自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

唉,鬧鬧鬧!頭先我入左房,c6,62,99原來就係廳自己閉門一定親話我!

c6話我一季用水貴過一季,唉!佢話商業用先會用到咁貴!不過我都知衰架喇,我有時用水都用得幾離譜!

c6今日見到張水費單即刻去較細d水,仲要係較細左一半..............

我真係要用少d水.............

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 kaiyan_0828 於 10-3-6 23:25 發表
唉,鬧鬧鬧!頭先我入左房,c6,62,99原來就係廳自己閉門一定親話我!

c6話我一季用水貴過一季,唉!佢話商業用先會用到咁貴!不過我都知衰架喇,我有時用水都用得幾離譜!

c6今日見到張水費單即刻去較細d水,仲要係較細左一 ...
沖1個小時涼嗎 ?

大宅

我一家五口, 每季都要8百幾, 真係幾貴. 以前兩公婆, 只係百幾蚊咋...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

你點用到百幾?

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

真係好犀利喎
我每季水費都唔過50蚊(4人)

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我每次交都係一百蚊內,對上一張仲唔洗交添,點解你會用得咁貴架??
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我2公婆
今期$450
我always洗野抹嘢
好多衫洗
---生命無價,請支持領養---

侯爵府

畀面勳章

我一家五口(連工人), 每季都要6百幾啊

大宅

你 check吓個洗衣機丫 , 上次個客同我講水費成 980元 , 之後找師父 check洗衣機 , 原來係洗衣機不停入水去水 , 但冇咩水聲

別墅

以往每季約$250, 今季$480, 可能因為上個月個仔腸胃炎, 嘔到床, 衣服都係, 所以不停開機洗衫同多左家居清潔. 我發覺一用多過200蚊以上, 好容易就幾何級咁上(水費), 因為用幾多水, 然後排污費又會多.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我估係洗碗唔閂水喉一路流水式沖洗~

別墅

以前囡囡唔同我哋住時, 我+老公+奶奶都係百幾最多二百蚊一季水費, 自從囡囡返咗嚟住, 水電媒全部都貴咗好多, 我啱啱果季既水費係4百幾, 貴過以前一陪有多

水晶宮

我呢季水單都貴咗好多呀...以往都係百幾二百蚊,呢期唔知做咩去到幾乎三百呀...我都只係一家三口再加五隻貓之嘛...我懷疑係咪水務署加咗水費...我咁多年都未試過交得咁貴架.><

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我真係食米唔知貴! 我以為我2佰幾已經好平, 原來可以係$50, 佰幾, 什至唔洗交, 我以後會注意唔好用咁多水架喇. 多謝樓主個POST.

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我上次交$699呀,我1家3口,唔煮飯,淨係手洗bb3,大人3就拎出去俾人洗,我都唔知點解可以甘貴,真係離晒譜!!我真係諗極都唔明點解
感激遇上你~

大宅

我懶,一次過回應晒!

我平均每日洗一機衫!
沖涼個陣洗頭同用沐浴露都唔會關水先,一路開住水!
洗菜心又會滴水等d水可以流動!
洗野係一路開住d水洗直到洗完!
洗菜要洗3次!
煲湯都11-12碗水!

唉,我真係要改下,我c6話如果我再係咁,以後連冷氣都唔比我開!好惡架!

我媽咪都話過我好多次,唉,我今次真係要好好改善!!!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

樓主要去下山區試下無水用,咁就會識得珍惜食水架啦~~~

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 kiko_mami 於 10-3-7 00:08 發表
我上次交$699呀,我1家3口,唔煮飯,淨係手洗bb3,大人3就拎出去俾人洗,我都唔知點解可以甘貴,真係離晒譜!!我真係諗極都唔明點解

咁要check下水表了.

伯爵府

真係要好好珍惜食水啦.有好多人連飲杯水都難呀.

首頁
12345...6

尾頁

跳至