自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

我呀女手腳有幾撻濕疹, 唔太嚴重, 但一痕起上嚟, 就” 爪” 到捐哂, 見好多人話洗E師嘅藥膏掂, 就諗住買嚟試吓, 今曰去之前己經打去問過, 淨買藥膏得唔得, 聽電話個女人話得我先去, 去到時我走去個枱面問買藥膏, 個女人望都唔望, 態度好差咁話” 買藥膏, 冇呀”, 我話我打嚟問過, 話可以淨買藥膏喎, 佢就話” 買哂咪冇囉”, 我就話我1點打嚟問話有, 而家3點買哂? 個女人先笑笑口話等陣, 我全程對話都係好聲好氣, 我都唔明點解佢要咁??? 我坐埋一面等咗10分鐘度, 再去問吓個女人, 佢問我買幾多, 我話2盒, 佢又叫我等, 我咪又坐埋一面等, 其間聽到有人問個女人要一張介口纸, 咁我諗住要一張睇吓都好喎, 到個女人叫我拎藥膏時, 我問吓佢可唔可以要一張介口纸, 佢就” 得” 番我話” 冇呀, 買2盒藥膏要咁多嘢”, 我心諗$80唔係$呀, 我咪話我都係唔知先問姐, 仲要係咁話” 魚蛋囉, 有咩要介姐, 你話吖, 魚蛋囉, 你話吖,你話吖………………. 我滾滾地咪話” 我點知呀, 咪魚蛋, 魚蛋同魚蛋囉”, 佢先至話, “有咩姐, 魚蛋囉(仲要再講), 雞, 鴨, 鵝, 蛋王, 魚囉, 有咩姐, 咁嚴重就嚟睇la”

我真係勁滾, 我知就唔使問la, 唔係出名就咁呀, 好人好姐都唔去la, 雖然佢唔係E生, 但”E者父母心”, 開得診所, 佢係咪應撿討一吓自己D態度

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我之前睇左其他媽咪話好,我都想比囡囡睇
打個電話想詢問下我囡囡咁情況岩唔岩睇
自問好好禮貌,問野前講句:唔好意思,我想問....
問完講多句唔該
點個個女人好串,態度勁差...
:[我點知呀...點知呀...你話丫...你咪自己諗下囉]
我一定唔會睇佢,有錢怕冇醫生睇咩
貼錢都唔會去!!!!!

禁止訪問

大宅

我星期五第一次去冼E生,果個老女人見我和仔仔坐在sofa上,串問:「係咪第一次呀!」來我登記了後,我老公就上到來,我便對她說:「唔該登記多一位」她極不滿地轉身嘴妙妙jip一聲,我忍唔住自說「乜好辛苦咩」跟着去完洗手間後大大聲說「關廁所門呀!漏晒D冷氣」我只是並未完全lock上廁所門,跟着我仔仔玩她櫃枱上那個像玩具魚〈光〉,我立即說:「你唔好再玩,如果ng係會比人鬧!」我鬧好過比個女人鬧,後來同老公講,老公話:「你見到佢個樣就知la,不過你都ng少嘢」

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 turtlemama 於 10-3-14 01:29 發表
我呀女手腳有幾撻濕疹, 唔太嚴重, 但一痕起上嚟, 就” 爪” 到捐哂, 見好多人話洗E師嘅藥膏掂, 就諗住買嚟試吓, 今曰去之前己經打去問過, 淨買藥膏得唔得, 聽電話個女人話得我先去, 去到時我走去個枱面問買藥膏, 個 ...
個女人以為自己係咩呀 ?! 姑娘ja, 華陀呀 !!!! turtelmama, 唔駛嬲, 呢d人態度衰成咁, 遲早比人拉入後巷打wok金... 自有天收

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 牛精仔 於 10-3-14 09:26 發表
個女人以為自己係咩呀 ?! 姑娘ja, 華陀呀 !!!! turtelmama, 唔駛嬲, 呢d人態度衰成咁, 遲早比人拉入後巷打wok金... 自有天收

個姑娘係醫生嘅老婆黎嫁,唔係比人炒左9年啦.

洋房

唉...........我都估到喇,普通護士點會咁吖,我只覺得就算E師E術精湛但有個咁嘅人招伕診者,真係好趕客, 我好彩嗰女唔太嚴重, 唔一定要睇佢,但我眼見其它小朋友由頭到腳都係,我都好心痛, 一個人仔咁细個,一定好辛苦, 做父母嘅更加辛苦, 唔通為咗E好自己個小朋友, 就要硬食呢D氣咩...........都係嗰句,好人好者都唔去la, 希望佢可以睇諒下人地嘅心情

洋房

其實就幾見效嘅, 我噚日幫呀女沖完涼搽咗一次 (腳拗位置), 臨瞓搽多一次, 今朝起身睇吓, 由噚日嘅好红, 變到謝咗, 得小小淺粉红................但呀太嘅待客態度真係不敢恭為

原帖由 cathy-tse 於 10-3-14 01:45 發表
妳用咗藥膏後之用後感也可跟我們分享...http://forum.baby-kingdom.com/thread-2667022-12-5.html

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 sukili1981 於 10-3-14 12:41 發表

哈哈~哈, 唔怪之得咁囂啦!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 sukili1981 於 10-3-14 12:41 發表

wa....原來佢老婆呀 !!! 唔怪得衰成咁都冇比人炒啦 咁唔想個老公有女病人,不如索性掛個牌只睇男病人吖BUN!

禁止訪問

琥珀宮

原帖由 cathy-tse 於 10-3-14 15:52 發表
牛精仔......妳仲咁牛精!!!!hahahahahha

BK點解無晒D公仔??
HAHAHAHA....有名你叫...牛精....改唔到....HAHAHAHA (冇哂D ICON...)

男爵府

參考吓薯仔汁

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2908918-1-1.html

首頁

尾頁

跳至