婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我年初一本來諗住去62度拜年, 但係佢地打比c6話改去酒樓食飯, 咁仲好, 唔駛上去..

去到酒樓, 見到我個衰99同c6姑姐(佢姑仔)傾計, 有講有笑, 仲同人地個女講, "阿x, 你中意食xx, 食多d", 扮晒對人地好好,扮friend, 以前, 我記得, 佢次次同佢地食完飯, 都係人地背後鬧人地, 話姑姐抵死,個女十幾歲都要人地同佢拆雞比先肯食, 鬧人地個女冇用...

我聽聽埋埋, 每次聽到我都會係心度扣佢幾分, 把口缺德到死...

當時我見佢同姑姐扮friend,我真係頂唔順, 好想嘔, 我都未見過人咁虛偽, 明明好憎佢姑仔, 但係又同佢扮FRIEND.
(真係要比個OSCAR獎佢)

我估佢係做比我睇, 佢想我以為佢對人好好, 又或者以為人地會幫佢出頭, 話我好日唔返佢屋企, 但係又冇人出聲話我..好在姐!其他親戚仲同我傾計有講有笑...
不過, 佢地既表現比我估,我衰99已經將所有野同佢地講左...不過佢一定將自己衰既部份省略, 再加料屈我...
講到我好小氣咁... (我估既!!我好似SHORTSHORT地)

我C6曾經同我講我99做新抱時, 比佢99蝦過, 根住仲比佢既姑仔,叔仔一齊話過....可能係咁...所以佢想搵親戚(長輩)話我...好在冇事發生.....

希望我將來唔會變到好似佢咁...

複式洋房

嗄?咩唔返你6299屋企就叫無家教架嗱....你咁寫啫係話新年唔返6299屋企拜年既人都無家教呀.....

我都無返架喎, 新年從來都只會去酒樓到團拜架啫, 無論6299 定自己屋企都係咁....

你唔好係度一竹竿打一船人喎....

原帖由 小mama 於 10-2-25 22:36 發表
我估佢係做比我睇, 佢想我以為佢對人好好, 又或者以為人地會幫佢出頭, 話我冇家教唔返佢屋企, 但係又冇人出聲話我..好在姐!...

複式洋房

珍珠宮

原帖由 littlebaby6299 於 10-2-25 23:10 發表
嗄?咩唔返你6299屋企就叫無家教架嗱....你咁寫啫係話新年唔返6299屋企拜年既人都無家教呀.....

我都無返架喎, 新年從來都只會去酒樓到團拜架啫, 無論6299 定自己屋企都係咁....

你唔好係度一竹竿打一船人喎....

...

Sorry, 我冇咁既意思, 你唔好誤會啦...
係我好耐冇番去姐...

其實, 我既post, 一直都係講緊我自己同我99, 完全冇諗過話其他人, 希望大家唔好誤會, 我只係將我既睇法寫出黎, 如果有人睇完覺得唔舒服, 我係度講聲SORRY...

子爵府

好媽媽勳章

你奶奶對住佢姑仔笑笑口...背後話人...人地都可能係咁...面和心不和...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至