跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

星期日叫咗老公幫BB沖涼!!
古唔到老公都冲得唔錯 wor

大宅

我老公都未試過幫BB沖涼,原本諗住我坐月就佢幫BB涼,點知佢好雞手鴨腳,卒之都系自己日日幫BB沖涼.
原帖由 peony_so_hk 於 10-2-23 14:23 發表

大宅

我又係, 總係覺得人地湊得冇咁好.......做死自己......

原帖由 kingbbsam 於 10-2-23 12:47 發表
我尋晚好唔開心, 唔知點解個仔飲奶飲得好差, 飲一餐cry 幾次, 佢好少會咁

今日雖然帶病上身, 都堅持自己餵, 短期內我都唔會俾其他人餵了, 自己性格衰, 覺得其他人會整到我bb唔舒服 ...

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

原帖由 peony_so_hk 於 10-2-23 13:52 發表

我有wll,不過bb出咗世咁耐,掂都未掂過!!

我諗住遲d bb有3,4個月, 應該穩定d可以有d時間玩下吧!
希望....

男爵府

原帖由 naritawong 於 10-2-23 14:17 發表

你阿B係咪要一氣呵成咁飲哂成支奶定係分幾次飲架?

一次飲大半, 掃風, 跟住可以飲埋剩返的

今朝開始我自己餵返, 岩岩個餐正常返了, 心情好返d了! 做左呀媽保護心態真係好強, 好驚其他人照顧得bb唔好

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 chunmummum 於 10-2-23 12:56 發表

對住呀b真係好鬼c開心, 有時出街留佢係度俾c6/99湊, 我都好快就趕返屋企, 依家仲要星期五先攞返黎, 真係好唔捨得, 但鬼叫要搵食咩! 不過每日都會上去食飯既!

pigpig呀, 我依家餵緊人奶同奶粉, 早午就埋身餵, 夜晚 ...

如果D奶放係冰格就可以保存3個月,每次飲前我先會拎出黎,放去熱水or微波爐解凍。
如果D奶放雪櫃下格,我就只會放24小時,飲唔晒就唔要;如果室溫就放7小時。
你要加油呀!
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 peony_so_hk 於 10-2-23 14:23 發表

甘岩既?我老公星期日又係幫BB沖涼
My Two Princess

子爵府

咁咪好lor...我地依家香港d 天氣咁..真係好難有機會去影相....!!

原帖由 pigpig 於 10-2-23 09:01 發表

果日雪雪同珈珈狀態都好好 所以,有好多張相都好滿意呀!

子爵府

我反而覺得Huggies d 味大d ar!! 不過pampers 又真係簿好多....所以我估Huggies o岩女仔用d...

原帖由 pigpig 於 10-2-23 09:03 發表

珈珈依家著M碼,多數用Huggies;但上次見到pampers,就左2箱,無漏尿,不過,唔知係咪簿身,有時只係得少少尿,已經好大陣味 老公話下次唔好再買... ...

男爵府

我老公無幫過bb沖涼呢, 佢唔夠膽 ><

子爵府

mm.....都好wor..但係一定唔會係依家啦..你都知我仲有兩箱S未用...!!!! haha!!!! 叫我老豆今個星期四車我返去令d片片出黎先..haha!!

原帖由 kingbbsam 於 10-2-23 12:39 發表

仲有兩箱, 會唔會用唔哂呀??

patpat在bb用品個邊睇過comment麻麻地, 不如你試完話我知好唔好用

子爵府

你想玩呀!? 不如你黎我荃灣home 玩啦..我老公將部Will 令左黎荃灣..haha!!!!

原帖由 kingbbsam 於 10-2-23 12:41 發表

我真係想買部wll 返去玩, 但唔知有無時間, 我想對住電視玩wll fit

子爵府

係呀!! 好贊同呀!!

原帖由 kingbbsam 於 10-2-23 12:45 發表

如果屋企人幫唔到手, 你考慮下做全職媽媽啦, 始終bb係最重要, 經濟上的問題, 大家張就下用少d解決到嗎?

子爵府

你99係唔係見到佢食得急, 所以令開支奶比佢透透氣呀!? 所以佢咪cry lor!!!!

原帖由 kingbbsam 於 10-2-23 13:21 發表

我懷疑係因為我99成日食食下中途多次拿支奶出來導致

我bb 食食下cry, 好驚無得食個種感覺:(

子爵府

你咁勁o既..? 我仲未放到手比老公同BB 沖涼呀!!

男爵府

原帖由 寶寶熊 於 10-2-23 17:26 發表
你想玩呀!? 不如你黎我荃灣home 玩啦..我老公將部Will 令左黎荃灣..haha!!!!

都好喎, 係咪講真架, 可以抱埋bb來一齊湊

翡翠宮

原帖由 MinnieLi 於 10-2-23 14:59 發表
我老公都未試過幫BB沖涼,原本諗住我坐月就佢幫BB涼,點知佢好雞手鴨腳,卒之都系自己日日幫BB沖涼.

之前坐月我老公話會幫BB冲涼,點知臨陣退縮!!
而家BB10 week 佢先敢咋!!

翡翠宮

原帖由 kingbbsam 於 10-2-23 15:27 發表

我諗住遲d bb有3,4個月, 應該穩定d可以有d時間玩下吧!
希望....

我遲啲要返工,可能仲忙過而家!!mouth:

翡翠宮

原帖由 pigpig 於 10-2-23 17:10 發表

甘岩既?我老公星期日又係幫BB沖涼

我星期日發佢脾氣,所以唔肯幫BB冲涼,要佢做阿四!!

伯爵府

畀面勳章

原帖由 kingbbsam 於 10-2-23 12:41 發表

我真係想買部wll 返去玩, 但唔知有無時間, 我想對住電視玩wll fit

其實幾好玩,又會出汗,不過好難連續玩到一個鍾以上,成曰玩一陣個仔就喊!

首頁

尾頁

跳至