跳至

首頁

尾頁

大宅

我個仔2月插班, 剛剛識應後又放新年假. 依傢唔肯返學tim! 佢可能仲未識應倒, 要比的時間.
我跟佢返左3日學, 大約20人一班, 班主任 + 助教. 佢地好有愛心同耐性. 反而我比教急, 佢地安慰返我要慢慢來! 我覺得好好bor!
讀N班真係比較容易病 -> touch wood, 佢未有呢個問題. 不過要留意住!!!

原帖由 BB13 於 10-2-27 11:16 發表
係呢, 咁妳個仔讀得開心嗎? 幾多個學生一班呀, 聽人講讀N班真係比較容易病, 妳點睇呀.....

大宅

佢咁細真係要俾D時間佢識應, 想問下妳意見呀, 我個仔10月出世, 咁如果有學校收, 妳覺得11月插班好呀, 定係下學期2月返好呢?

係呢, 之前我打去問過慧中呀, 佢話N班有可能30幾至40人一班喎, 我聽到都有少少驚驚地, 咁多人一班, 好容易感染咁, 係咪呢?

原帖由 LITTLESPICY 於 10-2-27 23:51 發表
我個仔2月插班, 剛剛識應後又放新年假. 依傢唔肯返學tim! 佢可能仲未識應倒, 要比的時間.
我跟佢返左3日學, 大約20人一班, 班主任 + 助教. 佢地好有愛心同耐性. 反而我比教急, 佢地安慰返我要慢慢來! 我覺得好好bor! ...

大宅

對, 絕對係小班好! 因為係"N", 仲要個個都好細, 如果多人, 老師難照顧得好! 我找K, 都要搵小班的學校, 多學生始終難照顧(個人認為). 小人, 老師都可以照顧好的...
如果我係你, 會11月插班. 因為我個仔係12月, 所以我先插班下學期!

原帖由 BB13 於 10-3-1 16:35 發表
佢咁細真係要俾D時間佢識應, 想問下妳意見呀, 我個仔10月出世, 咁如果有學校收, 妳覺得11月插班好呀, 定係下學期2月返好呢?

係呢, 之前我打去問過慧中呀, 佢話N班有可能30幾至40人一班喎, 我聽到都有少少驚驚地, 咁 ...

大宅

完全認同, 多學生D老師點都好難照顧得到D小朋友, 加上實在太細個, 又無家長睇住, 真係要靠晒D老師呀!!

原帖由 LITTLESPICY 於 10-3-1 22:03 發表
對, 絕對係小班好! 因為係"N", 仲要個個都好細, 如果多人, 老師難照顧得好! 我找K, 都要搵小班的學校, 多學生始終難照顧(個人認為). 小人, 老師都可以照顧好的...
如果我係你, 會11月插班. 因為我個仔係12月, 所以我 ...

洋房

My Baby is Oct2008, just had interview on 13 Mar, 其實多些是瞭解我小朋友的生活習慣及家庭生活, 氣氛&過程是輕鬆的!

考佢識唔識玩大Block Block, 俾嘢食!

首頁

尾頁

跳至