自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實呢d pk一早巳諗定點駁你,通常都係咁講, 你咁嘅貓樣點會摸你, 所以如有下次你應大聲產佢, 你呢d死淫蟲阿婆都啱啦. 重有,跟住佢落車睇下係邊區再報警,因如你報左警佢未落車你好難同警察講你嘅位置, 重有, 落車後要追住佢大聲叫非禮, 個仔"目訓"小一陣覺好小事.

男爵府

可以同車長講,佢會駛埋一邊,唔開門,報警處理

大宅

原帖由 21g 於 10-3-3 10:27 發表
可以同車長講,佢會駛埋一邊,唔開門,報警處理

咁唔得架, 反而比車上d人鬧架, 阻住哂. 佢都話有叫非禮但車上冇人理佢!

禁止訪問

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

[quote]原帖由 yuyu268268 於 10-3-2 22:41 發表

其實在這種情況下, 叫非禮是無用的, 我老公教過我, 如果遇到這種情況, 就在巴士停車的時候, 一嘢踏他隻腳, 重要有咁大力踏咁大力, 然後加一句: 明知多人就唔好企咁埋我度啦! , 跟著勁啤住佢, 睇吓佢仲可以點. 如果情況許可, 可以一個轉身, 一個膝頭撞埋佢重要部位.

我試過在地鐵裡, 有隻四眼狗, 右手會住公文袋, 襯住人多想伸過我度, 那時我著住高跟鞋, 咪一嘢踏落佢隻腳到, 跟住補充一句: 無錢叫x都唔好係地鐵度搞嘢? 其他人不明白我的意思. 但睇見佢痛到眼淚直流都唔敢出聲, 跟住車門一開就下了車.

禁止訪問

大宅

我試過大住肚比個呀叔摸pat tim,我即時係到到大鬧,等人知佢有幾衰都好,我成日同c6講,如果我唔係粗身大細,我真衝上去趙佢

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係呀!! 真係要還下手, 果 D 人先會收歛下

如果係我, 我一定會扮抬一抬高亞仔, 順手一手踭锉埋去

男爵府

有d人係特登嫁!
我記得幾年前, 我仲係著校服既學生, 明明架車好多位, 我仲有幾個站下車
之後有個男仔住我隔離, 愈坐愈埋, 眼神又奇怪....
之後我就同佢講, 唔該你謝一謝, 之後佢個樣好愕然, 我就坐左去第2度
佢可能係想做呢d行為, 但未做已經比人嚇窒左!
仲有有一次我同我哥返學, 落車我哥同我講有個死肥佬想摸我patpat, 之後我哥伸手頂住佢隻手, 兇睥佢!

男爵府

正賤人, 仲要大聲過你, 呢d 人一定有報應...

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

如果我見到呢D情況都唔知點幫事主, 為有靜觀, 唔係當睇野...係唔知點幫咋...

如果下次你再遇到, 你想E家D香港人點幫你呢?
下次我可以識反應嘛~

原帖由 yuyu268268 於 10-3-2 22:41 發表
我有叫非禮

架車當時好多人但全車人無人幫我(我抱住小朋友喎) 佢地只係當睇野咋
你知唔知我好失望 嘜E家D香港人咁既

水晶宮

可以幫受害人大叫"使唔使幫你報警!" 或者幫手通知司機, 等d死色狼唔敢咁猖狂!! 姑息縱容佢地, 記住下個受害人可能係你/囡囡/妹妹etc.而家d司機train過識點做, 否則驚你投訴佢, 以前d司機分分鐘可能唔會理你或者鬧你阻住晒 ! 不過只係有d女仔怕事, 你話幫佢佢反而怕麻煩而退縮, 搞到人地好心做炸兩咁.....大家真係要自強呀!

原帖由 215702 於 10-3-3 12:25 發表
如果我見到呢D情況都唔知點幫事主, 為有靜觀, 唔係當睇野...係唔知點幫咋...

如果下次你再遇到, 你想E家D香港人點幫你呢?
下次我可以識反應嘛~

大宅

條咸濕佬諗住你女仔人家,一定怕好瘀,所以話你叫你照吓自己個樣云云。我試過話番佢:「我點知你係咪心埋變態,鍾意揀d唔靚嘅落手呀!」窒到個阿伯呆一呆,跟住扮無心之失,死死氣講聲對唔住就仆落車。

不過最有阻嚇作用,就係攞個電話影佢相或者拍片,d衰人通常即收口,擰歪面,或者走人。

原帖由 yuyu268268 於 2010-3-2 22:27 發表
我頭先食完野同阿仔返屋企搭巴士我隔離條阿叔係咁黏住我仲要越黏越近 大脾貼大脾 膊頭貼膊頭個隻

轉灣個時仲想成個貼住我 我頂唔順同佢講

大宅

好媽媽勳章

原帖由 coco_la_nata 於 10-3-3 22:05 發表
條咸濕佬諗住你女仔人家,一定怕好瘀,所以話你叫你照吓自己個樣云云。我試過話番佢:「我點知你係咪心埋變態,鍾意揀d唔靚嘅落手呀!」窒到個阿伯呆一呆,跟住扮無心之失,死死氣講聲對唔住就仆落車。

不過最有阻嚇作用,就係攞個 ...

答得好,我都會咁答

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 luckymother 於 10-3-3 11:10 發表
[quote]原帖由 yuyu268268 於 10-3-2 22:41 發表

其實在這種情況下, 叫非禮是無用的, 我老公教過我, 如果遇到這種情況, 就在巴士停車的時候, 一嘢踏他隻腳, ...

你知唔知條pk仲衰到唔俾我落車
我真係唔係抱住個仔我即刻打佢
我下次再有e d事件我會識點做

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

要同司機講, 同埋報警, 唔駛同個咸虫講野, 等差人同佢講, 邊得黎咁多誤會 ~

男爵府

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至