跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

(所有更新資料於Post1 顯示,敬請留意~)

http://www.hkcschild.edu.hk/pec/filedata/tbl_cms_doc/doc/21_1.pdf

日期:2010619日至821
地點:灣仔謝斐道391407號新時代中心地下及1
時間:1. 3:20-4:20 pm
2. 4:45-5:45 pm

3. 2:00-3:00 pm

費用:HK$2050 另加入會費HK$100

交表Deadline: 30.3.2010 6:00 pm

只招6-8 families

1. 請各自send form + cheque($100) / in person 去入會先,我遲d會問你地parents and BB個名etc and membership number.

Application Form for membership
http://hkcschild.edu.hk/pec/filedata/tbl_form/doc/1_1.pdf

Postal address:
http://hkcschild.edu.hk/pec/contact.php

麻煩你們於17.3.2010 (今個星期三)PM以下資料給我,逾期由waiting list 補上。如你們不打算參加,亦請告之,謝謝!

兒童姓名:

出生日期:
父親姓名:
母親姓名:
聯絡電話:
中心的會員號碼:

此外,我們所選的三個時間次序為:
(1) 3:20-4:20 pm
(2) 4:45-5:45 pm
(3) 2:00-3:00 pm

1. bobomami

2. kittyncat
3. jelly-pudding
4. mincola
5. ying2
6. pusal
7. Peace99

4月9日公佈左個編班次序,我地係391,佢地跟住會按次序及志願入班,4月23日會以郵寄方式通知結果。

失敗左

剛打去問左,今次入5到呀!

有興趣Mami可於5月中至5月底個別打去問後補位呀! Tel: 2731 6374

甘我地會唔會再報9月開課既幼潛class??? Still group apply??

★★★★

民房

原帖由 mincola 於 10-4-27 10:25 發表
抽唔到添...aiya...我亞b一個playgroup都冇join~~~, 依家都唔知點算好添!

其實又唔駛咁擔心既, 我都無同細仔報其他PG, 講真, 頭果年報下PG都係諗住同D BB kill time &同d 媽咪交流下咁,真正作用其實不大. 最多約多d friend & d小朋友一大班一齊出來多d .

而家bb階段咁緊張, 唔知幾時擔心到老....做媽咪真係唔容易...

大宅

抽唔到添...aiya...我亞b一個playgroup都冇join~~~, 依家都唔知點算好添!

大宅

不過tst 既class又真係多過wanchai 好多既.....

子爵府

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-26 15:01 發表

有. 2-3pm for 13-15 months

Better than none la...thanks.....

★★★★

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bobomami 於 10-4-26 14:51 發表

Wanchai no group for 6-12months ar ma...that's why 自組law...

Go back home and cc any class at Wanchai for Sept course (12-18month) sin...

有. 2-3pm for 13-15 months

子爵府

原帖由 ying2 於 10-4-26 12:51 發表

every sat morning.
I have another playgroup class wanting to trial, (教会搞的) my fds (over 2 fds) strongly recommend. In northpoint. my fd's kids are now at the same age as my elder daughter, they ...

ee........in northpoint?? ok to me wor....report after your trial and I'm interested too...

Now, my little worm has one pg , Dr. Poon's Sunday class.

★★★★

子爵府

原帖由 keio 於 10-4-26 14:20 發表
我地0906mama 之前都想組group 參加的, 不過後來有mama 提醒我地個人抽會易d, 衰左唔駛全世界冇得上, 咁我地就決定以個人名義抽喇, 同埋個人名義抽可以揀多過3個時段, 編到班既機會高d 架! 我第一次抽到#15x第2次就# ...

I want HK side ar ma......no preset group for 6-12months baby this time....

★★★★

子爵府

原帖由 viwa29 於 10-4-26 12:18 發表
其實係咪中左先會有信架?我未有信....都好似無咩希望...而家報playgroup真係好難......

U can call them and check for it

★★★★

子爵府

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-26 12:10 發表

佢今個weekend 11個月大啦. TST.

佢話自組難d架, 叫我地下次各自報喎...

佢個女上次3月係返星期日下午 TST.
黎緊6月呢次都係星期日TST, 不過係12點

Wanchai no group for 6-12months ar ma...that's why 自組law...

