母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩check 棒棒有左第2胎, 大b 15個一直都係食人奶, 依家仲可以餵到大b既時呀?? 我好唔捨得大b無得食到自然離乳呀.....

大宅

我餵到有左5個月時就冇晒奶,當時大女25個月,仲自動戒埋奶添,而家細仔出左世,大女都冇食返奶

原帖由 JWCBB 於 10-3-21 12:20 發表
岩岩check 棒棒有左第2胎, 大b 15個一直都係食人奶, 依家仲可以餵到大b既時呀?? 我好唔捨得大b無得食到自然離乳呀.....

大宅

想問下你飲食方面, 有無要注意地方, 因為要比2個bb吸收

原帖由 菜湯 於 10-3-22 05:30 發表
我餵到有左5個月時就冇晒奶,當時大女25個月,仲自動戒埋奶添,而家細仔出左世,大女都冇食返奶

大宅

no problem in general unless u feel discomfort.
i'm still feeding my 21months old :)

唔好點評我,我睇唔倒呀~
[img=80,50]http://www.anikaos.com/anime_animated_gifs/hamtaro/serie2/hamtaro_

大宅

前日, 岩岩去醫生做checking, 佢建議我停人奶, 因為每次我去完大大後, 清潔抺乾時, 會有小小啡色, 醫生話頭3個月都係唔穩定, 係有機會小產, 話因為食人奶, 會刺激到子宮縮, 攪到我好煩惱.....

呢2日, 我減少左大B食奶次數, 今日巳經無流啡啦, 我係咪應該繼續, 還時續步轉大B, 飲豆奶或鮮奶呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