跳至

首頁
12345...15

尾頁

伯爵府

報到~

伯爵府

原帖由 solar123 於 10-2-16 23:36 發表
我陳小貓同各位auntie uncle 拜個年,
祝各媽媽生產順利. 生個肥肥白白既老虎仔老虎女.

p.s. 講開uncle, 我地個唯一ahnick 失左蹤好耐下喎

佢太太 Jenny 係 facebook 講過 ahnick 好忙喎~

伯爵府

原帖由 BBHeart 於 10-2-17 13:58 發表
祝大家順利生產, 生個肥肥白白 健健康康的精靈 BB! :lol
YEAH!~

最緊要......快, 生得快, 唔駛痛咁耐~:loveliness:

伯爵府

原帖由 js7081 於 10-2-17 14:55 發表
亞b雖然重未出世, 但係我今日番工都有3位同事俾利是佢呢...

我亞 b 都有幾十封利是~ 開心唔係錢既問題, 點講呢...就好似有人認同, 佢係我屋企既一份子, 係個人仔~ 老公話我傻, 佢話梗係啦, 佢係我地個女呀~

伯爵府

原帖由 sukiko 於 10-2-17 16:10 發表

男家及我那邊家人及親友, 全部派埋利是比我孖B
我會等佢地出世, 開戶口, 幫佢地儲起

我今日去銀行問中銀, BB 可唔可以開戶口, 佢答我小朋友要 11 歲先開得喎~

伯爵府

原帖由 sukiko 於 10-2-17 16:35 發表

大新很多小朋友公仔戶口
渣打好似係DISNEY, 但唔知是否PROMOTION先有

唔該晒咁多位~ 我 search 吓先~

伯爵府

原帖由 tiggerkitty 於 10-2-18 13:04 發表
hi 各位mama,

尋日生左啦,囝囝3.3kg 約7磅4安士
今日個傷口重好痛,真係唔想落床呀!叫哂救命呀!

恭喜啊~

伯爵府

原帖由 happymama2009 於 10-2-18 18:03 發表
我想問下大家意見... 原先諗住3月都唔會好凍, 想唔買暖爐/暖風機. 但朋友又極力推薦我買...係咪真係需要? 會唔會搞到BB將來好怕凍?

買個浴室都用得既好, 將來每年冬天亞 B 沖涼都用得著, 唔駛只係 For 佢出世, 我自己已經有 2 個暖爐/暖風機, 所以等佢大少少先買浴室暖爐/暖風機, 因為 new born 暫時我會同佢係睡房沖涼~

伯爵府

原帖由 鯪魚球 於 10-2-18 22:28 發表
聽日到我開刀啦!

魚球, 加油~

伯爵府

原帖由 chikkee 於 10-2-18 23:42 發表

我都有一個暖風機傍身, 有時無啦啦凍幾日都用得著, BB沖涼時,吹暖D衫仔先著都唔錯, 總之一定有用啦...

我自己呢幾日都係吹暖D衫先著.

伯爵府

原帖由 SNCBB 於 10-2-19 12:39 發表
剛剛係QM覆診完...
驗左B型鏈球菌...
不過姑娘話下次番QM先知RESULT...
唔會通知你...
佢話番健康院覆診就唔會知...
要到生時入QM...
佢地有RECORD就會知...
我就係冇咩特別0野....下次番健康院覆診...
即係要到生時 ...

咁驗左=冇驗?! 要到生時入QM 先知, 咁有事食唔切藥喎~ 你另外私家仲驗唔驗?
我 BOOK 左 Dr Mo 3 月5 日下午驗B型鏈球菌, 尋日健康院又叫我 3 月5 日上午返 QM, 好大機會驗B型鏈球菌, 都唔知取唔取消 Dr Mo 好~

伯爵府

原帖由 ivyh 於 10-2-19 13:48 發表
真係好緊張呀~
睇住開刀果D媽媽一個一個生咗或者嚟緊就生..
我呢D試順產果D望住一個個爬晒頭...
都會突然間諗一諗...係咪揀錯咗﹖
開刀可以咩都安排好晒...順產就只可以聽B由命...
我差不多到預產 ...

