跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 各位新寶城的媽咪 !!

放假時我都有帶仔仔去波波池玩, 又或者入去圖書室, 不過都無書適合小朋友。我02年都有玩會所的喻咖班, 而家無時間囉!

複式洋房

我就無換冷氣, 不過就有join佢地保養(主人房), 每年包洗1次+換雪種。果時話可以比$換機殼, 但我無換, 如果部機真係壞而維修費貴的話, 我就會買過其它牌子。我部主人房冷氣喉管曾經滴水, 攪到牆紙浮起, 都找人整過幾次, 真激氣 :-( :-(

複式洋房

Hi, 各位新寶城媽咪,

我前幾日放左十幾廿本"孕媽媽"雜誌俾會所(之前懷孕時買), 佢哋會擺入會所圖書館, 如有興趣媽咪可以過去睇睇。

複式洋房

各位新寶城的媽咪,

今晚你哋有無打開客廳個窗, 外面傳來陣陣糞渠味, 真係臭氣薰天, 都唔知係d?吹埋來? (我家客廳個窗對住清水灣半島)

複式洋房

Hi, 請問各位新寶城的媽咪有無小朋友今年9月入讀K1呀?

複式洋房

Hi, FungMm,

Sorry, I am late to reply.

我仔舊年PN都係讀Greenville, 近日我多看幼稚園topic: St.Catherine K1, 因為想同其它媽媽分享阿仔學校情況。你小朋友間學校課程同記律好嚴緊, 有無報吓d課餘活動, 有無好介紹??

複式洋房

Hi, FungMm,

Bingo! 原來我哋囝囝係PN是同班同學仔 (睇返d畢業相)。你是否1座, 以前帶返學, 我好似....見過你同你囝囝。

你囝囝是否讀am class? 我囝囝現就讀St.Catherine pm class, 佢返到屋企都成日唱歌仔, 話返學好開心!!

Keep in touch & Sharing!

首頁

尾頁

跳至