自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我想原諒一個親人 但我真係做唔到
我媽媽話我小氣 做人父母要大量D 但就是做唔到
我忘不了7年生不如死的生活
忘不了她帶給我的傷害
那7年內每天都過著驚恐被打被人屈被人罵
現在她竟然說是我帶壞她的女兒 就因為我結婚生BB?
我做錯左什麼 就是因為我媽媽生了我出來 <---這是她說的

到現在我廿幾歲都仲會夢到以前點比人打
所以我唔會打我的女兒唔想佢過番我以前既生活
以前無論我有無做錯都會比人打 點解

男爵府

使唔使再見到依個人

大宅

好媽媽勳章

原帖由 21g 於 10-3-18 12:08 發表
使唔使再見到依個人

要呀 有咩節日都要成家人食飯...
我試過唔去但比我其他屋企人鬧

侯爵府

好媽媽勳章

當佢透明 時運高 乜都聽唔到
原帖由 sharonwing_17 於 10-3-18 12:09 發表

大宅

好媽媽勳章

我性格會令比其他屋企人鬧也不想看見她~

原帖由 sharonwing_17 於 10-3-18 12:09 發表

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

每個人都有唔同經歷,何必將唔開心既經歷仲放係心上呢,都係苦了自己,~~~原諒別人,放過自己~~~,打之嘛,又唔係咩,我細個亞媽叫飲坑渠水同食屎添啦,唔受過苦點知咩叫甜喎,你現家都可以離開佢過你幸福既生活,唔好將佢(無謂人)既唔開心既野放係心入面~~~個心唔係好多位架咋,浪費哂自己D quota,留返黎放D開心既野啦~~~~~

男爵府

屋企人知唔知你以前的遭遇(事實的全部)

大宅

好媽媽勳章

原帖由 hoho0728 於 10-3-18 12:20 發表
每個人都有唔同經歷,何必將唔開心既經歷仲放係心上呢,都係苦了自己,~~~原諒別人,放過自己~~~,打之嘛,又唔係咩,我細個亞媽叫飲坑渠水同食屎添啦,唔受過苦點知咩叫甜喎,你現家都可以離開佢過你幸福既生活,唔好將佢(無 ...

我學緊放底 同原諒佢 但佢成日打電話過黎鬧我
又同我呀媽搬弄事非 話我唔尊重佢
又話我個女係雜種 我老公都頂佢唔順

大宅

好媽媽勳章

我現在都係日日織冷衫減壓
我比佢搞到我有病要係咁食D精神科藥物
我真係好辛苦好辛苦
係我原諒佢一樣野之後 佢總有本事令到我又再憎佢

男爵府

應該同佢決裂,唔好再見佢,俾屋企人話都要,一定要企硬,如果佢再打電話滋擾你,你去報警

男爵府

仲有你要俾所有親戚朋友屋企人知道,你地一家三口,好憎佢,唔想再見到佢,提起佢

大宅

邊個呢架, 你老豆呀? (唔知有冇估錯, 唔好意思先)就算係, 如係我睬佢都有味, 細個冇得反抗, 而家一定比返COLOUR佢睇. 做人唔好咁軟弱, 人善被人欺呀, 要識保護自己

大宅

好媽媽勳章

原帖由 21g 於 10-3-18 12:42 發表
仲有你要俾所有親戚朋友屋企人知道,你地一家三口,好憎佢,唔想再見到佢,提起佢

我以前有同過我屋企人(我媽媽,婆婆 其他呀姨講)
不過無人信 佢地話11歲小朋友講既野無人信
學校社工唔理 教會又無人信
因為佢人前人後2個樣 扮野得好勁
頭先我同左我老公講佢又打黎嘈我
跟住我老公話以後咩野飯局都唔去 另約時間同我MAMA同公公食飯

好在現在有個好老公體諒同支持我
我都信有一日自己會原諒到佢 但唔知要到幾時

大宅

好媽媽勳章

原帖由 咕咕豬 於 10-3-18 12:48 發表
邊個呢架, 你老豆呀? (唔知有冇估錯, 唔好意思先)就算係, 如係我睬佢都有味, 細個冇得反抗, 而家一定比返COLOUR佢睇. 做人唔好咁軟弱, 人善被人欺呀, 要識保護自己 ...

我無爸爸的 佢係我姨媽
因為我媽媽照顧唔到我 所以個時交左我比佢照顧

大宅

好媽媽勳章

原帖由 21g 於 10-3-18 12:40 發表
應該同佢決裂,唔好再見佢,俾屋企人話都要,一定要企硬,如果佢再打電話滋擾你,你去報警

我老公話今晚買個可以錄音既電話比我
話佢再打黎就錄佢音比晒所有屋企人聽 再唔係就話報警

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

如果佢識教女, 就算群咗你都唔會變壞喎 (如果你係佢口中嘅壞份子)
如果你係壞份子, 高抬貴手疏遠你 & 你一家, 近得你哋多, 佢都會受你哋邪氣所傷, 物以類聚...
如果佢唔想啲人第日周街唱佢群埋你哋呢家, 請佢"彈開, 過主啦!"

男爵府

原帖由 sharonwing_17 於 10-3-18 12:53 發表
我老公話今晚買個可以錄音既電話比我
話佢再打黎就錄佢音比晒所有屋企人聽 再唔係就話報警

係啦!你老公好醒,有佢係你身邊,唔使擔心

祝你生活愉快,開開心心

複式洋房

唔好將你既眼目放响佢度,你又唔使同佢住。雖然唔容易,但你真係無必要比佢control你個情緒。

佢生活愉快,就唔會咁得閒搞咁多野又煩你啦。同情下佢 + 咪理佢。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 sharonwing_17 於 10-3-18 12:31 發表

我學緊放底 同原諒佢 但佢成日打電話過黎鬧我
又同我呀媽搬弄事非 話我唔尊重佢
又話我個女係雜種 我老公都頂佢唔順

唔好喊,你結左婚生埋女,你大個女架啦,識得分啱同錯,如果佢騷擾你,而又係無理的,你根本唔駛再尊重佢啦,佢鬧你,你可以鬧返佢,長輩又點,啱就係道理,唔啱就乜都假~~~

同你亞媽搬弄事非~~你同媽講,佢唔識尊重,所以亦無人會尊重佢

話你個女係雜種呢句說話真係唔要得,~~~如果有人咁話我個仔,我實小X佢~~~

親戚又點,鬧我咩都可以忍,鬧到自己仔女身上,啋佢都傻,你以後咪鬼理佢,佢出現既場合,唔鍾意咪唔去,最多懶落老公身上,話老公唔想見一個唔尊重自己又唔尊重人地既人~~~

男爵府

好媽媽勳章

你己經大過了, 只要自己開心便可
何況你老公都支持你,
這種親戚唔要也吧

首頁

尾頁

跳至