單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我非常唔開心令到個仔變左單親小孩, 對不起個仔!!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔好咁諗,如果你有咁嘅諗法,你同仔仔都活得唔開心架!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

唔好咁想丫
你唔開心個仔都會唔開心架
邊個話單親就會唔好唔開心
如果爸爸唔好有佢一樣唔開心
單親唔係對唔住個仔
佢大個會明白你點解會咁做

大宅

大多數親手拆散頭家又或者拆散人地頭家既人都唔會覺得對任何人有內疚同虧欠,佢地只會在意呢一刻既快樂同歡愉,而衰到因為成功拆散人地頭家而沾沾自喜既亦大有人在!放棄你地個小朋友既人都唔覺得係咩一回事!點解反而你要覺得對個小朋友唔住呢?

複式洋房

你咁諗你同個仔都唔會開心架,佢大個會明架啦,諗吓點同個仔生活得開開心心好過啦,要活得比以前更快樂.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

傻豬嚟架...

樓主, 你唔好噤諗啦, 個仔"單親"唔係你做成架, 你唔好攬曬上身啦, 係咪?

你依家要做就係好好啲生活落去, 個心要定, 唔好亂諗野, 我知好難, 我都經歷過, 多啲上嚟, 里到有好多同路人, 一定比到你一啲啟發, 祝好.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

何解要自責呢?你也不想發生架嗎,快快收拾心,積極面對往後活,學carfitfit話齋,多點上來bk..呢到好多同道中人會比到你意見同啟發...

原帖由 waiwing 於 10-2-22 18:52 發表

大宅

醒目開學勳章

兩個大人係有心為個仔將來幸福著想既話, 頭家點都折唔散架, 有句話叫"孤掌難鳴"嘛!!

我未結婚但上年生咗阿仔, 曾經一直觀望佢阿爸會生性啦! 點知......; 依家我都選擇一個女人照顧阿仔, 係會比較辛苦, 但值得架! 我深信阿仔會感受到邊個先會用百分百既愛去對佢囉 !! 加油啦!! 姊妹 ^^

男爵府

原帖由 waiwing 於 10-2-22 18:52 發表

你個問題我都有諗架,

諗左半件都未諗到點樣解決。

可能分開係兩方架,雙方都要負責。

所以,你非常唔開心 / 2 = 唔開心。

唔开心就要同仔仔多D去玩啦。

因為唔開心係感覺來架,
你同仔仔玩,多返D開心正能量,
未唔會唔開心羅!

另外,你如果每天有飽飯比仔仔食,

凍熱照顧週到,而仔仔無比錢顧用你。

你有什麼對佢唔住呢?

真正對佢唔住果個都未出聲啦!

大宅

感同身受 ! 但可以怎樣 ?
自怨自艾也無補於事 ,
好好地堅強活下去吧 !
今天要活得比昨天精彩,
明天會活得比今天快樂 ~
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

大宅

好多謝咁多位媽媽既支持鼓勵, 我會努力學做個堅強的單親媽媽...

大宅

而家有好多都係做單親媽咪 ..
而家d女人好鐘意拆散人地家庭 ..
所以你唔好噤唔開心.. 唔係得你一個係噤.
好多都係噤啦 !!
做單親無人想.. 但有時唔到我地去控制 ..
而家係事實o既.. 只好諗點同個仔好好生活, 開開心心噤 !!
有我地係度麻.. 唔會悶架 !!

加油 !!

大宅

醒目開學勳章

單親一樣快樂

大宅

畀面勳章

我開頭都覺得對唔住仔女,但唔係架,單親開頭真係好辛苦,但日子定左,你會發覺原來單親真係可以好快樂架,+ oil

洋房

單親一樣快樂<<支持!!!單親雖然會係辛苦d,但一樣可以幸福快樂:loveliness:

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

你都唔想架ma!!你要開心d,,唔好衰比個ex-hb睇呀!!加油呀

大宅

我會加油, 我一定要同個仔活得開心過以前...

男爵府

畀面勳章

不如轉個諗法丫~
阿仔~MAMI同你離開左一個不負責任..毫無良心嘅"BABA"..以後MAMI只愛你一個..將最好嘅野都俾晒你~
咁諗會唔會大家都好D呢?

侯爵府

環保接龍勳章

都吾錯...順便要比小朋友知,將來大個左,要做一個有責任心的大人....吾好做一個哀人...

原帖由 babyloklok 於 10-2-28 19:42 發表
不如轉個諗法丫~
阿仔~MAMI同你離開左一個不負責任..毫無良心嘅"BABA"..以後MAMI只愛你一個..將最好嘅野都俾晒你~
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 babyloklok 於 10-2-28 19:42 發表
不如轉個諗法丫~

順順利利 大吉大利       

首頁

尾頁

跳至