婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

不要對99有存有希望,心情會豁達得多.

我99從没做過任何東西,佢明示暗示不要減佢家用最好要加.由懷孕至生完至今没有付出過任何,而我從没寄望心安理得很自由.

自己一個坐月,家務一脚踢.

不值得為99生氣.

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,我都明唔諗99對自己做既野講既野會心情好好...

但一見到自己的表姊妹,家姐果d婆媳關係好好,自己個心就好唔舒服,重要比人講一句,嫁得最差就係我..喊出黎咁制~

我都同你一樣,由有左到而家9962都冇關心過我,見到面既時候只怪我呢樣果樣,又叫我唔好請陪月,自己坐都得,真係好唔開心~

所以我決定唔聽佢電話(雖然唔係成日打黎)同埋唔去佢度食飯..唔想見完佢地果家人又唔開心~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 雪梨茶123 於 10-3-16 23:50 發表
樓主,我都明唔諗99對自己做既野講既野會心情好好...

但一見到自己的表姊妹,家姐果d婆媳關係好好,自己個心就好唔舒服,重要比人講一句,嫁得最差就係我..喊出黎咁制~

我都同你一樣,由有左到而家9962都冇關心過 ...

我覺得問題係你係咪嫁左個"裙腳仔",因為十個99有九個都愛攪是非,只要你c6係"是非分明"個問題就唔會攪到咁,有時99講既野你都未必一定要so佢,佢有佢講你有你做佢吹得你脹咩,唔好為個99唔開心啦!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

montana :

唉~咁的確我c6好多野都係幫佢呀ma既~

佢呀ma係佢心中係女王!

我而家都唔理得佢地咁多,我c6又聽佢'女

王'講,唔晒錢請陪月,搞到家姐話要比錢我請

陪月,搞到我好折墮咁~

大宅

我想問下你地 如果 你地本身有d親戚對你同你d仔女好好既 就係你奶奶成日玩野 佢自己本身都神僧鬼厭 但佢唔服你可以同d親戚關係咁好 不停係你背後做小動作 屈你 係都要攪到冇親戚再敢接近你 攪到你d小朋友明明好多人錫 變成好似無親無顧 最慘係 你跟本唔會知道佢係你肯後講左d乜同做左d乜 你只會突然間有1日 所有親戚慢慢梳遠你 請問 樓主你會點做 我而家好唔開心 諗完又諗 想唔諗 但做唔到 比人屈既感覺真係唔好受 真的感謝我有個咁既99 唔係佢 我可能一世都唔會知道比人屈既感覺係點 99 多謝你..............

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kitty328 於 10-3-17 01:01 發表
我想問下你地 如果 你地本身有d親戚對你同你d仔女好好既 就係你奶奶成日玩野 佢自己本身都神僧鬼厭 但佢唔服你可以同d親戚關係咁好 不停係你背後做小動作 屈你 係都要攪到冇親戚再敢接近你 攪到你d小朋友明明好 ...

有好多野唔係我地能力可以控制得到,把口生係人地度佢地要點講點諗真係無計,我都唔理得咁多自己攪惦自己個仔先啦,好似佢地咁一行埋講人是非我邊有咁多時間去同佢地8呀,我有時間都同個仔溫書去街玩好過啦,仲有你估聽得多講得多好有益咩。

大宅

冇法啦 係改變唔到 我能力真係做唔到d乜 不過 有1樣野我一定可以做得到 就係 以後同佢斷絕來往 唔再見面 佢做初一我就做十五 唔好怪我 我忍夠你啦 黑心巫婆 :;pppp:

大宅

好媽媽勳章

唔好唔開心
你重有家姐和自己家人

大宅

同意, 佢唔好攪我, 我亦唔洗唔佢, good

公爵府

我都係咁話, 唔好理奶奶點諗, 最緊要湊大自己個 bb

別墅

因為 99 我都氣憤咗長時間,最近先豁達一點.
總之,各人各路,我不想見到佢,無謂令自己生氣,好彩老公明白我.
想起自己一個坐月,凡事自己搞點,如煲薑醋,三餐自己煮,家務...現在想起都幾自豪滿足.
99自私貪錢多多例證,現在有女萬事足,不見 6299也罷!大家好過些.

大宅

我沒有做野一個帶住倆個, 番風下雨, 頭暈身興電話無個.......好似沒有血原關係o甘......你死你事......覺得你好得閒o甘.......

人.....真係好冷漠, 冷漠得令人有點心寒

別墅

我寧願我奶奶唔理我....

好過明明唔鍾意我又要做到好關心我....

新抱同奶奶本來就唔岩

唔相處就最好

大時大節客客氣氣見下面咪算囉

別墅

非常同意

原帖由 poohwong 於 10-3-16 23:42 發表

我99從没做過任何東西,佢明示暗示不要減佢家用最好要加.由懷孕至生完至今没有付出過任何,而我從没寄望心安理得很自由.

不值得為99生氣. ...

大宅

我都係咁話, 最好大家不拖不欠, 我亦唔會有啲咩要求佢........所以唔使so 佢.......

原帖由 toby1357 於 10-3-18 06:42 PM 發表

新抱同奶奶本來就唔岩

唔相處就最好

大宅

不要對99有存有希望.....我十分同意!!!
原帖由 poohwong 於 10-3-16 23:42 發表

不值得為99生氣. ...

大宅

我超級同意.....不過我最終都要同佢住....xx激氣
原帖由 toby1357 於 10-3-18 18:42 發表

新抱同奶奶本來就唔岩

唔相處就最好

大宅

我都好明白, 寧願不相不干好過有瓜有"角"....

但係, 只想你地知道, 煩...固之然討厭, 原來, 唔煩, 係可以令人o甘可怕...冷莫到.....人與狗見面都會笑下, 但人與人之間可以不聞不問.......

唔知我第日會唔會o甘樣對個仔同個孫呢.....

洋房

我都同自己講第日做咗99都唔好學自己個99咁冷血...而家我都學緊樓主講既
不要對99有存有希望!

其實我覺得如果99可以做到放手加將心比心, 好多罵戰都唔會發生, 不過好多99都好大支野, 就算唔付出都要個仔媳婦同個孫尊敬佢, 呢d心態真係好可悲!

原帖由 lovelybearbear 於 10-3-19 07:56 發表

但係, 只想你地知道, 煩...固之然討厭, 原來, 唔煩, 係可以令人o甘可怕...冷莫到.....人與狗見面都會笑下, 但人與人之間可以不聞不問.......

唔知我第日會唔會o甘樣對 ...

大宅

我99 都係對我不聞不問......

原帖由 lovelybearbear 於 10-3-19 07:56 發表

唔知我第日會唔會o甘樣對 ...

首頁

尾頁

跳至