自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

佢又話wewe唔係次次有痛, 不過有既話係收尾果陣時有dd痛, 今日放學番黎, 話有時好痕咁. wewe痛又好似小左. 咁係咪即係尿道炎呢? 睇咩醫生好? 普通/皮膚 ?? 佢仲話仲有一樣唔同左係:之前忍尿可以儲幾粒鐘, 而定儲得唔耐, 比以前快左要去wewe, 不過又唔係好似我地大人尿道炎咁, 成日好似好急, 一去原來得幾滴, 佢去都有一大篤咁....有冇人有經驗?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 peekaboo2007 於 10-2-24 23:50 發表
佢又話wewe唔係次次有痛, 不過有既話係收尾果陣時有dd痛, 今日放學番黎, 話有時好痕咁. wewe痛又好似小左. 咁係咪即係尿道炎呢? 睇咩醫生好? 普通/皮膚 ?? 佢仲話仲有一樣唔同左係:之前忍尿可以儲幾粒鐘, 而定儲得唔耐,  ...

上次我小朋友都係咁, 驚佢係尿道炎, 帶佢去睇開嘅兒科睇, 原來係"小弟弟"有小小損左, 醫生"劣"開小小就睇到損左, 食抗生素同用消毒水洗傷口好快無事

快D去睇醫生啦

珍珠宮

好媽媽勳章

睇兒科!

原帖由 peekaboo2007 於 10-2-24 23:50 發表
佢又話wewe唔係次次有痛, 不過有既話係收尾果陣時有dd痛, 今日放學番黎, 話有時好痕咁. wewe痛又好似小左. 咁係咪即係尿道炎呢? 睇咩醫生好? 普通/皮膚 ?? 佢仲話仲有一樣唔同左係:之前忍尿可以儲幾粒鐘, 而定儲得唔耐,  ...

大宅

小男孩間中就會有這情況的了,你去藥房買一支細細支牙膏裝的"娥羅納英H軟膏" 10g (另有樽裝的).
你要用手幫他張包皮推上至見"小雀"頭,應會見有些少紅了,你就用綿花棒搽小小在"小雀"頭就可以了,通常搽數次就好的了.不用看e生的,第一次我不懂就走去看兒科,真是百百浪費了數佰元呢!

侯爵府

快D睇醫生,我仔上次只係話比C6聽有痕,C6無為意,拖左兩日,結果,阿仔去wee wee 越來越痛,次次喊住去。睇左醫生食左抗生素同用藥水洗,一日就好好多。

大宅

唔該哂大家....我明天睇下佢係咪損左, 如果冇損傷, 我就同佢去睇兒科...如果有小小傷口好似刮損果d, 我就試下藥膏....thx 各位.

原帖由 Fion_Chan 於 10-2-25 00:16 發表
快D睇醫生,我仔上次只係話比C6聽有痕,C6無為意,拖左兩日,結果,阿仔去wee wee 越來越痛,次次喊住去。睇左醫生食左抗生素同用藥水洗,一日就好好多。 ...

首頁

尾頁

跳至