自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇佢買乜, 幫到都會幫既!

大宅

我都試過叫朋友買野, 不過我會問定朋友住邊間酒店!! 如果係藥房, 我會搵埋附近位置!!! 仲要佢必經!! 即係行去JR會必經就最好!!! 要買的東西, 影晒相俾朋友知係點, 印定D日文名,

同埋我一定講, 買到就買, 買唔到都無所謂架

朋友真係買到, 我唔會俾錢就算架, 真係請食飯..... 1-200蚊都照請架

我唔係貪平要係日本買, 只係係香港買唔到先要拓朋友買

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主,直接同佢講唔方便啦!

我有個朋友同我講佢去泰國玩,有個唔熟的朋友打俾佢,叫佢幫買箱"柑"返香港食,真係咩人都有!

大宅

2024年龍年勳章

我又相反, 鐘意幚人買野, 幚到人, 自己又開心!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都會講經開見到先買,唔會特登搵~

大宅

好媽媽勳章

我近幾年去旅行都極低調....避唔到先會爆響口....係就係自私d...不過好enjoy, 不用買d買路, 全部自己享受晒

禁止訪問

大宅

- 幫熟朋友買
- 順路買到就買
- 香港買唔到 OR 貴好多
- 最緊要唔重

複式洋房

頭兩年去旅行真係朋友話買咩就幫佢買咩,仲要係好努力搵佢o也想要買東西,另一方面又買好多好手信回來,結果無買咩嘢比自己咁滯,其實我唔介意為朋友付出多一點,幫忙買嘢其實好閒,但我又太認真誓要幫朋友買到止,變左好唔enjoy......

成個旅程顧住要幫邊個邊個買呢樣買果樣......

慢慢我都唔敢話比朋友知去旅行...又d好既朋友同事會叫我們玩得開心d,有d其實唔多熟既會豪不客氣地叫你買呢樣果樣,我依家彩用見到就買...唔想連放假都要辛苦自己專突係搵。

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我仲慘呀~~我朋友叫我買奶粉潻呀!!

大宅

原帖由 fanlee 於 10-3-8 11:50 發表

有排買噃 !!!!

男爵府

好媽媽勳章

見到先買~

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

咁我命水幾好, 雖則我無咩機會去旅行, 但係我的朋友去旅行, 一定會問我有咩想買, 我多數都話無, or見到先同我買~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

如果買到咪買囉,買唔到都無計!

大宅

下?奶粉??
咪要帶多一個吉喼去裝~~

原帖由 fanlee 於 10-3-8 11:50 發表

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 NicoleTszChing 於 10-3-7 18:13 發表
其實打得o黎都係熟o既~~
1)去藥房買潤唇膏 10支(我都ok,因為我會行,而且唔大件)
2)burberry買衫,買洗面,買元貝(大佬,我鬼知你鍾意咩款?一陣買到返o黎唔鍾意點算?又唔係平....)
3)fancl 買護膚品,仲話比張list我

其 ...

咪老實講話去開先買囉, burberry o個d多數買唔到, fancl 就通街有, 叫佢寫英文, 去到俾張list 個sales就得啦, 不過都要攞住行街, 既然係friend既咪老實講買到就買囉, 你去4日其實時間好少

大宅

如果係咁,一係你問d朋友拎左錢先,行開先幫佢地買囉! 唔駛專登去幫佢地揾.去旅行都係想relax吓啫. 一係你就直接拒絕佢地便算

原帖由 NicoleTszChing 於 10-3-7 18:05 發表
confirm左4月中會去日本,
點知成4,5個fds打電話o黎叫我幫佢地買野......

其實去旅行都係想relax下,
如果攪到專登同佢地買野好似去得唔係好暢快咁,
但唔買又好似好衰~~

況且我係同老公兩個人去,
老公諗住hea下,飲飲 ...

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 NicoleTszChing 於 10-3-8 13:18 發表
下?奶粉??
咪要帶多一個吉喼去裝~~

我成箱同佢寄番來囉~點知佢仲話我咪同hk買差不多,嘩~我點知呀~我又無小朋友,佢又無同我講,攪到我好似"握"佢錢咁.....唉~我個時去個rate有貴,好似每百對8.6,佢之後仲係到ee我我...我伯咗佢,少收咗囉~

複式洋房

我好鐘意去旅行幫人買嘢架.... 當然事前要講清楚價錢, 費事返黎講數, 又可以shopping , 返黎又有人要, 幾能水 滿足女人既購物慾... 

水晶宮

absolutely won't buy anythings for them, they know me!!!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

首頁

尾頁

跳至