自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無人試過租樓要到律師樓簽租約、因本人不太熟第一次租樓、仲要租客付律師費、我問朋友們都在地產物業簽約只付厘印費(費用除二),請問現在是否要到律師樓簽同埋有什麼要注意呢!請指教!謝謝!

子爵府

無所謂去邊度簽,睇清楚條款.

複式洋房

看樓前有冇話你知先,通常代理行會說明要付什麼費用。

業主那份律師費有權5比,只付自己個份

複式洋房

usu no lawyer . if he insists, he pays or at least pay half!

大宅

咁多余既...

月租十萬以上豪宅﹗??

如果唔係,唔駛理佢﹗﹗﹗

珍珠宮

原帖由 kakiuma 於 10-3-17 11:31 發表
請問有無人試過租樓要到律師樓簽租約、因本人不太熟第一次租樓、仲要租客付律師費、我問朋友們都在地產物業簽約只付厘印費(費用除二),請問現在是否要到律師樓簽同埋有什麼要注意呢!請指教!謝謝! ...

有 d 大業主會要求上律師樓簽約,律師費係 for preparation of the tenancy agreement,所以律師費大家各半!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有d樓係吾需要上律師樓,視乎業主,律師會解釋份約,你要聽清楚退租各樣的細側,因為我正等候房署屋,所以我隨時收信就搬,我租屋前巳講明,而家我上左樓,在退還按金各樓都好順利,我之前租層樓要上律師行簽約,費用同業主每人一半,大約1000元.2年後續約又要再比律師費
原帖由 webjen 於 10-3-17 12:07 發表

有 d 大業主會要求上律師樓簽約,律師費係 for preparation of the tenancy agreement,所以律師費大家各半!

首頁

尾頁

跳至