跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

原帖由 Yoio 於 10-4-15 20:25 發表
>>其實證明佢對BB好好
我都明... 同埋我老公都話我, 諗太多野, 對住個仔都皮笑肉不笑咁, 仔仔梗係唔鐘意啦...
希望仔仔第時唔好叫錯工人做媽媽啦...

係呀, 你對手係咪好返晒呀?

...

其實我都有呢個情況,bb都係好似痴工人同爸爸多啲,其實我都有花好多time响bb身上,but 每當覺得bb最痴唔係我,我就會好down!!

翡翠宮

原帖由 kingbbsam 於 10-4-16 12:10 發表

在職媽媽真係唔簡單, 面臨兩個局面, 一係幫手湊既人湊得好, 但自己妒忌心會發作

二是幫手湊的人唔夠好, 每日都擔心bb有無食得好, 訓得好~

各位媽媽加油呀 ...

好!!大家一齊 add oil!!

翡翠宮

原帖由 pigpig 於 10-4-16 16:29 發表

珈珈好8婆,所以日頭除非到好頂唔順,佢先會訓覺!不過,唯一好彩,就係佢話訓就訓,唔使人暗佢,掉佢係BB床,佢就自己攪掂囉....

我工人習慣暗BB,所以我BB要人暗先 sleep!!:;pppp:

大宅

原帖由 pigpig 於 10-4-16 16:33 發表

唔係啦 係我本身甲狀線一直都有事,其實呢3年都未停過食藥,醫生驚D藥會影響我對眼仔,所以就要我去詳細檢查下,因為我成日都眼紅 ﹙眼紅人地﹚講笑!又流眼水,對眼又好易乾。
醫生尋日檢查過話無咩大問題,係因為 ...

哦, 原來係咁, 好彩無事姐

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 mandypau 於 10-4-16 17:11 發表

你大女都八歲, 真係可以自己照顧到自己. 起碼唔會點呷醋.

佢有時咪幫下手做跑腿~~有時我又讚下佢,教佢幫妹妹換片,不過,佢有時掛住玩,邊記得啦....
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 mandypau 於 10-4-16 17:16 發表

我甲狀腺都係有問題, 已經切咗左邊GA腫瘤囉.........

你切除左?甘要唔要成世食藥呀?
我呢個病都跟左我好多年,我18歲就病發啦 依家食藥其實控制都好好,好穩定,不過,醫生無講話幾時可以停藥囉...今次再覆發,比上一次難康復好多呢

琥珀宮

原帖由 kingbbsam 於 10-4-16 17:48 發表

夜晚又唔會喎, 不過我屋企到左夜晚都好清靜了~

頭先樓下整路, 好大聲, 我要攬住呀仔佢先訓到呀, 攬左成兩個幾鐘...

珈珈好早訓喔, 咁你都可以有好多時間做其他野, 都幾好Y~ ...

如果係甘既話,即係你囝囝係因為嘈,日頭先唔訓覺,如果靜就可以好好訓啦?
珈珈係好早訓,但又好早起身囉!所以,我成日都話佢係一個農夫 不過,佢早訓,我就可以夜晚果段時間陪大女

琥珀宮

原帖由 peony_so_hk 於 10-4-16 19:30 發表

我工人習慣暗BB,所以我BB要人暗先 sleep!!:;pppp:

我大女果時就係囉,我成日暗慣左佢,佢到左成3歲幾,都仲要我做陪訓女郎呀! 所以,今次我由珈珈出院果日開始,就無陪佢訓過,唔係真係唔得掂呀!你依家暫時得一個小朋友,都無咩問題,但將來有2個小朋友,就要諗下解決辦法啦!

琥珀宮

原帖由 鵬鵬丁滿 於 10-4-16 19:43 發表

哦, 原來係咁, 好彩無事姐

係呀!好彩我仲留得住條狗命 唔係就唔可以擁有依家既一切囉!

大宅

原帖由 pigpig 於 10-4-16 20:22 發表

你切除左?甘要唔要成世食藥呀?
我呢個病都跟左我好多年,我18歲就病發啦 依家食藥其實控制都好好,好穩定,不過,醫生無講話幾時可以停藥囉...今次再覆發,比上一次難康復好多呢 ...

好在我嗰個係良性瘤, 切完乜藥都唔洗食.

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

原帖由 pigpig 於 10-4-16 20:24 發表

如果係甘既話,即係你囝囝係因為嘈,日頭先唔訓覺,如果靜就可以好好訓啦?
珈珈係好早訓,但又好早起身囉!所以,我成日都話佢係一個農夫 不過,佢早訓,我就可以夜晚果段時間陪大女 ...

係呀, 日頭大多數都係因為一d雜聲而醒左, 我諗遲下天氣熱開冷氣關哂window情況先會好d

大宅

好媽媽勳章

Marco仔瞓覺時你有無開啲音樂或者電視聲俾佢??
唔知係唔係佢一返來屋企時, 我會開收音機俾佢瞓, 所以佢嘈都可以瞓到。

原帖由 kingbbsam 於 10-4-16 14:34 發表
嘩, 樂樂都訓好多呀~

唉, 唔知我屋企附近係咪真係咁嘈, 我個仔成日都被嘈醒~

大宅

好媽媽勳章

你大女都好乖。幫手照顧妹妹
小朋友有得玩就乜都唔記得。

原帖由 pigpig 於 10-4-16 20:20 發表

佢有時咪幫下手做跑腿~~有時我又讚下佢,教佢幫妹妹換片,不過,佢有時掛住玩,邊記得啦....

大宅

好媽媽勳章

吓!啲藥食得多會對對眼有影響架?

原帖由 pigpig 於 10-4-16 16:33 發表

唔係啦 係我本身甲狀線一直都有事,其實呢3年都未停過食藥,醫生驚D藥會影響我對眼仔,所以就要我去詳細檢查下,因為我成日都眼紅 ﹙眼紅人地﹚講笑!又流眼水,對眼又好易乾。
醫生尋日檢查過話無咩大問題,係因為 ...

大宅

原帖由 pigpig 於 10-4-16 20:28 發表

係呀!好彩我仲留得住條狗命 唔係就唔可以擁有依家既一切囉!

乜唔係豬命咩

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

傾到過晒2000都冇人開part 31 0既~~

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1
請不要點評我,謝謝!

首頁

尾頁

跳至