跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-9 21:36 發表
佢個蛋撻頭係天生既,第一日就有,老土~~

佢呢套衫好型, 係边度買架?

子爵府

嘩, 好耐無上來... TIGGERKITTY你個囝好得意呀!

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-7 18:55 發表
thank you
佢一出世就好多頭髮,重係自動蛋撻頭
可能重係D毛毛,所以鬈鬈地
下次等我幫佢影張靚仔相先

大宅

tiggerkitty!!
呢張簡直極品,成個神探飛機頭咁款~
好得意呀...

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-9 14:36 發表
佢個蛋撻頭係天生既,第一日就有,老土~~

大宅

好叻呢!努力去試!

原帖由 PARROTMUM 於 10-6-8 14:25 發表
今日細B試轉身, 用力用力, 跟住轉唔到喊左出唻, 但佢又再試, 又用力又喊, 如是者都試左1X次, 好努力,

加油.......細B, 我只可以係度咁講咋

16 week抽羊水,bb冇事,是仔仔;
21 week BPD 4.86,AC 15.42,FL 3.41
24 week BPD 6.3cm, AC 19.9,FL 4.5,重742g
27 week BPD 7.2cm, AC 23.2,FL 5.1,重1118g
32 week 重4.4 lb;35 week 重5.99 lb;
37 week 重6.99 lb
38周4日,仔仔出生了,重6.4磅。

大宅

tiggerkitty, your baby sooooooooo cute!

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-7 18:55 發表
thank you
佢一出世就好多頭髮,重係自動蛋撻頭
可能重係D毛毛,所以鬈鬈地
下次等我幫佢影張靚仔相先

16 week抽羊水,bb冇事,是仔仔;
21 week BPD 4.86,AC 15.42,FL 3.41
24 week BPD 6.3cm, AC 19.9,FL 4.5,重742g
27 week BPD 7.2cm, AC 23.2,FL 5.1,重1118g
32 week 重4.4 lb;35 week 重5.99 lb;
37 week 重6.99 lb
38周4日,仔仔出生了,重6.4磅。

大宅

原帖由 鯪魚球 於 10-6-10 12:33 發表
你既資料好實用,令到我地唔會咁迷糊咁唔知幾時先俾佢食先啱!^^

哦, 因為有D媽咪有時好早比BB食, 跟住BB就BU 晒出黎, 以為BB跩跩玩野或唔鍾意食, 搞到自己好擔心個BB有事, 其實BB係未識吞, 未ready去食糊仔嘛...

大宅

咪又係taobao 囉~~

http://store.taobao.com/shop/view_shop-58eaaac432800a0a10839f1c9cc97e53.htm

原帖由 carmen_sach 於 10-6-10 14:24 發表

佢呢套衫好型, 係边度買架?

大宅

大家的阿B都好得意啊!
你都快D upload 阿B相 share 下啦

原帖由 橫濱女 於 10-6-10 22:35 發表
tiggerkitty, your baby sooooooooo cute!

大宅

happymama & raudi
佢依家冇咁靚仔啦,開始有口水癬,可憐

原帖由 raudi 於 10-6-10 18:37 發表
呢張簡直極品,成個神探飛機頭咁款~
好得意呀...

大宅

啱啱尋日聽talk,健康院又係話識坐至好食糊,咁就識吞
6個月至食,就因為腸胃發育好D,冇咁敏感

原帖由 chikkee 於 10-6-11 00:06 發表

哦, 因為有D媽咪有時好早比BB食, 跟住BB就BU 晒出黎, 以為BB跩跩玩野或唔鍾意食, 搞到自己好擔心個BB有事, 其實BB係未識吞, 未ready去食糊仔嘛...

大宅

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-12 08:27 發表

http://store.taobao.com/shop/view_shop-58eaaac432800a0a10839f1c9cc97e53.htm

你bb件衫好靚.淘寶啲衫又平又靚.我都好鍾意又好想買.但只怪自己笨唔識用淘寶.幫唔到小b入貨扮靚靚.

大宅

張相好可愛又靚仔.

子爵府

口水癬係點架? 我個囝都成日流口水, 成件衫領都濕晒.

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-12 08:31 發表
happymama & raudi
佢依家冇咁靚仔啦,開始有口水癬,可憐

大宅

咀及下巴有粒粒囉,又未嚴重到濕疹咁,佢又唔多痕喎
我覺得係因為流口水而成的,而唔係流奶問題

原帖由 happymama2009 於 10-6-14 19:38 發表
口水癬係點架? 我個囝都成日流口水, 成件衫領都濕晒.

別墅

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-12 08:27 發表

tiggerkitty
你囝囝個蛋撻頭好型吖~~~~~
我想問下, 你囝囝現在著的衫是80碼還是90碼?

王國長老

王國長老

各位, 由於回應數已過2,000, 麻煩大家開新part繼續討論, 謝謝!
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至