在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

同我一樣喎, 又係做會計, 又有個3AGED的女丫
我工作好忙, 成日都OT, 好唔開心, 不過今年公司請多左人, 希望唔洗再成日咁夜收工

男爵府

我覺得女上司難頂過男上司喎

原帖由 kennistong 於 10-2-18 11:39 發表
irenelwl, annie929
我就唔多OT, 不過, 老細難頂(男人), 其他部門d 人都唔多好….. 仲有係要出trip! 大家都有小朋友, 一定希望早d 返屋企!!

我叫做係大公司做, 不過, 福利唔好, 連新年開工利事都冇! ...

男爵府

哈我都比我HEAD咁話過丫, 不過平時佢就唔理我地, 但交野比佢睇佢一睇唔明都會好似你上司咁, 可能男人D理解同表達能力係差D。但佢唔會好似D女上司咁, 耐不耐就發顛算偷笑了

原帖由 kennistong 於 10-2-19 09:35 發表
irenelwl, tszyau2000
我都同意女上司難頂過男上司,不過, 我呢個男上司真係無得頂, 佢罵人唔洗理由, 有好多事情, 佢睇唔明, 佢就會先罵到你狗血淋頭, 話你communication skill 有問題, 唔知你講麥, 又話你寫野有問題 ...

男爵府

我上司叫還可以LA, 但有事是都係捨捨地GA LA, 哈哈~
我都很努力想快D讀埋個DEGREE, 那便可以一口氣, 起碼有D渣拿。我自己都係由account clerk 做起, 所好驚唔夠料出去同人爭, 但CPA我就唔會打算考了, 太辛苦, 有小孩又兼顧唔到

原帖由 kennistong 於 10-2-19 14:20 發表
Irenelwl
甘你個上司都唔係太差, 我果男fc, 係日日都好似m come, 日日發顛!
Klm402
我上司同d 其他高級過我而係其他部門既人都係甘, 以為係老馮, 不過, 你當老馮時, 我又做軟皮蛇! 唯有係甘, 先令自己好過! ...

男爵府

所以我target讀埋個degree就算, 唔會以cpa為target
我希望落多d時間比d小孩, 有份穩定的工, 應付到開支便算

原帖由 kennistong 於 10-2-22 09:16 發表
Debbie
你個上司真係變態, 不過, 我果個都唔係好得你果個好多, 我地比e-mail 佢同佢report, 佢之后會係我地d e-mail 到改, 改到好似係你寫甘,當然,內容係put someone on the table, 之后就 forward 左我個e-mail 比d ...

首頁

尾頁

跳至