自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

c6手上生咗兩粒疣, 睇咗沙田有個候醫生, 話要用激光割咗佢喎, 報咗個價要5000蚊, 嘩, 割兩粒豆丁咁細o既嘢要成五千蚊, 真係嚇到我地呆咗.

有冇人割過呀, 係咪真係要咁貴架?

子爵府

我囡囡割一粒好似黃豆甘大要 $800, 是在腳子底部, 不過不是激光, 是泠冬切割

男爵府

如果你地在沙田佢,可以去睇沙田中心謝醫生,見過診所有好多皮膚治療資料,不防問下價。

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

冷凍幾百蚊搞掂.

大宅

咁有冇人知做冷凍去邊做好呀? 最緊要價錢合理.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我老公睇個位報價做 laser 係平丫, 但其他收費好高, laser $2000, 醫生費 $500, 化驗費 $800, 就咁望落去 $3xxx 搞掂, 但計埋晒覆診同藥費...... 接近 $6000.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

逢專科都係貴架啦.

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

我地睇果個醫生果陣都比咗450蚊診金. 估唔到做激光另外又要比5000. 5000蚊割兩粒芝麻咁大粒嘢真係好貴呀. 所以而家想揾另外一個醫生睇吓有冇平d方法囉. 我又唔明點解果個醫生唔recommend冷凍喎....

原帖由 miriam 於 10-2-22 21:04 發表
我老公睇個位報價做 laser 係平丫, 但其他收費好高, laser $2000, 醫生費 $500, 化驗費 $800, 就咁望落去 $3xxx 搞掂, 但計埋晒覆診同藥費...... 接近 $6000.

伯爵府

原帖由 Flyfive 於 10-2-22 20:34 發表
c6手上生咗兩粒疣, 睇咗沙田有個候醫生, 話要用激光割咗佢喎, 報咗個價要5000蚊, 嘩, 割兩粒豆丁咁細o既嘢要成五千蚊, 真係嚇到我地呆咗.

有冇人割過呀, 係咪真係要咁貴架? ...

我個仔細個時腳版低曾經生過幾粒疣,後來藥房介紹買左隻藥水搽(個名叫法健疣敵),之後好返晒,依家成10年都無再反發!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

原帖由 Flyfive 於 10-2-22 21:08 發表
我地睇果個醫生果陣都比咗450蚊診金. 估唔到做激光另外又要比5000. 5000蚊割兩粒芝麻咁大粒嘢真係好貴呀. 所以而家想揾另外一個醫生睇吓有冇平d方法囉. 我又唔明點解果個醫生唔recommend冷凍喎....

...

我問過平時睇開個醫生做冷凍得唔得, 佢話要做好多次, 所以先決定去做 laser.

好衰唔衰做完個傷口護理得唔好, 而家老公隻手臂好似又再生過, 好大可能又要再唔見幾千蚊
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

你有沒有用過疣的藥水,去藥房買幾十元就可以,而且激光未必一次ok

男爵府

They don't usually recommend 冷凍 anymore.
My dad did laser to get rid of 疣 on his face few years ago. It's gone and with no scar left. The procedure was less than $5,000.

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我小朋友前2年做過laser去疣, 喺小腿上有3粒, 當時做我記得約2千幾蚊, 唔駛5千咁貴喎! 我個皮膚科喺油尖旺, 都叫有啲名氣, 都唔駛咁貴, 但就要排好耐, 預約都起碼2星期後先有得睇. 我會覺得你嗰個貴囉! 個醫生好出名ga?

大宅

果個醫生係希爾頓中心, 姓候o既. 我唔知佢出唔出名呀, 我都未睇過皮膚. 係咁啱帶bb去睇醫生見到個group入面有個皮膚科, 咪叫c6順便睇埋囉

佢話要麻醉, 又要包傷口又要用激光, 所以要五千喎. 我地都覺得收得好貴呀, 你可唔可以pm你個醫生資料比我?

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-2-23 11:38 發表
我小朋友前2年做過laser去疣, 喺小腿上有3粒, 當時做我記得約2千幾蚊, 唔駛5千咁貴喎! 我個皮膚科喺油尖旺, 都叫有啲名氣, 都唔駛咁貴, 但就要排好耐, 預約都起碼2星期後先有得睇. 我會覺得你嗰個貴囉! 個醫生好出名 ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Flyfive 於 10-2-23 20:40 發表
果個醫生係希爾頓中心, 姓候o既. 我唔知佢出唔出名呀, 我都未睇過皮膚. 係咁啱帶bb去睇醫生見到個group入面有個皮膚科, 咪叫c6順便睇埋囉

佢話要麻醉, 又要包傷口又要用激光, 所以要五千喎. 我地都覺得收得好貴呀, ...

已pm你了!

大宅

好呀, 唔該晒, 等我去幫c6約個時間.

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-2-23 21:33 發表

已pm你了!

象牙宮

原帖由 Flyfive 於 10-2-24 10:15 發表
好呀, 唔該晒, 等我去幫c6約個時間.

不過你打去約時間時不妨問下姑娘laser除疣大概幾多錢, 我怕前2年o既價錢未必同而家一樣(但點都唔駛五千蚊啩), 如果真係要咁o既數我就唔好意思了!

王國長老

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-2-24 10:36 發表

不過你打去約時間時不妨問下姑娘laser除疣大概幾多錢, 我怕前2年o既價錢未必同而家一樣(但點都唔駛五千蚊啩), 如果真係要咁o既數我就唔好意思了!

可唔可以 PM 埋比我, 我怕老公隻手臂個粒翻發.......

首頁

尾頁

跳至