跳至

首頁

尾頁

複式洋房

新的同學仔

2010年9月1日,上午班報到,我都希望多D人講禮賢會.

複式洋房

原帖由 wingtam2910 於 10-3-24 14:04 發表
我囡現讀k2, 你有咩想問?

1.我想知9月開學有沒有得陪讀一二日
2.坐校車安唔安全
3.返學校開唔開心,有沒有人讀了一段之後 會唔讀.
4.帥生對小朋友有沒有愛心

複式洋房

因我住堅尼地城,應該會坐校車,我想知坐校車安唔安全,課室裹有沒有放書包的地方.唔該哂

複式洋房

原帖由 GaryF 於 10-5-10 12:56 發表
校車應該係駛入去學校內的 (因為我哋唔係坐校車所以唔太Sure )
書包係掛在椅背!

首先多謝肯回覆我地的家長.

實在太多問題,希望唔好介意:
書包係掛在椅背,容唔容易翻
K1開始是不是有課外活動
而我所知,k1應該有3班,一個老師對多小個學生

複式洋房

原帖由 winglai151 於 10-5-12 11:43 發表
佢哋收咗阿仔pm class,但我想要am,之前巳寫咗信request,但一直無回音,到上個月27、28號咪要再交千幾蚊代辦費,跟住我打去問轉唔轉到am,佢話要睇埋有幾多人來交$之後先知,咁我同c6商量過決定唔交$放棄,因有第二間收咗a ...

我面試個日都問我,要唔要下午班,我好肯定同佢講唔要下午班.收到信通知是上午班. ( 有一樣我好記得,面試個日老師印了一個優字落張預約時間紙上.而我姊姊個女都有去面試,但印了個笑哈哈公仔.而佢就不收佢,因她都要上午班,不一定要宗教信仰,和兄弟姊妹,我兩樣都沒有

複式洋房

原帖由 isaacim 於 10-5-13 08:44 發表
我住中上環近蓮香, 我問左盧太, 佢宜家有路線到我家附近, 佢知道我情況, 佢會幫我安排, 希望可以去到屋企樓下, 如果唔係都好煩, 因為姐姐仲要睇住個細......

...

我住堅尼地城,會跟吳太車,係權發上車,唔知有沒有跟我一樣呢

複式洋房

原帖由 心朗小B 於 10-5-14 08:48 發表
Yes, me too! The same station! Good!

我好開心,有人同我一架車,頭三日我會同小朋友一起坐車都學校,之後佢就要自己坐,唔知會點

複式洋房

原帖由 心朗小B 於 10-5-14 14:27 發表
Are you request Ms. Ng to let you go to the school by school bus? Any additional fee? I also want to go along with my son at that period!

hi,我自己問吳太的,總有頭三日k2 and k3 不用返學,是可以的,但k2 and k3返學就唔得.7月-8月吳太會確應坐車的時候,你同佢講一吓,應該得的

複式洋房

明益自己友:

高低兒童書桌 ( For 3歲開始 )

http://item.taobao.com/item.htm?id=1800051472

我近日買了呢張,290+60=350RMB
1.要自己裝
2.我叫佢運來我公司,我搬回家裡,所以才60運費

出面買1仟以上的好似高低兒童書桌

複式洋房

回覆 1# beckytamhk 的文章

有粉紅色的

http://item.taobao.com/item.htm?id=3096982982

(我等了一個月才有貨的)

之前我朋友買了,我才買的現在Alven仔一日內,我要佢用一個鍾頭坐係度劃線,要好細的時侯,習慣做工 課,如果不是,將來我地就好慘的

複式洋房

原帖由 beckytamhk 於 10-8-18 14:37 發表
thxthx
你已經用緊?
comment 如何?

將桌有得較高低,除了打開的時侯有味外,就沒有味,
我已經用緊1個月了,ok,但要自己裝的(二個鍾頭),浪費小小時間.

姐姐幫我係將椅都加了張墊,效果總好D,坐得好開心,自己行去寫線,用咁慨錢去買呢張桌算係咁

複式洋房

原帖由 beckytamhk 於 10-8-30 10:30 發表
我係上幼乙呀 ^^

同班同學仔,我都是上幼乙,以後多多指教

複式洋房

各位禮賢會的同學仔,如有搞錯,請見諒

原帖由 lokjudy 於 10-9-3 17:33 發表
喂, 不如集中group埋一齊, 各小朋友讀咩班啦!第時方便相認

上幼甲/組 - wendychan278
- isaacim

上幼乙/組 - Isaac (心朗) 橙組
- mama530 ( Ryan ) 橙組
- happysusuki (Suki ) 橙組
- Alven 蘋果組
- beckytamhk (小妹) 香蕉組

上幼丙/組 - 臻仔 蘋果組
- jj19991101 香蕉組
- mamimi 香蕉組
- 20032007 橙組

下幼甲/組- imkaren

下幼乙/組

下幼丙/組 ...

複式洋房

原帖由 lokjudy 於 10-9-8 15:07 發表
小朋友食咗傷風葯打底後OK啦, 另外我會帶佢去打流感針

1,2歲我都有去打流感針,但今年我就要考慮一吓,因今年我睇最新的報到,話流感針加入了豬流感入去

複式洋房

關於生日會

今朝我留低紙條在書包,問老師生日會的事項,下午老師打電話被我回答是:
1,穿便服的-但要掛姓名牌
2,帶書包,-書包平時有的物品都要帶的

複式洋房

原帖由 beckytamhk 於 10-9-24 11:31 發表
我申報:
我女中左腸病毒呀!! :(
唔知係咪係學校野返黎, but 我都已經唔返學
我會直至好返先架喇, 唔想野到其他人!!
唉....

早日返來 , 同班同學仔

複式洋房

原帖由 beckytamhk 於 10-9-29 14:13 發表
我想問呢, 聽日著中國衫呢, 駛唔駛帶書包仔呀??

同埋呢, 我女放學比同學仔爪傷塊面呀!!!!! 吼!!

要帶書包的,今日Alven 仔放學同我話,有同學仔撞都,流牙血,佢話好驚,唔知係邊個

複式洋房

我昨日打了電話返學校,佢話今日應該有冬天校服拿,如果天氣總咁冬,佢話穿自己便服,我今日都係被佢穿便服,冬傷了就唔好呢.

首頁

尾頁

跳至