跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

陪月勳章

我都用緊超薄乾爽...係藥房買: $145(100片), 夏天用幾好...夠薄舒服D
P.S. 特級棉柔係貴D嫁...因為標明"日本製造"...係藥房買: $148 (84片)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;28/st/20091106/n/Ka+Lai/dt/13/k/0d5c/age.png[/img]
Born: 3 kgs        3M: 6.65 kgs  9M: 9 kgs
1M: 4.64 kgs     4M: 7.03 kgs       12M: 9 kgs
2M: 5.84 kgs     6M: 7.74 kgs

複式洋房

舊版無尿濕指示, 請問新版有冇呀?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得超薄干爽幾好用,新舊都係無尿濕顯示,不過對我來講我都唔需要尿濕顯示,因為現在我都唔會BB尿一次就換一塊片,通常我都係喂奶奶之前換片~
2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

禁止訪問

大宅

陪月勳章

我同你一樣

原帖由 vicki23126 於 19-3-2010 23:21 發表
我覺得超薄干爽幾好用,新舊都係無尿濕顯示,不過對我來講我都唔需要尿濕顯示,因為現在我都唔會BB尿一次就換一塊片,通常我都係喂奶奶之前換片~ ...

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;28/st/20091106/n/Ka+Lai/dt/13/k/0d5c/age.png[/img]
Born: 3 kgs        3M: 6.65 kgs  9M: 9 kgs
1M: 4.64 kgs     4M: 7.03 kgs       12M: 9 kgs
2M: 5.84 kgs     6M: 7.74 kgs

大宅

好好用呀, 我個仔都係用呢隻, 新出隻虫虫設計仲好用呀

複式洋房

但係你地有冇覺得超薄乾爽好似冇咁鎖水呀?
BB 尿尿左一次, 條片就摸到濕, 鎖水功能好似冇特級綿柔咁好WOR

禁止發言

大宅

原帖由 JR0828 於 10-3-28 19:36 發表
但係你地有冇覺得超薄乾爽好似冇咁鎖水呀?
BB 尿尿左一次, 條片就摸到濕, 鎖水功能好似冇特級綿柔咁好WOR

係呀 無咁銷水, 同埋無咁干爽 up力無甘強 不過平就無甘焗同平d lo

洋房

我個女用左後PAT PAT 紅左, 所以要用番特級棉柔

複式洋房

有無留意隻超薄係話可以用十個小時? 我之前見佢咁寫所以俾BB夜晚用, 但發現朝日塊片濕哂之餘連衫都濕埋, 所以宜家都係用返特級棉柔.

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

過夜唔係好得,同會漏大便。
日頭用就OKZ1

大宅

好媽媽勳章

因之後朋友送比我,依家都係日頭用,夜晚用番特級棉柔

複式洋房

all of you guys use pampers? I personally like Huggies more, becoz my bb is quite big, pampers is a bit tight for him.

男爵府

我都用緊幾好用喎,平過特級棉柔.

其實質地最軟係merries,但阿b用日本片敏感,用pampers就冇事

珍珠宮

好媽媽勳章

連尿片都敏感阿 是不是patpat紅? 我b塊面敏感only 唔關尿片事掛,因為他連飲豆奶奶粉都面仔敏感
感請問知不知道除了特級棉柔之外仲有邊種有尿濕指示又平d架? 之前買噓噓樂lai 左野

大宅

我阿b都用過, 過夜成十個鐘都ok呀, 幾好呀!

首頁

尾頁

跳至