夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

樓主 sorry 我唔知大陸 d 法律
但通姦唔會好大罪 (我諗)

如果通姦要坐牢, 我諗大陸起碼
有 好多人要坐

你要加油
d 咁衰人 , 實有天收

別墅

黑暗既盡頭就係黎明, 你仲有同囡囡同你互相扶持, 加油, 要活得比佢好呀

複式洋房

oct27_2008 :

多謝您及其他朋友的回覆!我會加油,努力去面對前面嘅路!

原帖由 oct27_2008 於 10-2-11 17:16 發表
樓主 sorry 我唔知大陸 d 法律
但通姦唔會好大罪 (我諗)

如果通姦要坐牢, 我諗大陸起碼
有 好多人要坐

你要加油
d 咁衰人 , 實有天收

等待驗證會員

一個人要變...真係好恐怖...
大陸女人亦好恐怖....佢地勁進取...
加上分隔兩地...
唉....

希望你有新的生活,以後能 與囡囡快快樂樂~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

之前既野唔好諗啦...

希望你同囡囡好好生活落去啦..

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

樓主,你放心,你個女將來會好錫你,我就係人辦,雖然我唔係因為第三者而離婚.但我個仔係好錫我.呢幾年我先知咩嘢叫做輕鬆同開心

男爵府

醒目開學勳章

係呀...當年我見到爸爸對媽咪所做既一切..我到而家都未能忘記..因為..一個男人變起上黎真係好快同好恐佈...我好鍚我媽咪ka..但對於爸爸..可以話係好淡....所以..樓主..你要加油...你囡囡會知道你係幾鍚佢...將來..佢都會好鍚你ka....

原帖由 wong915 於 10-2-12 09:34 發表
樓主,你放心,你個女將來會好錫你,我就係人辦,雖然我唔係因為第三者而離婚.但我個仔係好錫我.呢幾年我先知咩嘢叫做輕鬆同開心

複式洋房

多謝您哋嘅鼓勵!

我囡囡近兩三年都感覺到佢爸爸對自己已經無咁重視.就算學校考試考第一,個人渣見到成績表都好似無感覺,半點興奮都無,依然木口木面.再加上囡囡見到爸爸咁樣對媽咪,自然地覺得有爸爸喺屋企,家裡氣氛反而更唔開心.因為人渣又唔笑,又唔講嘢,又唔睇囡囡功課,又唔幫手做屋企嘢.淨喺睇電視,睇報紙,講電話,訓覺.

有人渣喺到,佢只有比到大家唔開心.無人渣喺到,大家唔會有機會唔開心.

所以我都要去學識放下,放手,放鬆.

大宅

加油!努力!要活得比佢好呀!!!!

原帖由 mingdo 於 10-2-12 11:47 發表
多謝您哋嘅鼓勵!

我囡囡近兩三年都感覺到佢爸爸對自己已經無咁重視.就算學校考試考第一,個人渣見到成績表都好似無感覺,半點興奮都無,依然木口木面.再加上囡囡見到爸爸咁樣對媽咪,自然地覺得有爸爸喺屋企,家裡氣氛反 ...

大宅

樓主妳真係好獨立, 好堅強. 努力呀, 有女萬事足......女女大個一定會錫晒妳!

大宅

我 '鄧'你開心, 因為世界上人渣隨處可見, 我個人渣最近先做左d對我唔住的事, 要我原諒他, 但佢連我生日都忘記, 唉

伯爵府

好媽媽勳章

樓主,
你要加油,而家開始收成..
你女女咁大個仲咁錫你,
反而個人渣將要重新來過,玩下手仲一無所有!
祝你同女女新年快樂!
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

複式洋房

原帖由 kitty 於 10-2-15 21:24 發表
樓主,
你要加油,而家開始收成..
你女女咁大個仲咁錫你,
反而個人渣將要重新來過,玩下手仲一無所有!
祝你同女女新年快樂!

祝福你同你囡囡

大宅

我又同人渣argue, 濺精

禁止訪問

複式洋房

我很慶幸當年無辭去份工,如果唔喺我諗更不知所措.我由細到事情發生前,我並唔喺一個獨立,堅強嘅人,我喺一個大喊飽,亦因為大家相識時間很長,所以個人渣會覺得我係佢嘅掌握內.係唔開心嘅日子入面,我有諗過攬埋囡囡去跳樓,當時情緒極低落,有一段很長時間,自己喺唔識笑,忘記咗點樣去笑.直至有一日,囡囡同我講,"媽咪你好耐未笑過!"我才記起我嘅面容原來一直都好緊張.

幸好身邊朋友嘅聆聽,開解,鼓勵之下.成個人真的可以企返起身.如果當年我同囡囡去尋死,個人渣絕對唔會傷心.但我爸爸媽媽及一班錫我哋嘅朋友就肯定痛心.

農曆年,我同囡囡到了台灣玩了四日,買了一本書"勇敢去愛,勇敢離開"當中有遭到無情離棄的女性真實的情感經歷.我見到內裡嘅目錄都很吸引,拋開傷痛向前走,謝謝你離開我,放手原是一種獲得.希望看完這本書後,自己變得更堅強,甚至比之前活得更快樂,更充實!

大宅

樓主, 過左去既由佢啦, 最緊要都係你同囡囡可以開開心心, 我都好明白你既心情, 人就係咁架喇, 當事情發生左既時候真係好難面對, 會變得好軟弱, 仲要俾最親密既人背叛, 感覺更加孤獨無助! 但係請你相信, 時間一定能夠幫到你! 當你開始清醒既時候, 你就會發現原來好小事, 什至佢已經唔能夠影響你既心情, 好似一個陌生人一樣, 生活變得更加美好同充實, 祝你同囡囡以後既每一日都可以開開心心咁過! 加油!

民房

原帖由 mingdo 於 10-2-11 16:41 發表
oct27_2008 :

人渣同二奶應該未註冊結婚.但在大陸告通姦罪可成立嗎?二奶未婚產子有罪嗎?

另外,後來從人渣間廠嘅員工得知,當二奶懷孕時,人渣已經有另一情婦三奶了!

我都好想知,男人嘅心態,既然做錯了第一次,一次出 ...

咁你可以請"私家偵探"去幫你影低相作為証據....可以告佢兩個通姦...但千萬唔好同佢離婚住...千萬要拖......點解要方便佢兩個呀....等佢個B既出世紙落唔到你個c6個名...

另外如果佢要你離婚既...你咪開自己想要條件囉 (係你個你個囡囡應該得到既).....另外如須離婚...亦需要請香港律師代辨於國內"分身家"既手續...因為中國婚姻法有條例(包括係香港結婚)....當你倆結婚既時候...雙方既財產係共同擁有50/50 既...分左一半身家作為後盾...再為自己同囡囡作打算。

相信自己,你要為自己及囡囡振作同奮戰!!!支持您!!!

複式洋房

大宅

加油

首頁

尾頁

跳至