跳至

首頁

尾頁

別墅

如題

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

你要手挽, 側揹, 背囊 or 斜揹款?

別墅

原帖由 py84ko 於 10-3-15 13:09 發表
你要手挽, 側揹, 背囊 or 斜揹款?

HI見浩媽媽:

我想可手挽及斜揹兩用的

子爵府

其實我而家用緊 Le Sportsac奶粉袋, 可以手挽又可以斜揹, 新款既花原價都要 $1,300. 減價後都要 $900 有埋换片墊 (2呎 x 1呎) & 袋仔可以装尿片.

Le Sportsac 出咗兩隻款媽媽袋, 一隻我用緊, 另一款只可以手挽 & 上膊側揹.

另外我係 Yahoo 拍賣場買咗個内膽, 一格格超正, 分隔清晰, 可以放置奶瓶,外出調量奶粉盒. 熱水壺,尿片,濕巾紙,......等.

另外我見我有個朋友用 KipLing (Logo 係隻猩猩)都有類似嘅款, size 細啲, 亦可當媽媽袋用, 不過冇換片墊 & 袋仔. Around 二三佰蚊左右. 我就係揾唔到先買 LeSportsac 之嘛!

原帖由 ceconnie 於 10-3-15 13:11 發表

HI見浩媽媽:

我想可手挽及斜揹兩用的

洋房

原帖由 ceconnie 於 10-3-15 13:11 發表

HI見浩媽媽:

我想可手挽及斜揹兩用的

Mine is Les Sportsac. It is quite good in size and quality. It comes with a diaper changing mat. My friend has got one from Kate Spade (they are famous with mama bags). It is all good, too, if you don't mind it be a little heavy. In my opinion, I want something light in weight, so I didn't go for Kate Spade.

If you don't want anything fancy, I always think backpack is a good choice cuz it's very easy to handle.

洋房

原帖由 py84ko 於 10-3-15 13:49 發表
其實我而家用緊 Le Sportsac奶粉袋, 可以手挽又可以斜揹, 新款既花原價都要 $1,300. 減價後都要 $900 有埋换片墊 (2呎 x 1呎) & 袋仔可以装尿片.

Le Sportsac 出咗兩隻款媽媽袋, 一隻我用緊, 另一款只可以手挽 & ...

What kind of 内膽 for Le Sportsac bags?

子爵府

我買嗰個內膽 40cm x 18cm x 20cm 物料防水尼龍內夾珍珠棉. 一格格, 唔使啲嘢放到亂哂籠.

原帖由 Alohalilo 於 10-3-15 13:52 發表

What kind of 内膽 for Le Sportsac bags?

民房

我都係用緊 les sportsac 唔算貴,幾襟用。

複式洋房

如果係背囊有咩好介紹呀?

複式洋房

係唔係任何一間les sportsac 專門店都有嫁???

子爵府

專門店多數有, 如果百貨公司 counter 未必有

原帖由 dannycls 於 10-3-15 18:17 發表
係唔係任何一間les sportsac 專門店都有嫁???

大宅

我之前都想買,但太貴啦,之後買咗個幾十蚊同埋個百幾蚊的.不過我都想買個奶粉格.你果個幾$呀?

原帖由 py84ko 於 10-3-15 13:49 發表

Le Sportsac 出咗兩隻款媽媽袋, 一隻我用緊, 另一款只可以手挽 & ...

子爵府

我係 Yahoo 拍賣場見到個奶粉格有白色 ($5X) & 黑色 ($6X)

原帖由 dumbo0620 於 10-3-15 23:18 發表
我之前都想買,但太貴啦,之後買咗個幾十蚊同埋個百幾蚊的.不過我都想買個奶粉格.你果個幾$呀?

大宅

我係 TAO BO 搵到 德國Allerhand媽咪袋, 你上去看看是否合適

http://item.taobao.com/auction/i ... 79f5e99bf5faad8.htm

別墅

原帖由 thousandbear 於 10-3-20 05:43 發表
我係 TAO BO 搵到 德國Allerhand媽咪袋, 你上去看看是否合適

http://item.taobao.com/auction/item_detail-0db2-ec9f73452b8de40b879f5e99bf5faad8.htm

THOUSANDBEAR,

我都睇中左這個呀

大宅

係呀...你有沒有買呀? 我上次訂 "學步帶" 時發現有呢款袋呀....係德國...都出名的

原帖由 ceconnie 於 10-3-20 14:41 發表

THOUSANDBEAR,

我都睇中左這個呀

別墅

原帖由 thousandbear 於 10-3-21 00:30 發表
係呀...你有沒有買呀? 我上次訂 "學步帶" 時發現有呢款袋呀....係德國...都出名的

有呀,我叫大陸的朋友幫我訂

你都經常係淘寶買野
我想買cd同一d圖書,唔知你有冇好介紹呢?

你有冇msn呀?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Alohalilo 於 10-3-15 13:50 發表

Mine is Les Sportsac. It is quite good in size and quality. It comes with a diaper changing mat. My friend has got one from Kate Spade (they are famous with mama bags). It is all good, too, if ...

Kate Spade ones are very pretty but expensive

I am using a Potter bag, 加一個內格 (online 訂).

大宅

Kate Spade one is really good, but too expensive lah.

I am using a shocking pink Beach Bag from Bath and Body Works (around HK$100), very big in size. I can put the little blue bag from A+ inside, so, it is quite well-organised too - can just take the A+ bag out in case of changing diaper. Ha ha, though it looks quite interesting when my husband carries this shocking pink diaper bag.

禁止發言

首頁

尾頁

跳至