跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仔現在讀元小一年級...
今年升小二想轉梁省德...
但佢成績唔係咁好...
唔知會唔會收佢呢???
同幾時可以報名呢???

水晶宮

畀面勳章

原帖由 玲姑娘 於 10-3-4 12:11 發表
我個仔現在讀元小一年級...
今年升小二想轉梁省德...
但佢成績唔係咁好...
唔知會唔會收佢呢???
同幾時可以報名呢???

Why ?????有元小唔讀?有聯繫中學呀!
梁省德好full呢

複式洋房

我個仔...有參加課後學習班...
但好似冇咩...
可能係我個仔學習有問題喇...
上次考試...我仔中英數都唔合格...
家長日當天...班主任說不要太緊張...遲d先算...
再見課後學習班的老師...我說擔心個仔有學習障礙...他說就算係要評估...要等到三年班先得...
四年級已要為升中的成績衝刺...三年班先評估..咁我個仔唔洗讀中學喇!!!
都唔知點好????

別墅

回覆 3# 玲姑娘 的文章

There are some private organisations which can help do the evaluation. Don't be late. The earlier you know about your son, the earlier you can do something. Don't worry.

男爵府

原帖由 玲姑娘 於 10-3-5 03:41 發表
我個仔...有參加課後學習班...
但好似冇咩...
可能係我個仔學習有問題喇...
上次考試...我仔中英數都唔合格...
家長日當天...班主任說不要太緊張...遲d先算...
再見課後學習班的老師...我說擔心個仔有學習障礙...他 ...

你揾私家評估.暫時唔使俾成績嚇親.以下呢個網頁睇下幫唔幫到你?
http://www.asld.org.hk/
轉學,你上下教統局介紹元朗天水圍屯門小學的網頁.有寫到受過特殊教育培訓老師的百分比的資料.你可以準備資料,將仔仔面臨的困難話俾你要轉的學校聽.聽下對方點睇.如果睇成績先收,就一定唔啱啦.
快樂的甜芋快樂的甜芋

水晶宮

畀面勳章

原帖由 甜芋 於 10-3-5 09:58 發表

你揾私家評估.暫時唔使俾成績嚇親.以下呢個網頁睇下幫唔幫到你?
http://www.asld.org.hk/
轉學,你上下教統局介紹元朗天水圍屯門小學的網頁.有寫到受過特殊教育培訓老師的百分比的資料.你可以準備資料,將仔仔面臨的 ...

甜芋少奶奶,你仔仔轉校蜜月期過咗未呀

男爵府

原帖由 701003 於 10-3-5 10:17 發表

甜芋少奶奶,你仔仔轉校蜜月期過咗未呀

喂!003,你好嗎?:mrgreen: 衰鬼仲渡緊哩~~
快樂的甜芋快樂的甜芋

首頁

尾頁

跳至