跳至

首頁

尾頁

大宅

我個預產期係8月15, 下次check up係3月26, o個陣應該差唔多wk20, 上次check up dr冇話過下次會唔會幫我照埋結構, 我想問有冇mama都係aroundo個o的時間做check up而dr係話俾你地知有得照結構~
因為我打番去廣華婦產科度問, 佢話上次冇講俾我知o既話, 要到時番到去問dr先知~
不過我係第2胎, 唔知第2胎係咪通常都冇得照呢???

男爵府

我係排QE, 5W 第一次產檢已經排定照結構,
照結構係排另一度,有另一張覆診紙寫住照結構,
如果你20W先做產檢,應該係無排.
你如果想做,就快D排私家.

大宅

koala小寶寶:

妳好呀, 我預產期8月27號, 我都係廣華check up架, 第一次見完醫生我問佢結構有無得照,佢話第二胎唔會幫妳照架, 我下次睇醫生係4月14日.

男爵府

好媽媽勳章

我預產期 8 月 18 日,排左廣華第一次 3 月18 日 (18wk), so far 仲未去睇過, 耐到呢~
我諗到時都係抽血, 磅下重, 冇得見醫生,
我估因為我唔係高齡, 咩都冇得安排啦~

不過其實我會去私家生,
所以就冇咩所謂既~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我2月第一次先去廣華到做檢查, 可能我case特別 (因為唔知有左時食左d藥), 醫生即時幫我排埋3月18日照結構

複式洋房

我第一次係廣華檢查係7/4,到時已經20weeks,不過之前要檢查既野己經係私家做晒,我想知道如果我係私家做咗驗血,廣華仲會唔會幫你做??

大宅

BK Milk勳章

hi~
我預產期係8月17日,2月尾第一次去廣華檢查時已經按排我3月26日返去照結構喇,可能因為我係第一胎啦~

大宅

原帖由 pollylamma 於 10-3-11 12:12 發表
hi~
我預產期係8月17日,2月尾第一次去廣華檢查時已經按排我3月26日返去照結構喇,可能因為我係第一胎啦~

Haahaaaa..我同你都係26號去做check up喎, 你會見dr定加入左助產士呀~ 26號咩時間見呀~

大宅

原帖由 vivi929 於 10-3-11 01:44 發表
我第一次係廣華檢查係7/4,到時已經20weeks,不過之前要檢查既野己經係私家做晒,我想知道如果我係私家做咗驗血,廣華仲會唔會幫你做??

其實驗血o個o的都係o的好basico野, 更何況政府都唔知你o係私家度做過o的乜, 正常都會抽o既~

大宅

原帖由 小QB 於 10-3-10 09:51 發表
koala小寶寶:

妳好呀, 我預產期8月27號, 我都係廣華check up架, 第一次見完醫生我問佢結構有無得照,佢話第二胎唔會幫妳照架, 我下次睇醫生係4月14日.

係呀, 咁我都係疊埋心水o係私家都照啦, 不過好鬼貴呀, 我book張智照結構要千5蚊, 好鬼赤呀~

大宅

My EDC is 25/8. 1st attended KWH was 4/3. on that day, I was performed blood taking and history taking by nurse. Then, saw a female doctor on the same day.

I will perform the OGTT test (飲糖水) on 30/3 and a detailed USG on 1/4. 我今次第四胎,係高齡and my 1st baby with 心漏,so she give me the date for detailed USG.好彩我醒目,姑娘問我book咗private detailed USG末,我C都話末,我叫佢比個期我。

Then, next A/N will on 21/4.

複式洋房

我都係廣華做架~上次係23/2~ 入左助產士club~ 我爸有糖尿~ 所以廣華都捉我16/3 去抽血飲糖水~ 原本醫生都話未必有得照結構架~ (我之前都o係出面book 左) 點知到拎覆診紙時佢又話有wor (19/3) ~咁就慳返~ quota 留來做4d~hehehe 再下一次checking 就係7/4

大宅

BK Milk勳章

回覆 8# koala小寶寶 的文章

我26/3約咗3:20pm...我諗果日係照結構only...
因為另外約咗7/4見助產士小組
唔知會唔會撞到你呢

複式洋房

依? 咁o岩~ 7/4 我都係~ 我見10點呀~ 你呢?

原帖由 pollylamma 於 10-3-11 16:52 發表
我26/3約咗3:20pm...我諗果日係照結構only...
唔知會唔會撞到你呢

大宅

原帖由 pollylamma 於 10-3-11 16:52 發表
唔知會唔會撞到你呢

你就好啦,我排唔到期照結構,但又未book,有無人可以介紹吓响邊照好?

別墅

我預產期係8月14日, 我BOOK左3月24日8:00飲糖水+抽血, 之後下午14:30照結構, 一日搞掂晒.
再檢查係4月9日....

大宅

BK Milk勳章

依? 咁o岩~ 7/4 我都係~ 我見10點呀~ 你呢?
引用:
唔知會唔會撞到你呢

我果日晨咁早呀...8:45am!!!

大宅

BK Milk勳章

引用:
唔知會唔會撞到你呢 你就好啦,我排唔到期照結構,但又未book,有無人可以介紹吓响邊照好?

其實我o係未知廣華會唔會比我照結構之前已經book定私家照結構 - 旺角中心巫少慈醫生,佢收費好平$700 only, 要DVD另加$100。不過佢好多人book,而家打去唔知仲有無期呢?

大宅

原帖由 pollylamma 於 10-3-11 21:42 發表

其實我o係未知廣華會唔會比我照結構之前已經book定私家照結構 - 旺角中心巫少慈醫生,佢收費好平$700 only, 要DVD另加$100。不過佢好多人book,而家打去唔知仲有無期呢? ...

Dr Mo唔洗諗啦, 我今日都有打過, 個期去到5月喇~

大宅

Hi,
我預產期8月22, 昨天第一次去廣華, 我排唔到照結構.
因我媽有糖尿, 所以4月14日要返去飲糖水+抽血.
另外, 請問如何入助產士小組的?

首頁

尾頁

跳至