自由報料

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

我想問..指定商戶 $5 現金優惠..有無規定要買滿幾錢先用得呀..買包含7.5的口香糖, 可以用嗎

伯爵府

好媽媽勳章

日日都鬼咁多人排隊, 今日仲見一大班長者排, 有成十個人, 我唸遲吓仲多人, 離譜!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好多人排隊, 我想問問: 一張 octopus 無限拍卡咩? (一日內)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

優惠券下半部份有寫明點樣用架, 例如: 買滿$10可以用$5.

好似我都有張"O食物語"$10現金優惠券, 寫明買滿$60可以減$10, 不過"買1送1"OR買禮券唔用得, 同埋唔可以夾埋VIP卡一齊用.

所以睇清楚啦.

原帖由 Freak 於 10-3-1 10:26 發表
我想問..指定商戶 $5 現金優惠..有無規定要買滿幾錢先用得呀..買包含7.5的口香糖, 可以用嗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

真係唔對號碼? 但係我之前用過, 職員都有對號碼喎, 會唔會係個個站D人唔同方式咋. 職員講明即時用八卡通用優惠車票, 要即時搭車用, 過時就作廢.

我同事家姐有張坑口站免費, 點知佢係將軍澳站出閘, 最終呢程車費都要扣錢, 所以真係要對清楚, 唔係就蝕晒啦.

我有張TP market & 迪士尼都無用, 因為職員話要對號碼至可以用.

原帖由 Kanax 於 10-2-28 23:06 發表
唔會對號碼架,我昨日剛剛用左4張迪士尼、4張東涌、同4張大埔墟,只要去客務中心,俾張八達通同coupon(e.g.免費去東涌站)同職員,用呢張八達通入閘,响東涌出閘,咁就會顯示扣左$0。 ...

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Sallyb1a 於 10-3-1 11:23 發表
真係唔對號碼? 但係我之前用過, 職員都有對號碼喎, 會唔會係個個站D人唔同方式咋. 職員講明即時用八卡通用優惠車票, 要即時搭車用, 過時就作廢.

我同事家姐有張坑口站免費, 點知佢係將軍澳站出閘, 最終呢程車費都要 ...

我都問過職員, 佢地話吾對號碼架喎。係拎張優惠連埋八達通去客務中心, 咁佢地會係張八達通度set d野, 咁出閘就吾駛扣錢!

我有兩張迪士尼站既票, 星期6會同公公婆婆同埋我個小朋友去, 所以好想知個優惠係咪事但拎張八達通連埋張優惠紙去客務中心入機, 跟住俾張小童/長者八達通都用到呢個優惠, 如果係就好! (果日問漏左)

男爵府

no, only once but they may have more than one cards...

原帖由 funbabyhk 於 10-3-1 11:09 發表
真係好多人排隊, 我想問問: 一張 octopus 無限拍卡咩? (一日內)

男爵府

you could not get off any stations before 坑口站 and you must reach 坑口站 get off. it mentioned on the free coupon carefully.

原帖由 Sallyb1a 於 10-3-1 11:23 發表

我同事家姐有張坑口站免費, 點知佢係將軍澳站出閘, 最終呢程車費都要 ...

公爵府

醒目開學勳章

我係元朗排左3個字才拍到,但有d人有好多張咭,我下次都拿多一張拍下先

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我今日排咗9個字

原帖由 maywei 於 10-3-1 10:44 發表
日日都鬼咁多人排隊, 今日仲見一大班長者排, 有成十個人, 我唸遲吓仲多人, 離譜!
生日月, 開心過

男爵府

好媽媽勳章

我見到樓上有D人都有誤會,所以想提醒下:
果D免費車程去XX站果D呢,
係唔洗對八達通Num.既,(我試過,唔洗對Num.)
只要去客務中心,比張紙&八達通職員,
佢就會幫你入個優惠去張卡度,
但一定要係果個指定既站出閘先免費,
如果係第二D站出閘就要收返果程既車費架喇

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

優惠可以入落小童八達通卡度用

原帖由 koller 於 10-3-1 09:35 發表

想問下可吾可以用長者/小童八達通去客務中心換呢?
木村

男爵府

畀面勳章

我今日排咗5個字

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢排越黎越多人排隊,無論早上返工夜晚放工,甚至半夜十一.二點都排晒隊,今日放工喺天水圍站仲見到條龍好似銀行咁長,所以都冇去排

男爵府

原帖由 sheung1126 於 10-3-1 23:16 發表
呢排越黎越多人排隊,無論早上返工夜晚放工,甚至半夜十一.二點都排晒隊,今日放工喺天水圍站仲見到條龍好似銀行咁長,所以都冇去排

一至五返工放工唔講, 試過 11:30 pm 去都見兩條隊, 五六個人排緊...
係星期六, 日早上小人o的

公爵府

醒目開學勳章

頭先去完元朗西鐵站拍咭, 無人掛隊, 多左2張坑口

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我睇完forum, 好似d免費車程通常都係去迪士尼, 東涌, 大埔, 坑口, 有無人試過係去其他車站呢?

複式洋房

reply

原帖由 koller 於 10-3-2 13:13 發表
我睇完forum, 好似d免費車程通常都係去迪士尼, 東涌, 大埔, 坑口, 有無人試過係去其他車站呢?

免費港鐵車程只有五個地方, 迪士尼, 東涌, 大埔墟, 坑口及天水圍, 無其他地方

詳細可看 , 有介紹各項優惠內容

http://www.mtr.com.hk/chi/whatsnew/eib_valentine2010.html

別墅

今日攞住幾張八達通去抽! 抽到廸士尼,坑口,東涌,機場同啲現今劵......但我只想要天水圍!
所以我即時比哂側邊排隊嘅人, 搞到我突然好受歡迎!
番到來先至醒起, 我唔記得左約左去廸士尼! 等我頭先仲比左人........明天再試, 如果抽到天水圍或廸士尼就好喇!

別墅

我呢個星期日係金鐘站問D職員, 佢地話可以轉比其他人用架, 咁即係唔洗對咭啦. 如果真係對咭, 邊度仲有咁多人排隊拍機, 佢地都係唔啱就同其他人轉啦.

首頁
34567...12

尾頁

跳至