Go back home and cc any class at Wanchai for Sept course (12-18month) sin...

★★★★

大宅

FYI, 我阿女上次上6-12個月既班, 班上面既bb 最大都係相差1個月, 所以程度唔會差太遠呀!

原帖由 Peace99 於 10-4-26 13:35 發表

OH No...

好似難左好多咁...其實我係prefer 組group報, 因為確保大家都係差唔多程度嘛, 有d一班差2-3個月大都好唔同.
當年同大女一齊組班果d媽咪, 我地仲有出來gathering, 因為年年都一齊慶祝生日, 同埋同年紀"ar ...

大宅

我地0906mama 之前都想組group 參加的, 不過後來有mama 提醒我地個人抽會易d, 衰左唔駛全世界冇得上, 咁我地就決定以個人名義抽喇, 同埋個人名義抽可以揀多過3個時段, 編到班既機會高d 架! 我第一次抽到#15x第2次就#33x, 都係揀星期6,日既班, 都編到頭3個志願既時間呀! 下次你地考慮下自己抽啦, 可能機會好d 架 (jelly's sister)

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-26 11:14 發表

衰左 ><

我家姐個女又抽中左啦. 3月又中, 6月又中

民房

原帖由 bobomami 於 10-4-26 11:11 發表
失敗左

剛打去問左,今次入5到呀!

有興趣Mami可於5月中至5月底個別打去問後補位呀! Tel: 2731 6374

甘我地會唔會再報9月開課既幼潛class??? Still group apply?? ...

OH No...

好似難左好多咁...其實我係prefer 組group報, 因為確保大家都係差唔多程度嘛, 有d一班差2-3個月大都好唔同.
當年同大女一齊組班果d媽咪, 我地仲有出來gathering, 因為年年都一齊慶祝生日, 同埋同年紀"arm"玩好多.

自己報我都抽過啦, 一樣失敗, 我諗係o弟彩數?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ying2 於 10-4-26 12:51 發表

I have another playgroup class wanting to trial, (教会搞的) my fds (over 2 fds) strongly recommend. In northpoint. my fd's kids are now at the same age as my elder daughter, they ...

你地係Christian?

我唔係, 我c6係, 不過佢已經好耐冇返 church

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-26 12:38 發表

ying, 不過Dr Poon 果度8月頭就完架啦, 到時再睇下點, 因為我儘量想係返HK side 上. 唔想過海咁遠呢.

Victoria 又唔知要排幾耐~~~

靚靚星期幾上TT?

I have another playgroup class wanting to trial, (教会搞的) my fds (over 2 fds) strongly recommend. In northpoint. my fd's kids are now at the same age as my elder daughter, they both went to that pg when kids were young, and said it was good, they said could learn a lot and not expensive. So I might give that a try later.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ying2 於 10-4-26 12:22 發表

oh, 衰咗!
唯有自己帶佢上其他pg. 黎緊5月細b1星期返1次"多多",暫時都夠嘅. 等佢over 1yr old才安排多一次pg畀佢. 因為我又要兼顧大女的興趣班.

jelly你亞仔每星期都有2次pg,都夠架嘞. ...

ying, 不過Dr Poon 果度8月頭就完架啦, 到時再睇下點, 因為我儘量想係返HK side 上. 唔想過海咁遠呢.

Victoria 又唔知要排幾耐~~~

靚靚星期幾上TT?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-26 12:10 發表

oh, 衰咗!
唯有自己帶佢上其他pg. 黎緊5月細b1星期返1次"多多",暫時都夠嘅. 等佢over 1yr old才安排多一次pg畀佢. 因為我又要兼顧大女的興趣班.

jelly你亞仔每星期都有2次pg,都夠架嘞.

大宅

其實係咪中左先會有信架?我未有信....都好似無咩希望...而家報playgroup真係好難......

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bobomami 於 10-4-26 11:18 發表

What's her age??? Which date and where??

子爵府

原帖由 jelly-pudding 於 10-4-26 11:14 發表

衰左 ><

我家姐個女又抽中左啦. 3月又中, 6月又中

What's her age??? Which date and where??

★★★★

首頁

尾頁

跳至