跳至

首頁

尾頁

洋房

本人不幸誤信馬X山寶X地產的劉姓分店經理和其姓卜的代理,以為佢地肯負責任,但佢地不但不專業、而且全部 A字膊, 只識收佣金、不會負責任。大家租樓, 買樓都要小心。唔好以為經佢地就有第三者作證, 本人經佢地手交退租通知書俾業主,仲佢分行由佢地打電話比業主, 由佢讀退租通知內容比業主聽。個經理仲教如果業主不退回按金,不要交回鎖匙。而家業主不肯退回按金,比我告上法庭,需要佢地簽口供証明x年x月x日曾由佢讀退租通知內容比業主聽。佢立即話要交人事部研究!不交回鎖匙比業主-結果被反告禁固,要我比多個月租金。而家等緊法官判。無佢份証供,我 D 按金好難得番!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

樓主可向地產代理監管局投訢, 將成件事說明, 待局方查核是否涉及違規, 即使有無用, at least 要個代理知道呢個世界唔係個個o廿易呃, 唔好比佢呃人呃得o廿開心
網址 :
http://www.eaa.org.hk/complaints/ch_index.htm

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

別墅

好媽媽勳章

Yes, 同意叉雞飯的建議呀!

原帖由 叉雞飯 於 10-3-3 05:17 發表
樓主可向地產代理監管局投訢, 將成件事說明, 待局方查核是否涉及違規, 即使有無用, at least 要個代理知道呢個世界唔係個個o廿易呃, 唔好比佢呃人呃得o廿開心
網址 :
http://www.eaa.org.hk/complaints/ch_index.htm ...

男爵府

我都經佢地既一位女sales攪過一層樓,佢全晤緊張,仲要我教返佢轉頭要點做,先可快快趣趣同業主傾成,但都算合作愉快

而家響街碰到,佢次次都會扮睇我晤到

可能佢覺得我晤會再換樓掛

洋房

小心被不良地產代理誤導!

件案仲未判呀!個業主死口話遲收退租通知...又講晒大話-話x誠地產無打過比佢... 間x誠地產個分店經理話要等人事部處理, 唔關佢地組地產代理的事.
人事部是一個永遠飛去留言信箱, 但信箱永 FULL, 無人會覆你的手機號碼.

好想知有冇不良業主的紀錄網站? 等我登記個業主 D 料, 避免再有人受害!!!!!!

我 D 律師朋友話個業主食個番沈味架, 仲係熟手添。

洋房

真的要小心的地產公司,我幾年前買樓時找一間大型的地產,都比佢害到要找律師出信告賣方,先收到樓。一心諗住他們會幫我們,點知A字膊,叫我們算 ,最後賣方律師低估了我的律師,我方勝利,他們給$$,地產當然厚著面皮收佣金,諗起都有怒氣。

男爵府

原帖由 姆明太太 於 10-3-30 19:49 發表
真的要小心的地產公司,我幾年前買樓時找一間大型的地產,都比佢害到要找律師出信告賣方,先收到樓。一心諗住他們會幫我們,點知A字膊,叫我們算 ,最後賣方律師低估了我的律師,我方勝利,他們給$$,地產當然厚著面皮收佣 ...

恭喜你

我都試過在中X幫襯到一肚氣,亦係要俾佣

禁止訪問

複式洋房

退租要經地產??

不好意思 ,我想問問,退租要經地產通知業主的嗎?因為我打算退租 ,我以為直接同業主講便可以??

首頁

尾頁

跳至