論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想抄偷嘢 印印, 有咩要注意 ?

第一次請工人, 未完7個月已開始 偷嘢,

打算抄佢, 有什麼要特別注意 ?

如果抄佢果日, 發現有賊妝, 係唔係報警? 或什樣 ?

thanks
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

珍珠宮

原帖由 PoohBB 於 10-3-21 21:34 發表
想抄偷嘢 印印, 有咩要注意 ?

第一次請工人, 未完7個月已開始 偷嘢,

打算抄佢, 有什麼要特別注意 ?

如果抄佢果日, 發現有賊妝, 係唔係報警? 或什樣 ?

thanks ...

有証據最好報警, 冇就補一個月人工叫佢即走!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如果有証據最好報警, 咁就唔使害下一個僱主....

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

must call police unless u want to pay her one month extra in lieu of notice.

洋房

我都係剛剛炒o左個偷o野印印, 我o既做法係:

1 - 同佢o既對話我record晒
2 - 問佢認唔認, 如果佢唔認我會報警
3 - 叫o左個朋友o黎睇住, 多個third party做witness
4 - 佢一諗, 我就ready一張紙寫明我terminate佢係因為偷o野,而佢承認, 不過我太好心, o的朋友叫我唔好陪$, 但係我都俾o左$2000佢,再同佢講機票會send去agent俾佢, 同時間faxo左張form俾agent 通知已炒o左個工人,廢事佢一走出門口,整到損手難腳入我數.
5 - 記住一定要買機票俾佢, 就算佢話要$都唔好俾, 唔好益o左佢. 仲要係non refund, non transfer & non re-route o既ticket

我就係衰o左係張機票到呀. 我買張機票$2200, 點知佢再返我屋企拎埋o的行李o既時候, 佢話想要$, 我咪try try 叫朋友幫我refund 張機票law, 點知refund 到$1000o既時候, 佢又話要機票..死未, 到最後攪o左幾日, 佢先肯要$唔要ticekt. 煩到死呀..

小心o的呀.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 kuromi_melody 於 10-3-22 12:01 發表
我都係剛剛炒o左個偷o野印印, 我o既做法係:

1 - 同佢o既對話我record晒
2 - 問佢認唔認, 如果佢唔認我會報警
3 - 叫o左個朋友o黎睇住, 多個third party做witness
4 - 佢一諗, 我就ready一張紙寫明我terminate佢係因為偷o野,而 ...

你真係好好心, 佢特登玩你, finally要錢即係又揾到另一份係HK害人啦!, 如我人贜並獲一定報警, 比個record Immigration, 等佢再申請時叫做有過偷野record.

首頁

尾頁

跳至