單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

離婚乍窮,乍冇錢,又話要還裝修費,酒席費比阿媽,只可比3000蚊每個月養個小朋友,大年初一見佢換左架新車,一炮過比廿幾萬,又話同阿媽同阿妹夾份買,好假.咪叫做冇錢,又話冇野做..........好賤呀!!!!!!

賤老比個女利是舊年500,今年縮水得200,當然啦!今年錢佬有女朋友麻,阿麻阿爺姑姐全家去哂北海道玩,利是都唔留返比個孫,一年只見個孫一,兩次,要個孫去佢度拜年先有利是,價值50蚊咁大把一封,叫年初十先去拜年,佢唔得閒.跟本當個孫唔存在,去嚟冇意思,我打算唔比個女去.當我個女係乞衣呀!!!因為佢地全家只狠男孫,祝我賤佬條女好運啦,記得同佢地生返個仔呀,唔係就好似我咁既收場乍.

旺我個女仲掛住佢地班賤人.等我個女唔抵呀!!!!!
希望我個女大個會明白邊先至對佢最好啦!

複式洋房

原帖由 cikao 於 10-2-19 18:18 發表
離婚乍窮,乍冇錢,又話要還裝修費,酒席費比阿媽,只可比3000蚊每個月養個小朋友,大年初一見佢換左架新車,一炮過比廿幾萬,又話同阿媽同阿妹夾份買,好假.咪叫做冇錢,又話冇野做..........好賤呀!!!!!!

賤老比個女利是舊 ...

果D"費"人就係咁咖啦, 一齊時無錢都話要生, 分開之後, 想見時未知自己有個子/女囉, 想見就見, 但又唔想比$$ , 又唔使負責任.

男爵府

好媽媽勳章

唔好同佢地聯絡啦

影衰自已呀

大宅

原帖由 Yan_yan_Mom 於 10-2-19 19:25 發表

想見時未知自己有個子/女囉, 想見就見, 但又唔想比$$ , 又唔使負責任.

講得好!

男爵府

女女天真可愛,點想到班大人,人品這麼差。

三千蚊生活費都唔只啦。

養大個女要成四百萬架,還要好節儉。

複式洋房

原帖由 eric5354 於 10-2-21 13:45 發表

女女天真可愛,點想到班大人,人品這麼差。

三千蚊生活費都唔只啦。

養大個女要成四百萬架,還要好節儉。

就係因為咁, 而家又已經唔係夫妻, 又唔一齊住, 連哩D都慳埋比自己唔好, 更加唔想比啦. 自私精!!!!!:;pppp:

侯爵府

環保接龍勳章

樓主,
你要向好的方面想....
佢比3000蚊每個月養個小朋友,總好過好多人連一蚊都吾比的人好...
佢比200蚊利是....總好過好多小朋友..連一封10元利是都未收過的好...
因為真的大有人在....我仔8歲....都未收過佢老豆1蚊利是......無!又如何!
至於佢有幾多錢使.....佢已經和你分開左...吾理得佢貢多...只會令自己吾開心咪更蠢....
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

樓主, 佢都話晒仲當果個係自己個女丫

我離咗婚6年, ex從來無望過個女一眼, 莫講話俾利是, 每個月只有$2000, 但還是經常拖欠, 我相信佢連亞女幾時生日同個樣係點都忘記得一乾二淨la. 我都無晒佢辦法, 但生活總是要過

唔好再諗番d令自己唔開心既事同人la, 同囡囡以後開開心心咁生活, 大家加油呀 ~

別墅

算啦~唔好勞氣, 無謂激親自己, 到囡囡大個左就會明白你先至係佢既家人, 你先係對佢好

男爵府

對唔住,我對呢方面真係冇咩知識
我想問,乜唔可以用法律方法去追多點善養費呢

大宅

我地係雙方協議離婚,如果單方打管司,贍養費可能更少,因為我本身有工作.

大宅

我冇唔開心,係等個女唔抵,仲掛住班賤人,阿麻阿爺去完旅行返來都冇搵個孫啦,跟本唔當自己有孫.只恨孫仔.

賤佬太自私,有錢買車,冇錢養個女.之前仲同我計話要攞返我d 嫁妝添呀!

估唔到我會識著d 咁既賤佬.依家真係睇清楚佢.原來係咁賤,笑裡藏刀,引我入局要迫我生仔,又要簽分產.搞到我依家得返個女相依為命.

我都好想唔比個女佢地見,佢話唔比佢見個女,話告q 我.同埋呢個係我個女的權利,佢鍾意見個賤老都冇計.

但願和女兒平平淡淡,健康快樂生活就夠.

洋房

我果個賤佬果家人成家都係勁衰,我都唔想比個女佢地見,但法律上係唔可以唔比佢地見wor...希望第時呀女大個d識得分咩係好人咩係衰人啦..

首頁

尾頁

跳至