跳至

首頁

尾頁

複式洋房

連樓下既街坊幼稚園都唔收呀囝讀N班, 好傷心!
呀囝唔識講野, 又怕羞, 又怕"生保". 想俾佢讀N班等佢接觸多D人, 但連樓下街坊幼稚園都唔收!
唔知點可以幫到佢, 到考K1就更加唔知點算!
係唔係因為我湊得唔好呢?!
想借個位呻吓!

別墅

會唔會係您太遲報呀, 下午班都唔收嗎?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 天天2010 於 10-3-18 15:16 發表
會唔會係您太遲報呀, 下午班都唔收嗎?

係囉...會唔會太遲報收晒生...所以先唔收小朋友...唔關你湊得好唔好既事...如果報唔到N1...或者同佢報PLAYGROUP...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

而家唔駛太down呀,到左9月可能就會有位俾你囝囝ga la,因為到時好多家長都唔捨得俾自己小朋友太早返學…

複式洋房

我都認為先帶你的小朋友去上下PLAYGROUP會好一些,因為我囡囡初初都好怕陌生人,上左PLAYGROUP之後有改善,去IN幼兒班已經唔會好怕喇.

複式洋房

係呀,同佢上吓playgroup,又或者出d街見多d人,應該有幫助。

大宅

好媽媽勳章

same case with my son, really upset that all nursery rejected my boy

大宅

其實第一次見面"怕羞" 系正常.
我地4月尾先In, 都係樓下教會學校. 有時真係唔知收生標準是什麼. 2歲想佢同你講宇宙起源咩. 但做家長就為那10分鐘的interview傷透腦筋.
亞B間中有去playgroup, 亞C6話去下遊樂場, 同下小朋友玩都得....我都怕屋企樓下間唔收.

大宅

好媽媽勳章

我阿仔係平日坐車都會撩對面c9o個隻, 但係唔知點解, 梗係 interview 就粒聲都唔出, 十問十唔應., 結果梗係

都唔明點解人地d 阿b 唔出聱/ lay 埋都收, 但係我阿仔就唔收, 係咪阿媽/ 阿爸個頭set 得唔靚所以唔收呀?????? 比d feedback 我地等我唔駛死得不明不白啦

複式洋房

我諗唔慣講唔講野事既, 我仔仔連單字都未識講添啦~~ IN 個陣咪玩下砌積木之類之嘛, 我估係學校無位, 因為我都係3月中同大仔報名, 岩岩係LAST 一個位, 仲要下午校.....

同埋你地IN 個陣唔洗咁緊張喎, 攪到個小朋友緊張埋一份仲易失準呀~~

首頁

尾頁

跳至