自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果網上full左, 可否在早上拿即日籌, 早上取, 可否下午時分先登記????

別墅

唔使呀, 直接去 大埔或荃灣, 因為少人排呀!

水晶宮

今朝我响深水埗中旅社都大排長龍,九點已經排咗出門口仲要龍尾去到八九個舖位咁遠...要去排真係要好早去排囉.

男爵府

醒目開學勳章

我都想知? 小朋友申請完拿回鄉咭要否親身去?

大宅

大埔果間都排大幾個舖架, 我住大埔朝朝見到, 但只係第一輪多人, 但你9點零先去拎下午籌, 都做得到架, 我老公上星期9點幾去拎籌, 拎完去食野, 11點幾都到佢做啦.

原帖由 wch1224 於 10-3-2 10:53 發表
唔使呀, 直接去 大埔或荃灣, 因為少人排呀!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 yklee 於 2/3/2010 11:00 發表
我都想知? 小朋友申請完拿回鄉咭要否親身去?

去過一次比佢見過就唔洗再去LA
之前我叫呀媽幫呀仔攞

男爵府

醒目開學勳章

有無人知觀塘多唔人多人排?是否十二工作天先拿到回鄉咭?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

北角唔多人可以去呢間walk-in做
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

禁止訪問

畀面勳章

大宅

好媽媽勳章

網上booking你要夜晚12點後即登入, 就會出新一日的booking. 上次我都係夜晚12點登入, 大把位. 第二朝先登入已full. 因為網上booking位唔多.

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

醒目開學勳章

可以去中旅同佢地買個郵遞信封$5個, 將申請証件所需文件資料連申請表放入信封投入中旅既信箱或郵寄, 佢地做好証件會寄郵取証件通知書給你地址, 你拎証件時親身帶人上去拎就可以啦

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我住港島, 上次係網上 book 到北角果間, 星期日既下午籌

申請時一定要帶小朋友去, 取証就可以搵 mami 或 daddy 去取, 都好方便

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

比$35佢地會courier果新証去你嘅地址到, 唔駛去攞幾方便, 我就係咁喇
原帖由 szeszes 於 10-3-2 11:23 發表
取証就可以搵 mami 或 daddy 去取, 都好方便
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

男爵府

醒目開學勳章

係呀!我每次都係綱上做booking...都係晚上12:00正登入,次次都book到

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-3-2 11:12 發表
網上booking你要夜晚12點後即登入, 就會出新一日的booking. 上次我都係夜晚12點登入, 大把位. 第二朝先登入已full. 因為網上booking位唔多.

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

回覆 1# Aloysiusma 的文章

我都係在晚上12時後book到嘅.

順便想請教下大家知唔知,如果穿著白裇衫+有顏色的領帶的照片得唔得呢?
因為background 又係白色的.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-3-2 10:54 發表
今朝我响深水埗中旅社都大排長龍,九點已經排咗出門口仲要龍尾去到八九個舖位咁遠...要去排真係要好早去排囉.

個職員會係8:50左右出來折人的,只要你係佢出來前到達都一定有籌比你,因為過年前我才辦理了,我剛去到,個職員就企係我後面折人,叫再來的不要排了,因為這分店只有100個籌,應該超過了,所以不要排,心想都來了排到無先算啦,但一路派都無話滿籌,到我快去到窗口拿籌時,係我後面個職員就同窗口個職員講派到穿啡色大褸個女仔到(即係我)就完,我我籌號是125,下午3:30前回去辦理。

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係佢相片規格講, 穿白衫既 photo, 係唔合規格

原帖由 samsmama 於 10-3-2 11:46 發表

順便想請教下大家知唔知,如果穿著白裇衫+有顏色的領帶的照片得唔得呢?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 samsmama 於 10-3-2 11:46 發表

你加件有顏色嘅外套係面, 就得囉。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我細佬之前都試過你咁... 佢後來 found out 到... 個website 係每日 midnight 就會更新,所以... 你半夜12點入去應該會 book 到時間... 佢上次都係咁...

首頁

尾頁

跳至