跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 1# koala小寶寶 的文章

咁你囡囡知唔知道自己就黎有個細佬/妹妹陪佢丫~??我丫女以家仲未知~但有時佢會掀起我件衫鍚我個肚~!真係好搞笑~!到時我生完都會請陪月幫手,所以都應該ok~!mother care你有8折就真係好抵買丫~!仲有佢地d款都比荷花新同多款~!就算你有荷花vip都係好似得9折咋~!mothercare你有8折會抵好多丫~!但係mother care既vip折唔係9折咩??

大宅

回覆 1# moonmoon^^ 的文章

佢知喇, 我由6wk知自己有左就同佢講, 一路都有問佢想要弟弟定妹妹, 同佢去街佢見到bb衫會話買俾妹妹著, 晚晚臨訓前都會同妹妹講幾句, 講埋goodnite先訓嫁~ 佢仲話第時會幫手餵妹妹食奶同換片, 我99仲問佢會唔會餵餵下妹妹食自己食左添~

我同事個frdo係mothercare度做, 所以有8折, 不過如果mothercareo既maclaren淨係可以坐到15kgs, 咁我就唔買得喇, 我個女依家都35lbs, 坐唔到啦~
我仲未諗到o係邊度坐月, 如果o係自己屋企就唔係太方便, 事關我老公番nite shift, 日頭會嘈住佢訓覺, 都唔知點好~

大宅

請問喺KWH飲過糖水嘅姊妹,KWH嘅糖水有幾大杯?同埋有幾難飲?我下星期去"受刑",請問飲得快d好/慢d好?Thx

大宅

回覆 2# koala小寶寶 的文章

知道細b係囡囡啦??我上胎就係99果邊坐月~!今次唔去啦~!一黎唔中意~!二黎我99果邊唔方便,到時丫女會係我媽呢邊讀n1~唔想帶丫女走黎走去~!或者你可以去你媽咪度坐月~!有媽咪幫手又可以照顧埋大女添~!

大宅

no啦, 我Ma係working mum, 我番去其實冇人會理我, 反而我同99住得勁近, 呀女都係99湊, 如果我番mami度, 就成個月都見唔到呀女嫁喇..最好就我hb肯放工番佢呀ma度訓, 等99/我grandma過o黎睇我就最好啦~

仲未cfm係仔定女嫁, 不過上次dr話有8成係女, 我地都當左係妹妹o黎嫁喇, 我成日都hb講你就好啦, 第時俾女圍~
不過佢就麻麻地開心, 佢想要仔呀~

大宅

chweebebe, 我都係下星期飲糖水, 諗住兩日前先界口, 希望大家順利pass!

原帖由 chweebebe 於 10-3-19 02:13 發表
請問喺KWH飲過糖水嘅姊妹,KWH嘅糖水有幾大杯?同埋有幾難飲?我下星期去"受刑",請問飲得快d好/慢d好?Thx

5w6>0.32cm 6w6>0.92cm 9w4>2.75cm
12w1>6.37cm 14w6>9.30cm 4oz 18w1>10.9oz 19w6>14oz 24w2>1lb13 29w>3lb3

大宅

回覆 2# koala小寶寶 的文章

咁你同你99住得咁近就唔驚大女無人湊,同埋你生完你99一定會過幫你手~!我個女仲細,都唔知佢中意妹妹定細佬~!不過我就覺得都係有個妹妹陪佢會開心d~!嘻嘻~!其實我自己都想要個仔咖~!想湊個好字嘛~!但係依家都唔所謂啦~!個個朋友都話生女仲好,第時陪你飲茶既都係個女多~!

大宅

其實我覺得2個差少過2-3年就最好, 好似我個女咁, 佢依家都3歲, 佢都想要妹妹/弟弟就話好咋, 如果佢唔想要多一個咁頭都大埋喇~
係喎, 你有冇玩msn, 有o既不如addo黎chat啦~ 依家好似霸左個topico黎傾計咁~

大宅

我無玩msn丫~!你有無玩facebook丫??

大宅

facebook有呀~
[email protected]

大宅

hi~!我add左你啦~!

大宅

moonmoon

reali? 你個名係咩呀~

民房

你好呀!!! 我預產期8月12 日,都排左廣華生,第一胎。排咗覆診時間係下個月19號,到時23週啦..應該冇得check 結構,唔知道第一次見醫生要注意什麼呢???
請多多指教

原帖由 shokobb 於 10-3-10 09:58 發表
我預產期 8 月 18 日,排左廣華第一次 3 月18 日 (18wk), so far 仲未去睇過, 耐到呢~
我諗到時都係抽血, 磅下重, 冇得見醫生,
我估因為我唔係高齡, 咩都冇得安排啦~

不過其實我會去私家生,
所以就冇咩所謂既~ ...

大宅

回覆 1# carmenkong 的文章

你19號去係第1次做check up呀??

大宅

回覆 3# koala小寶寶 的文章

HI~!我fb個名係moon tse~!

民房

係呀!!! 我月三月一日先去廣華做登記呀...

原帖由 koala小寶寶 於 10-3-28 19:02 發表
你19號去係第1次做check up呀??

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問助產士小組係咩黎架?
見到大家講,但睇唔明...

入小組之後有乜做?
點樣先可以入組?
活在當下,愛得及時

首頁

尾頁

跳至