自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我問下我用PHOTO DIY 自己幫阿B係屋企整証件相, 剛剛MUMMY拎去屋企附近既曬相店想曬出反, 佢地話唔好做+做唔到呢張相... 張相有937KB & 尺寸 2592 X 1728.

我之前係OVERSEAS都係用呢個PROGRAMME整相幫阿B+老公整PASSPORT, 都無問題. 想問下係我屋企附近間曬相店有問題定係香港D SHOP真係唔會幫你曬出黎GA?

有時唔係ONLY為左SAVE MONEY, 不過帶BB去出俾D"3保人"影相, 佢真係會扭到死GA, 點影WOR...

有無MUMMY有經驗呀? THANKS!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 wongbbb 於 10-3-23 10:46 發表
我問下我用PHOTO DIY 自己幫阿B係屋企整証件相, 剛剛MUMMY拎去屋企附近既曬相店想曬出反, 佢地話唔好做+做唔到呢張相... 張相有937KB & 尺寸 2592 X 1728.

我之前係OVERSEAS都係用呢個PROGRAMME整相幫阿B+老公整PA ...

唔係做唔到,係唔肯做姐,呢度影半打都要2/30蚊喎,你咁樣晒一張,都係一蚊,佢梗係話比人知做唔到,搏你係佢度影啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 1# wongbbb 的文章

去快圖美!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 cy101 於 10-3-23 10:51 發表
去快圖美!!

yes, 去快圖美晒喇, 我囝囡 d diy 相都係o係咁晒

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

AGREE
試過是但去一間"阿之阿左"又話要MINIMUM ORDER.....之後去快圖美, 自己插隻手指落去攪掂
岩岩同我姑仔個B整完, 我姑仔不知幾滿意呀!
原帖由 cy101 於 10-3-23 10:51 AM 發表
去快圖美!!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 wongbbb 於 10-3-23 10:46 發表

我之前係OVERSEAS都係用呢個PROGRAMME整相幫阿B+老公整PA ...
快圖美肯哂, 其他好多都唔肯。

我自己整相自己買部canon哂, 方便又好用。

帶小朋友出街影相, no way, 影出黎又未必啱心水, 自己整, 邊張就得。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

photodiy, 維度 2592 x 1728, 夠晒 4R
(4R 係 4 X 6 吋, 每吋200dpi, 即係 800 x 1200 的維度已經夠晒)
睇來係間店唔想平價晒證件相

珍珠宮

醒目開學勳章

快圖美一張都ok, 試過一間最小要晒10張, 咁多都唔知要嚟做咩

大宅

我媽咪已經話佢MIN. CHARGE要$10都OK... $10一張都唔肯呀....

好TRY TRY 快圖美先!!

THANKS!! THANKS!

首頁

尾頁

跳至