嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係0911 full time twins mama~入黎傾下la~~
有時湊bbs真係幾悶~~想識多d mama 一齊玩下~~

禁止訪問

回覆 1# nikkipang 的文章

大宅

原帖由 lovelymamamia 於 10-3-23 13:09 發表
Hi, I am also twins mom. 11 Nov 2009. Nice to meet you. But I am a working mom.

HI~~~NICE TO MEET U~~~
你個2個孖仔定女?? 你住邊區架?? 有野做都好丫~唔洗咁悶~99 幫你湊??

禁止訪問

別墅

Hi, I am also twins mom. Dec 2009. But I'm not full time mama. I need to work, my parent and maid to take care twins.

大宅

原帖由 lovelymamamia 於 10-3-23 14:21 發表
I live in Kwai Chung. My parents and mail help to take care my twins (boy and girl.) How about you? Baby boy or gal?

Not boring , or I should say very busy. But my gal don't wanna drink milk lately. ...

我娘家都係KC wo~孖仔而家係我自己一個湊~都煩緊遲下搵邊個幫手~b女係咪厭奶丫~我個2個都厭佐成個月...我俾我msn你丫~你add 我~ pm 你~

大宅

原帖由 aldred 於 10-3-23 17:45 發表
Hi, I am also twins mom. Dec 2009. But I'm not full time mama. I need to work, my parent and maid to take care twins.

HIHI~ NICE TO MEET U~等我估下先,你個2個係TWIN BOYS? 你地就好LA~有人幫手湊~~我又唔想請工人...可能請鐘點算~你又住邊度架??

等待驗證會員

我對twins係 2010年1月出世, 可以加入嗎.

大宅

原帖由 edith0107 於 10-3-23 22:08 發表
我對twins係 2010年1月出世, 可以加入嗎.

why not?! 你bb 仲好細wo~咁得閒傾計ge~kaka
你係full time mama?? 住邊丫??

男爵府

我都係twins媽, 不過我要返工嫁, 我對仔係12/09既

大宅

我係2010 twins ma...BB仲未出細,想問下你地,生產過程須利嗎?
有冇mami係順產呀?係咪真係好辛苦?生完第一個,係咪仲有力可以生第二個呢?

禁止訪問

回覆 6# nikkipang 的文章

大宅

原帖由 Mickeywaiwa 於 10-3-24 11:58 發表
我都係twins媽, 不過我要返工嫁, 我對仔係12/09既

你對BBS好可愛丫~~係咪仔仔呢?!
嗯..你地都要返工~ 咁就趁返工得閒時多D 上黎一齊傾下計^^ 你住邊區架?

大宅

原帖由 HelloDicDic 於 10-3-24 12:25 發表
我係2010 twins ma...BB仲未出細,想問下你地,生產過程須利嗎?
有冇mami係順產呀?係咪真係好辛苦?生完第一個,係咪仲有力可以生第二個呢?

恭喜晒~~咁你幾時生??
我bbs2個都係頭向下,所以入院時姑娘會問我試唔試順產..我梗係話試la..雖然有風險, 但我真係好唔想開刀, 可能BBS細隻所以都好容易生...哈哈
我係聯合生ge, so far,我都覺得d 醫護人員唔錯~(好多人話政府唔好) 我係朝頭早穿佐水, 去佐醫院過佐無耐就開始陣痛, 痛佐3個鐘就生得~push 佐3-4次(用佐幾分鐘ja)就all 佐大佬出黎..細佬就隔佐6分鐘..push佐2-3次就搞掂..仲easy~haha~所以你唔洗咁擔心la~其實生仔根本就冇我地想像中咁難咁痛~就算痛都係一陣ja~
仲有佢地話早產係容易d 生ge~我33w就生佐佢地, 大佬 1.98kg, 細佬2.23kg~
祝你同你bbs健健康康~足月出世^^

大宅

原帖由 lovelymamamia 於 10-3-24 13:05 發表
Thanks.

Yes, they are 係咪厭奶期, i don't know how long will they last for that? Hope they will drink more later

我會俾開奶茶, 保嬰單佢地食, 食佐會飲得好d~或者你都可以俾佢地試下~放心la, 好快會過~不過我覺得twins多數都係食得差d~

禁止訪問

禁止訪問

回覆 7# Mickeywaiwa 的文章

別墅

我對TWINS係一男一女黎架! 我都吾想請工人, 但無法啦! D老人家揍兩個BB好辛苦架! 咁工人可以幫下洗奶樽, 曬衫,煮飯之類. 放工晚上我哋就會自己揍番. 我住係屯門, 不過因為孖B關係吾多夠住, 打算要搬大D呀!

原帖由 nikkipang 於 10-3-23 18:13 發表

HIHI~ NICE TO MEET U~等我估下先,你個2個係TWIN BOYS? 你地就好LA~有人幫手湊~~我又唔想請工人...可能請鐘點算~你又住邊度架??

別墅

我個仔都有厭奶,有時一餐食得果2.5oz 或者3oz, 中意食手(雞脾)多過食奶, 我問過醫生, 佢話大大下佢哋又會食番wor...情況都令人擔心.

[quote]原帖由 nikkipang 於 10-3-23 18:05 發表

我娘家都係KC wo~孖仔而家係我自己一個湊~都煩緊遲下搵邊個幫手~b女係咪厭奶丫~我個2個都厭佐成個月...我俾我msn你丫~你add 我~ pm 你~ [/quote]

男爵府

原帖由 nikkipang 於 10-3-24 13:09 發表

你對BBS好可愛丫~~係咪仔仔呢?!
嗯..你地都要返工~ 咁就趁返工得閒時多D 上黎一齊傾下計^^ 你住邊區架?

Ma On Shan

首頁

尾頁

跳至