親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

fi-fi,

請問去飛牛最快,是不是由台北搭高鐵去高鐵台中站,然後乘的士. 回程可以在飛牛叫的士到高鐵台中站嗎?
我會住近台北車站, 但因得我同女女去,包車好貴..
thank you

gogocat

男爵府

gogocat,

搭高鐡唔係唔得,但要左轉右轉,同埋...高鐡車費都唔平,可能同你包車差不多添呀!

如果想簡便d就塔台鐡,台北車站 >> 通霄火車站 (自強號車程1小時50分鐘左右;其他慢車就二個多小時),再喺通霄火車站轉的士去飛牛牧場

我想多問一點,你會在飛牛牧場住一晚嗎?

原帖由 gogocat 於 10-5-1 10:04 發表
fi-fi,

請問去飛牛最快,是不是由台北搭高鐵去高鐵台中站,然後乘的士. 回程可以在飛牛叫的士到高鐵台中站嗎?
我會住近台北車站, 但因得我同女女去,包車好貴..
thank you

gogocat ...

複式洋房

hi, fifi,

many thanks for your reply. cannot type chinese at home.
i want to stay in飛牛牧場 for one night and then return to台北, if so, what is the check out time? how much飛牛牧場住一晚?

i am thinking of going to清境農場 and stay for one night. is it easier and faster to go to 清境農場 if i take 高鐡? where should i stay in 清境? many thanks for your advice.

大宅

fifi,

My family is planning for a trip to Taipei and wouldlike to know which hotel would you recommend that is clean, safe and convenience in term of transportation or would you stay if you are in Taipei. Thank you so much for your help.

子爵府

donutbubble,

Could you give me your internary as well ?

原帖由 ada_pmlo 於 10-4-30 14:26 發表
hi donutbubble 我都好想要你個行程呀, 我pm咗你, 請問你可否send比我呢?

大宅

有無媽咪去過呢3個地方呀 (1) BB Boss (2) 六福村 (3)小人國 (多啦a), 請問邊一個最好玩, 最值得去呢? 會同27y既女孩子係暑期去, 但只去4d3n, 時間唔多, 只能選其中一個, 請給意見.

有無bk媽咪都計劃暑假去呀 ? 我見Package好似重未出, 有無人已經買了 package ?

別墅

好媽媽勳章

我未去, 不過我估BABYBOSS可能會FUNNY D+近D

民房

Taiwan is a nice place to traval~~

子爵府

Is 台北花園酒店 = Miramar Garden Taipei ?

原帖由 鼠媽 於 10-4-15 23:17 發表
fi-fi, 另想請教我住台北花園, 最近嘅 7 仔係邊間呢? 我都想學你地訂書呀 ~~

別墅

好媽媽勳章

請問台北花國行去西門叮近嗎? 行幾耐?

大宅

around 8-10mins is ok!

原帖由 rdk 於 10-5-5 14:36 發表
請問台北花國行去西門叮近嗎? 行幾耐?

子爵府

請問由台北去新竹 , 再由新竹坐的士去飛牛牧場.
個程的士幾錢到?有沒有有搭過? THX! 

伯爵府

原帖由 fungpolly123 於 10-5-4 15:31 發表
有無媽咪去過呢3個地方呀 (1) BB Boss (2) 六福村 (3)小人國 (多啦a夢), 請問邊一個最好玩, 最值得去呢? 會同2個7y既女孩子係暑期去, 但只去4d3n, 時間唔多, 只能選其中一個, 請給意見.

有無bk媽咪都計劃暑假去呀 ...

我小朋友比較喜歡小人國 (多啦a), 幾好玩喔.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

多啦a夢館開到2011年2月28日咋, 依家已經close啦

原帖由 helenjoe 於 11-3-10 16:54 發表

我小朋友比較喜歡小人國 (多啦a夢), 幾好玩喔.

大宅

BabyBoss ah!!
http://www.youtube.com/user/babybosscity
小朋友可以扮好多角色!!
好好玩的~

原帖由 fungpolly123 於 10-5-4 15:31 發表
有無媽咪去過呢3個地方呀 (1) BB Boss (2) 六福村 (3)小人國 (多啦a夢), 請問邊一個最好玩, 最值得去呢? 會同2個7y既女孩子係暑期去, 但只去4d3n, 時間唔多, 只能選其中一個, 請給意見.

有無bk媽咪都計劃暑假去呀 ...

複式洋房

請大家俾d意見我!謝謝!

我一行4個大人(其中兩位係長者)+ 1個只有1歲3個月大的bb,計劃在六月頭去台灣玩,請問飛牛牧場適合我地嗎?原本想day1+2飛牛,day3-5台北,這樣對於我們的情況,會太辛苦嗎?又想浸溫泉,怎樣的行程比較適合呢?!

大宅

I want to ask if My family 2 adults, one 6yrs & one 4 yrs boy go to Taipei, which type of room need to be booked ?? can we jusk book a double room ???

首頁

尾頁

跳至