跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係今日15號去威院呀, 我坐第一行最右邊..唉, 估唔到要搞咁多野..搞到生為止, 真係麻煩!!

原帖由 odong 於 10-3-15 19:11 發表

Kaling ,
我同你一樣,我11號飲左糖水,結果係8,
唔合格,約左15號星期一返去威院...... ...

別墅

希望你地今次會合格,唔使好似我咁要再做啦!

大宅

我昨日個血糖都fail左 而家約左25號聽營養師講座 而30號入院 學吉手脂, 咁我想問 係咪代表我日日係屋企都要吉到生為止?

男爵府

想問7.9是否合格?幾多度為之fail??

別墅

唔使跟餐食幾日,之後再做 full day 先?做果合格,應該唔使成日吉。
禁快要學吉手指?
原帖由 zeno76 於 10-3-19 15:23 發表
我昨日個血糖都fail左 而家約左25號聽營養師講座 而30號入院 學吉手脂, 咁我想問 係咪代表我日日係屋企都要吉到生為止?

別墅

好似係7先算合格!
原帖由 babydonald 於 10-3-19 15:47 發表

大宅

原帖由 ksfhtt 於 10-3-19 16:38 發表
唔使跟餐食幾日,之後再做 full day 先?做果合格,應該唔使成日吉。
禁快要學吉手指?

大宅

我上次同一日聽營養師講座同糖尿姑娘講座, 糖尿姑娘會即刻教篤手指, 好簡單咖唔洗入院咁大陣像.

而家日日都要跟營養師餐單食野, 不過你可自由選擇, 佢只不過比D食物種類同含醣的數量你, 你可自由選擇, 總之跟佢比果個份量食就得, 而且一星期篤兩日手指每日篤4次直到BB出世為止..

原帖由 zeno76 於 10-3-19 15:23 發表

大宅

原帖由 ksfhtt 於 10-3-19 16:38 發表
禁快要學吉手指?

護士凈係叫我30號入院 學吉手指

大宅

7.9以下先合格, 總之一FAIL就要見營養師同糖尿姑娘, 食糖尿餐同篤手指, 唔洗再做FULL DAY TEST咖啦..

原帖由 babydonald 於 10-3-19 15:47 發表

別墅

可能間間E院唔同。
原帖由 Kaling 於 10-3-19 17:38 發表
7.9以下先合格, 總之一FAIL就要見營養師同糖尿姑娘, 食糖尿餐同篤手指, 唔洗再做FULL DAY TEST咖啦..

別墅

Nurse just called me. I failed the test but she did not tell me the reading. Need to go back to clinic tomorrow to see doctor. She said doctor will explain the result and refer me to PWH. Not sure whether a full day test is required.

別墅

唔使怕,都係一日過,check 清楚 D 好d!
同埋若要做 full day test 係 side 時間,但佢會比一日病假你!叫做好過無!

原帖由 bb77 於 10-3-25 09:39 發表
Nurse just called me. I failed the test but she did not tell me the reading. Need to go back to clinic tomorrow to see doctor. She said doctor will explain the result and refer me to PWH. Not sure whe ...

別墅

Test result 8.1. No full day test but need to see dietitian and nurse.

Asked doctor today that I passed this test in first pregnancy. She said age is a factor.

I did not eat fruits during the first pregnancy (throw up after fruits). Until I see the dietitian, guess I have to cut fruits from my diet just in case.

複式洋房

係唔係依營養C既食量就可以DROP DOWN返D血糖KA???

別墅

應該係架!乖乖地,捱埋呢 2 個多月,加油!

不過遲D E生都會要我地飲多次糖水。Check 得緊D。
原帖由 eddy_vita 於 10-3-27 17:04 發表
係唔係依營養C既食量就可以DROP DOWN返D血糖KA???

伯爵府

唉,接到電話,
話我飲糖水failed,
9.2 呀,
要到14號先去見營養師,
真係過完一關又一關.

大宅

我上星期先聽完營養師講座 明天就要去廣華做餐後2 小時既血糖test ( 只做早餐同午餐 如果2 次都pass 就可以係屋企自己一星期拮一日 不過我唔記得要拮幾次) 如果明天2 次都唔pass 就 要1 日拮6 次) 希望明天
pass 啦
原帖由 sasatt 於 10-3-29 14:29 發表
唉,接到電話,
話我飲糖水failed,
9.2 呀,
要到14號先去見營養師,
真係過完一關又一關.

大宅

我已經食左糖尿餐一個多星期, 基本上跟住個餐的份量食就無問題唔超標, 但我試過出街食然後再檢, 點知真係超晒標..

不過我昨天去私家做超聲波, 醫生話我個B係細碼BB, 而家30週先得2磅15安士.. 佢話如果有妊娠糖尿, BB細好過大喎, 但我覺得30週又好似輕得滯..都有D擔心..

伯爵府

我果個都係細碼b,
都有擔心架,
14號先去見營養師,
我呢段時間食咩好呀?
好驚好驚....
要一日吉手指6次

首頁

尾頁

跳至