親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

呢度有晒聖淘沙名勝世界資料http://www.rwsentosa.com/language/zh-TW/Main/RWS

原帖由 Ruby123 於 10-3-7 09:13 發表
hi , do you have universal studio wed-site????

男爵府

我都打算暑假,
想去埋 bali tim
2度加埋去 13日左右

so,我只想book 住園內的酒店 for 2-3 nights
其他的,可能住外面。

外面你有冇book o左邊間 ???

jetstar 你 book o左幾多 號 ?
有冇諗過 tiger airway ??

原帖由 J'smama 於 10-3-7 08:34 發表
試下Jetstar 啦, 我book左暑假都係一千四百幾來回包Tax. 時間都幾好,朝早11點幾飛Sin,回程就三點幾飛HK。

其實我諗住平d唔會成個trip住晒係聖淘沙,住4星酒店出面都可以平幾百蚊,而且行街食野都方便。

...

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

我HOTEL全部CFM哂啦,全部直接同HOTEL BOOK架, 包括HARD ROCK。

除左RWS係比正價外,其他HOTEL都係用我C6 D積分嚟REDEEM, 平好多架啦,全程5星級HOTEL。 因為我直接同HOTEL BOOK,房應該唔會無GE,頂多貴D囉,因為我C6個 MEMBERSHIP係 ﹣ 只要我地48小時前BOOK 房, HOTEL一定保證比到房我地, 但價錢就可能會貴少少果種,但我都唔會去到咁“忟”才決定,要改就差唔多要決定架啦。

但如果係你, 你會唔會留多一日係星加坡呢? KIZWORLD係咪真係可以玩足一日呢?

原帖由 PostPet_Hug 於 10-3-7 13:04 發表
咁即係你出返Down Town時果d酒店book左未架?

係啊,而家Singapore唔只d機票貴,連房都貴,動不動就成千蚊架喇;如果你未book,真係要快d問下價錢喇,
無房既話,之後就要book d仲貴的

我都唔知RWS一日夠唔夠玩啊...旺季可能都好多 ...

大宅

想睇下有冇朋友住過, 因為1900都幾貴....都唔知值唔值~
如果有朋友你地住過俾的意見我啦, 聽日要俾$$$

THANKS ALL!!!!

原帖由 PostPet_Hug 於 10-3-7 13:05 發表
睇佢website就覺得好得喇~~~你都上網睇下啦

男爵府

我book o左 機票暑假去
如果你地 easter 去完返來報下料
睇下園內4間邊間酒店好o的
thx!

原帖由 siulili 於 10-3-7 18:58 發表
我HOTEL全部CFM哂啦,全部直接同HOTEL BOOK架, 包括HARD ROCK。

除左RWS係比正價外,其他HOTEL都係用我C6 D積分嚟REDEEM, 平好多架啦,全程5星級HOTEL。 因為我直接同HOTEL BOOK,房應該唔會無GE,頂多貴D囉,因為我C6個 MEMBER ...

複式洋房

如果機票除佐Jetstar,你地都可以Check下Tiger Airway!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我都好心急, 快d 到5月~~~

仲係淡季去, 唔知會唔會平d, 我仲未訂野, 老公話, 五月係淡季, 實去到, 叫我睇定d 價錢先喎

伯爵府

5月你小朋友唔使返學咩?

我呢幾日上網搵料, 有間328LAKSA好似個個都介紹,你有無興趣去試下?

原帖由 Pulmma 於 10-3-17 17:53 發表
我都好心急, 快d 到5月~~~

仲係淡季去, 唔知會唔會平d, 我仲未訂野, 老公話, 五月係淡季, 實去到, 叫我睇定d 價錢先喎

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

佢地學校呢, 暑假就早返人兩個星期, 然後, 個兩個星期就放咗係5 月同11月時補番比佢地.

所以呢, 我地好多時同小朋友去旅行都唔駛同人迫law~~~

大宅

SONG OF THE SEA, WORTH TO WATCH GA!!!!

原帖由 hkcfmanxa 於 10-3-2 09:50 發表
uUj4PhObDmM

大宅

SIN 剛去完返嚟 ok la, Universal Studio 細但幾好玩,我去個日唔洗點排隊 Good, Song of the sea 個 show good ah.

大宅

我想同BB去玩,請問聖淘沙新開的酒店岩唔岩BB玩架?
其實我地去過新加坡好多次了,因為今次帶埋BB,所以酒店、行程都以方便BB為主
THANKS!

原帖由 Ruby123 於 10-4-17 16:59 發表
SIN 剛去完返嚟 ok la, Universal Studio 細但幾好玩,我去個日唔洗點排隊 Good, Song of the sea 個 show good ah.

別墅

請問song of the sea 有嘜嘢睇嫁?同埋地點在那裡?? 請指教

大宅

Song of the SEA 係SENTOSA 架~

10蚊波子1個人, 我個囡兩歲唔使$$

http://www.sentosa.com.sg/explore_sentosa/attractions/songs_of_the_sea.html

當然現場震撼的啦, 呀囡睇足全場~ (我估20分鐘左右_

原帖由 樂B媽媽 於 10-4-19 15:34 發表
請問song of the sea 有嘜嘢睇嫁?同埋地點在那裡?? 請指教

伯爵府

Hi Kitmeit ,

請問你之前話住名勝世界裡面D HOTEL 要 $1,900/晚 ok 嗎 ?

是否值回票價呢 ?

別墅

Thank you Kitmeit,

真係幾精彩呀! 但我想請問當晚洗唔洗預早去揾位睇呀? 我驚會好多人,睇唔倒,因為我會帶19個月嘅BB去....

大宅

我冇住名勝世界入面架, 不過我都要1900/晚, 因為係DELUEX ROOM

我住THE SENTOSA RESORT & SPA.

我覺得都OK 架~

原帖由 peckykoo 於 10-4-21 12:52 發表
Hi Kitmeit ,

請問你之前話住名勝世界裡面D HOTEL 要 $1,900/晚 ok 嗎 ?

是否值回票價呢 ?

大宅

我去O個日係S'PORE假期, 真係好多人睇, 我地6:30PM 到, 7:40PM 已FULL, 我地睇8:40PM O個場都好FULL.

佢好似開埸前15-20分鐘可以入場(唔SURE, 你到時要問一下工作人員), 早的入當然可以選下坐邊好啦~

原帖由 樂B媽媽 於 10-4-21 15:21 發表
Thank you Kitmeit,

真係幾精彩呀! 但我想請問當晚洗唔洗預早去揾位睇呀? 我驚會好多人,睇唔倒,因為我會帶19個月嘅BB去....

首頁

尾頁

跳至