自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

去腳底按摩,師傅話我個肝位有問題,可能熱氣,有咩方法可以清下肝?
不過我驚飲中藥,有咩其他好提議?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 BelleLeung 於 10-3-3 09:38 發表
去腳底按摩,師傅話我個肝位有問題,可能熱氣,有咩方法可以清下肝?
不過我驚飲中藥,有咩其他好提議?

夏桑菊(藥材舖有現成約10蚊包)---全部材料慢火煮45分鐘,即可代茶飲。
雞骨草蜜棗水----雞骨草5, 蜜棗5,6,先將材料洗淨,加入清水12碗,慢火煮約2個半鐘即可飲用
雞骨草桑椹子湯----材料包括桑椹子及雞骨草5錢。先將材料洗淨,加入清水12,慢火煮約2個半鐘即可飲用
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

媽咪話雞骨草對肝好架....
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

別墅

首頁

尾頁

跳至