我都係揀順產架, 朋友叫我順產好, 話身體快復原喎~
其實我心目中有個可能好白痴既疑問, 揀去私家開刀生, 可能係怕順產痛, 但係點解又有人揀去私家順產既, 咁咪 side 錢囉?

伯爵府

原帖由 ANN222 於 10-2-19 13:56 發表

我都係揀順產架, 朋友叫我順產好, 話身體快復原喎~
其實我心目中有個可能好白痴既疑問, 揀去私家開刀生, 可能係怕順產痛, 但係點解又有人揀去私家順產既, 咁咪 side 錢囉? ...

聽你地講完, 而家明白晒喇~

伯爵府

原帖由 ivyh 於 10-2-20 00:13 發表

原來係咁咖﹖不過試咗先唔得加個價錢好金喎...
即係你第一胎都係私家﹖係咪都係仁安呀﹖
我會喺仁安呀..
你宜家係咪都決定第二胎都係仁安呀﹖ ...

我朋友係浸會本來順產, 後尾話臍帶纏頸要開刀, 最尾收順產&開刀兩個價錢, 詳細幾錢我就唔多清楚.

我又聽過另外一個係私家生, 亞 b 有事要訓箱, 住左一排, 最尾要12萬埋單. 不過呢啲當然係另類個案.

伯爵府

原帖由 tiggerkitty 於 10-2-20 06:26 發表
今日係第四日响醫院,明天就會出院
尋晩先開始上奶,今日早就硬哂

其實經濟許可,响c+生真係舒服好多,至少阿b一出世,就有人幫手湊,跟住有人教點湊,教點餵人奶、幫助上奶、揸奶、換片~~一日至少四次,本來以為自己冇奶,完來唔係架 ...

多謝分享~
咁頭 2 日要唔要補奶粉? 怕唔怕亞 B 肚餓?

伯爵府

原帖由 solar123 於 10-2-22 01:21 發表
我19 號同新年假接住落放緊喇.. 好悶... 出黎做咁耐野都未試過放咁耐假..好唔慣..

今日打俾yen B 佢無聽電話... 唔知佢係咪生左大角仔呢..

...

我尋日都諗起, yen B 好耐冇蒲頭~

伯爵府

原帖由 chikkee 於 10-2-22 13:14 發表

我有痛呀, 想行大步D都唔得,訓覺轉身又痛...

chikkee, 你係唔係有追開"幸福女人"單野, 我同 solar 都miss 左個 ending, 知唔知佢曬完一輪乜事啊? 好想知呀~~~

伯爵府

原帖由 sukiko 於 10-2-22 12:50 發表
想問大家
陀到現在, 有否大脾內側痛?
我由昨晚開始痛

仲想問盆骨痛及恥骨痛係指邊度??

我日日個肚奄奄痛但唔嚴重, 大脾內側近排開始少少痛, 亞 B 日日打 C egg.

伯爵府

原帖由 bobopooh 於 10-2-22 13:43 發表
有冇人知道邊度有d有薑的沖涼液同洗頭水?? 因為我唔想用薑水咁煩.

彩豐行有....開工, 要 off line~ 去 yahoo search 吓啦~

伯爵府

原帖由 chikkee 於 10-2-22 15:17 發表

哈哈, 我都知你同solar有追開, 好精彩呀, 不過我miss左臨ending 的幾個鐘,但根據其他post得出以下結論...
個"幸福女人"晒完一輪之後,被人圍,然後仲回應左又晒自己大把錢, 個老公上個月搵左30萬, 今個月又有50萬花 ...

唔該晒~

首頁
12345...15

尾頁

跳至