自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

19歲生大仔,
21歲半生細仔

大宅

全職媽媽技超流(水皮)家務一般(ok)為了亞仔頂硬上!

男爵府

畀面勳章

你太婆個代既女人點同,無得讀書添..做女人到十幾歲就要嫁人生仔,出嫁從夫,做女人只係要生仔湊仔,無地位
原帖由 mrs_b_lam 於 10-3-24 14:30 發表
我唔覺得16歲生有咩問題!我太婆都係16生,而家5代同堂享兒孫福,不知幾好

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 shootingstar 於 10-3-24 14:15 發表

同意, 佢地的父母一定好傷心, 如果我係她的媽媽, 一定難過到死.

16歲的媽媽現在對自己的行為義無反顧, 唔覺得有問題.....但你在十年, 二十年後再回頭一睇, 我包你一定會後悔.

早生係好, 係人都知早生早甩身, ...

thx~我今年自修會考啊.....打後都希望可以有時間再讀下d課程,學多d野~

男爵府

好感覺到你係一位好盡力照顧bb同家庭既好媽媽,比心機!

原帖由 susi1024169 於 10-3-24 17:54 發表

thx~我今年自修會考啊.....打後都希望可以有時間再讀下d課程,學多d野~

水晶宮

好媽媽勳章

佩服...又要照顧bb又要考會考...
支持你

原帖由 susi1024169 於 10-3-24 17:54 發表

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

希希 媽咪,支持你!

珍珠宮

好媽媽勳章

THX ALL~

男爵府

16歲或者唔係一個合適做媽咪的年齡,但係susi在她所選擇的人生路上努力地學習與成長,指摘與負面評價並冇建設性,所以我選擇支持與鼓勵佢

唯一忠告:要趕在BB之前再進修,如果唔係,到BB入學後功課越嚟越深時好難同佢溫書,書到用時方恨少啊!

侯爵府

原帖由 Vana 於 10-3-23 22:36 發表
雖然我都部份認同mydearbaby既講法.... 不過唔可以好概括咁話全部人....

尤其見到susi以下不慍不忟既回覆.... 睇得出你都唔係個D完全無知既少女.....

當然susi既經歷唔係最理想.... 但都已成事實同埋佢係佢能力範 ...

Agree x2
16歲生BB我都認為係細左d, 但呢度都見到有好多mami 20幾歲就生BB 唔通佢地就有能力???
susi個老公如果真係無靠任何人&政府, 而又可以擔起一頭家又真係幾叻!
e+既社會有好多做仔既唔問返父母攞已經偷笑啦~
susi/kiko 我都唔會label妳地既! add oil^^

首頁

尾頁

跳至