母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我一直都係堅持餵人奶﹐一直都算ok... 但過去幾日bb既便便都偏稀...
會唔會係我食左d咩? 太多生果?
太寒涼?
help.....

que sera sera! 認識你讓我更富有。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

原帖由 AsWife 於 3-3-2010 12:08 發表
我一直都係堅持餵人奶﹐一直都算ok... 但過去幾日bb既便便都偏稀...
會唔會係我食左d咩? 太多生果?
太寒涼?
help.....
我唔肯定,但我都試過.問過媽咪,佢話可能係太涼,or我食得太多流質野都有關喎..
請不要點評我,謝謝!

男爵府

畀面勳章

原帖由 gilkathy 於 10-3-3 12:42 發表
我唔肯定,但我都試過.問過媽咪,佢話可能係太涼,or我食得太多流質野都有關喎..

流質太多?
但我自己便便太硬﹐搞到有幾日出血
所以我逼自己飲水!!!

大宅

係因為你太多奶 / bb啜得唔好, 佢食前奶比後奶多, 咁就會有稀便 "kristinecheng" 解釋過好多次了

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

男爵府

畀面勳章

原帖由 紅紅綠燈 於 10-3-3 15:55 發表
係因為你太多奶 / bb啜得唔好, 佢食前奶比後奶多, 咁就會有稀便 "kristinecheng" 解釋過好多次了

我都有咁樣懷疑過...
bb啜下啜下好容易zzzz

別墅

我個b呢幾日都係咁…但我係泵出黎餵佢…應該同前後奶關係不大…點解會咁呢?會唔會有其他原因?

男爵府

陪月勳章

想問下:我BB而家得16日人仔,大部份時間人奶(埋身餵),但近兩日D便便係好水,只係得少少渣,係咪有問題呀,定係前乳太多。而家佢每次飲1邊15-20MINS,隔多陣都要食,就重覆餵同一邊,但只係幾分鐘,跟住15分鐘後又喊,就比另一邊佢食,10分鐘都自己唔食。
我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

別墅

我人奶加奶粉3星期了, keep住都係稀便, e生話食人奶係咁, 你地餵到一歲會唔會咁? 換片咪好煩囉?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