懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

想請問抽絨毛係幾時抽?其實係自己要求定點先可以抽?
原帖由 stephanieching 於 10-3-19 20:29 發表
我都是高齡, 無做Oscar, 直接抽絨毛, 因我為100%確定BB無問題先會生, 若等抽胎水個胎已大好多, 好似我今胎是第二胎, 4個幾月已感到胎動, 我一早抽了知道答 案可安心去安胎, 不擔心幾個月 ! ...

複式洋房

原帖由 catmummum 於 10-4-21 11:46 發表
想請問抽絨毛係幾時抽?其實係自己要求定點先可以抽?

you can do it in Wk 11 and after. I went to Kwong wah hospital yesterday as I requested for it a week ago. I dont want to wait for wk 16 as well. The process is not as painful as I thought. I closed my eyes all the way. I requested for a fast report HK$1300 for checking T21, 13, 18 and XY gen. Verbal result would be given in 1-2 days. I am a bit scared now. God bless me!

民房

我 11W6D OSCAR TEST:

心跳: 182
T21: PASS
T18: PASS
T13: 1:228

醫生通知BB心臟可能有問題, 要7月中抽羊水, 醫生話就算抽羊水PASS, 都要再睇結構, 結構PASS, 都要睇BB出世後會點, 佢講到好可怕

其實做OSCAR個日醫生已經講過BB心跳好快, 有182下, 有機會係心臟問題, 要等REPORT出左先, 點知REPORT真係有問題

請問多位MAMA, T13唔PASS,係咪心跳都好快呢?

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我13w oscar test 非常高危, details我冇問醫生, 佢只係在電話同我講我荷爾蒙超高令risk增加...%係...1:10

正因我咁高危, 我都冇再多問醫生, 佢叫我抽羊水我就抽羊水, 因之前做oscar時我已經問過佢, if high risk抽邊樣好, 佢一早就話抽羊水會好d...

依家book咗14w6去抽羊水, 其實我都覺得好似可以咁快抽嘅(唔係話要16w咩?), anyway, 醫生話ok就ok, 叫我等兩星期, 依家就等下星期三去抽喇...

希望囝囝冇事, 平平安安, 因我已經感覺到胎動同佢的存在...囝囝, 我對你有信心, 你一定冇事架!

原帖由 mymail6621 於 10-6-24 07:53 發表
我 11W6D OSCAR TEST:

心跳: 182
T21: PASS
T18: PASS
T13: 1:228

醫生通知BB心臟可能有問題, 要7月中抽羊水, 醫生話就算抽羊水PASS, 都要再睇結構, 結構PASS, 都要睇BB出世後會點, 佢講到好可怕

其 ...

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我又分享一下我的經驗

我第一胎時還未是高齡, 但 c+ 就叫我做 oscar, 做完後結果顯示 bb 一切正常, 因是低危嘛, 但當產檢時, 正苦就想我抽羊水 (直至我臨生前一個月都叫我抽羊水), c+就叫我唔好做, 所以我無抽到:) , 最後生了個聰明仔(自己讚自己 )

現在第二胎, 相隔了近五年, c+ e 生就叫我唔好做oscar, 直接抽絨毛, 最後當然聽e生吩咐, 到了c+ 抽絨毛

可能我驚, 當e生拿工具時, 我一直閉眼, 過了大約兩分鐘, e生完成時, 出奇地我一些痛的感覺也沒有

我曾問過一個曾做過護士的朋友, 佢話正苦幫忙做的, 多時實習e 生, 所以第一胎時, 佢地要多些實習機會, 所以想我抽羊水 佢又話幫我抽絨毛那個e 生, 是行內出名的, 日做夜做, 唔危險手勢又好, 所以我唔痛喎

那做護士的當初都叫我唔好去正苦, 直接找c+

首頁

尾頁

跳至