門分牌... 所以佢先射中咋:lol .

去到騎馬處, 佢差2-3cm先 ...

侯爵府

嘻嘻,其實係似d大狗的味囉,貓貓都無咩味o既

無呀,我地上次去荔枝園無去到馬房呀,我地睇bats & ostrich睇左好耐,又餵左一輪魚魚,end up唔夠時間就要拉隊走人喇

原帖由 CottonCandy 於 10-2-20 19:52 發表
2隻小馬d味唔係好強烈, 似猫狗那種味.

之前去荔枝園嗰d馬房, 酌b係咪唔肯入去睇馬? 馬房d味濃好多好多...

侯爵府

哈哈,你得o既,坐耐d就得啦,一大包好易架咋

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-19 22:10 發表

咁又唔算熱底啦...我一向都係中間不寒不熱,我只係連續多日都食熱氣野,所以先咁樣囉...好在沈晚有杯涼茶頂住

仲有呀...你買2包比佢緊係太多囉...佢都冇人食,我真係唔同你食成包呀,一包夠晒啦再加包開心果: ...

侯爵府

:lol :lol :lol :lol

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-19 22:15 發表

仲有4) 冇整古人,hahahaha

侯爵府

係呀,傾o下講o下食o下野,真係好relax呀 仲有呀,hoiyau媽,唔該晒你呀,你真係好人喇,幫我打聽埋學校的消息,many thanks!:)

原帖由 HoiYauBB 於 10-2-19 22:21 發表
汶滔媽, 多謝你咁好的招待. hoiyau 玩得好開心, 我估唔到佢地幾個女仔玩得咁好.

酌媽, 嘉媽, 包瓜子我都貢獻唔小呀....同你地食吓傾下, 真係好 relax 同開心. ...

侯爵府

我都聽到kaka的高音嗌功呀,果然係勁呢

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-19 22:20 發表

但係我覺得汶汶扁嘴得好得意好可愛喎...可能我怕左我女d高音,所以覺得佢扁嘴係好可愛

侯爵府

係呀,我都要多謝honey ka媽呀,雖然我miss左無睇佢個e-mail,但好多謝ka媽直擊報導,好details呀,我都慳左唔少時間來玩呢

原帖由 CottonCandy 於 10-2-19 22:55 發表
ka ma, 多謝妳幅map, 我已諗定點行:lol

侯爵府

係呀,佢真係好鍾意清潔架,佢o係屋企都會趁我拖地/吸塵時,行埋來拎我個吸塵機or地拖來用架:lol:

哈哈,係啦,佢一入heiyee屋企門口,除完鞋第1時間就拎地拖去掃地架喇

原帖由 CottonCandy 於 10-2-19 23:25 發表
酌b又掃地? 我見唔到tim... 佢真係好鍾意清潔, 探heiyee時, 都係第一時間掃地ga!

我都係諗咗好耐都冇買收銀機比heiyee喎, 佢有要求過幾次要買, 我只係比calculator佢扮收銀機算

...

侯爵府

佢唔so你可能係佢o係人地地方始終有dd怕羞掛;佢係屋企會吋我添架,佢會話:"sorry,我而家好唔得閒!" 咁架:lol:

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-19 23:33 發表

係呀,酌b頭段都掃左好耐下,我叫極佢都唔so我,幾勤力呀
係呀,我就係唔想再買玩具,佢就未要求我買,但係屋企會久不久要求我比個計算機佢玩囉...真係唔係幾想佢咩玩具種類都有,所以先唔買
goodnight ...

侯爵府

係呀,出年就更加熱鬧同好玩喇

原帖由 jjtseung 於 10-2-19 23:39 發表

係ㄚ, 睇住佢地一齊大真開心!
出年呢個時候, 我仔都bilibala咁講野啦!

侯爵府

今日勁"支力"
咁快就過晒d假期lu,有d唔捨得添

goodnight

首頁
23456...12

尾頁

跳至