跳至

首頁
23456...14

尾頁

男爵府

唔會翻, 因為個書包好輕, 學校就係為咗唔想個書包太重, 會逢星期五先比返課本&字咭套帶回家温習, 所以平日個書包係唔重的!
k1開始已有英文班&EQ班的課外活動可自由參加, 逢星期六上堂!
2個老師對20幾個學生!

原帖由 Alven_Kong 於 10-5-10 17:52 發表

首先多謝肯回覆我地的家長.

實在太多問題,希望唔好介意:
書包係掛在椅背,容唔容易翻
K1開始是不是有課外活動
而我所知,k1應該有3班,一個老師對多小個學生 ...

別墅

我住西寶城附近, 岩岩係 '點先' 對面果巴士站有個校車站呀, heeee...我就係果個站上車
你呢?

原帖由 isaacim 於 10-5-11 10:41 發表
你住邊頭? 要唔要坐校車? 我一定要, 因為冇 人可以接送, 我仲有細在家.....

男爵府

我都會比阿仔搭, 因為住係堅尼地城, 雖然有工人但一來一回冇0西時間比佢做0野. 0甘我地bb 0米會同車0罹 !
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

別墅

yesyes呀,咁你會座邊條線呀??

原帖由 心朗小B 於 10-5-12 09:01 發表
我都會比阿仔搭, 因為住係堅尼地城, 雖然有工人但一來一回冇0西時間比佢做0野. 0甘我地bb 0米會同車0罹 !

複式洋房

佢哋收咗阿仔pm class,但我想要am,之前巳寫咗信request,但一直無回音,到上個月27、28號咪要再交千幾蚊代辦費,跟住我打去問轉唔轉到am,佢話要睇埋有幾多人來交$之後先知,咁我同c6商量過決定唔交$放棄,因有第二間收咗am,跟住上個禮拜佢哋打嚟問我有無收到信,咁我咪話佢聽個原因囉,咁佢就問我如果有am位俾我讀唔讀,我咪話同c6商量吓囉,佢就叫我第二日覆佢....
我發現其實企硬D係好大機會有am位,就算係無宗教背景或有sibling讀緊.....

複式洋房

原帖由 winglai151 於 10-5-12 11:43 發表
佢哋收咗阿仔pm class,但我想要am,之前巳寫咗信request,但一直無回音,到上個月27、28號咪要再交千幾蚊代辦費,跟住我打去問轉唔轉到am,佢話要睇埋有幾多人來交$之後先知,咁我同c6商量過決定唔交$放棄,因有第二間收咗a ...

我面試個日都問我,要唔要下午班,我好肯定同佢講唔要下午班.收到信通知是上午班. ( 有一樣我好記得,面試個日老師印了一個優字落張預約時間紙上.而我姊姊個女都有去面試,但印了個笑哈哈公仔.而佢就不收佢,因她都要上午班,不一定要宗教信仰,和兄弟姊妹,我兩樣都沒有

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原來你同我一樣啊?
我原本都放棄佐. 冇去交錢.
又系收到電話問點解冇去交錢
又系問如果上午班讀唔讀.
咁我同我老公商量佐,
我老公話有上午班就要讀.
所以我地上周又補交佐錢.
但系我覺得靈恩极好. 我有地唔捨得.
又有地想佢讀全日 ....:loveliness: 都极煩.

原帖由 winglai151 於 10-5-12 11:43 發表
佢哋收咗阿仔pm class,但我想要am,之前巳寫咗信request,但一直無回音,到上個月27、28號咪要再交千幾蚊代辦費,跟住我打去問轉唔轉到am,佢話要睇埋有幾多人來交$之後先知,咁我同c6商量過決定唔交$放棄,因有第二間收咗a ...

男爵府

beckytamhk:
Just check with Ms. Ng that our school bus route is different from yours. So that our babies are different school bus lar! However, may be we can be the classmate lei !

原帖由 beckytamhk 於 10-5-12 09:19 發表
yesyes呀,咁你會座邊條線呀??
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

大宅

我住中上環近蓮香, 我問左盧太, 佢宜家有路線到我家附近, 佢知道我情況, 佢會幫我安排, 希望可以去到屋企樓下, 如果唔係都好煩, 因為姐姐仲要睇住個細......

原帖由 beckytamhk 於 10-5-11 16:46 發表
我住西寶城附近, 岩岩係 '點先' 對面果巴士站有個校車站呀, heeee...我就係果個站上車
你呢?

複式洋房

原帖由 isaacim 於 10-5-13 08:44 發表
我住中上環近蓮香, 我問左盧太, 佢宜家有路線到我家附近, 佢知道我情況, 佢會幫我安排, 希望可以去到屋企樓下, 如果唔係都好煩, 因為姐姐仲要睇住個細......

...

我住堅尼地城,會跟吳太車,係權發上車,唔知有沒有跟我一樣呢

別墅

OHH...我都係坐吳太車呀
不過佢好似有幾條路線既
^^

yesyes
maybe 我地係同班同學呢 ^^

原帖由 心朗小B 於 10-5-12 15:07 發表
beckytamhk:
Just check with Ms. Ng that our school bus route is different from yours. So that our babies are different school bus lar! However, may be we can be the classmate lei !

男爵府

Yes, me too! The same station! Good!

原帖由 Alven_Kong 於 10-5-13 14:03 發表

我住堅尼地城,會跟吳太車,係權發上車,唔知有沒有跟我一樣呢

複式洋房

原帖由 心朗小B 於 10-5-14 08:48 發表
Yes, me too! The same station! Good!

我好開心,有人同我一架車,頭三日我會同小朋友一起坐車都學校,之後佢就要自己坐,唔知會點

男爵府

Are you request Ms. Ng to let you go to the school by school bus? Any additional fee? I also want to go along with my son at that period!

原帖由 Alven_Kong 於 10-5-14 12:47 發表
我好開心,有人同我一架車,頭三日我會同小朋友一起坐車都學校,之後佢就要自己坐,唔知會點

大宅

我坐柳叔架車, 都book左佢留左位.

複式洋房

原帖由 心朗小B 於 10-5-14 14:27 發表
Are you request Ms. Ng to let you go to the school by school bus? Any additional fee? I also want to go along with my son at that period!

hi,我自己問吳太的,總有頭三日k2 and k3 不用返學,是可以的,但k2 and k3返學就唔得.7月-8月吳太會確應坐車的時候,你同佢講一吓,應該得的

複式洋房

原帖由 GaryF 於 10-5-1 22:25 發表
未公佈個款呀, 只係出咗通告比我哋咋!

我問左老師新校服女仔係水手領都係粉藍色, 運動服轉左粉藍色灰褲, 都幾靚!! 價$同舊既差不多

男爵府

Nice!

別墅

我都最後 confirm 左頭 3 日跟車呀
希望用3 日時間講掂亞女唔驚驚....

原帖由 Alven_Kong 於 10-5-14 14:41 發表
hi,我自己問吳太的,總有頭三日k2 and k3 不用返學,是可以的,但k2 and k3返學就唔得.7月-8月吳太會確應坐車的時候,你同佢講一吓,應該得的

男爵府

Hi all, 我囝囝都係am班架,多多指教。請問 咁快可以book定校車, 唔係6月先開始嗎??家長仲可以跟車??

首頁
23456...14

尾頁

跳至